PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Benq-Siemens EF 81 PROBLEM Z ZASIęGIEM


Benq-Siemens EF 81 PROBLEM Z ZASIęGIEM

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Benq-Siemens EF 81 PROBLEM Z ZASIęGIEM
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
massev
Nowicjusz


Telefon: Benq-Sieme
Operator: Era
Dołączył: 17 Kwi 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-04-17, 00:50   Benq-Siemens EF 81 PROBLEM Z ZASIęGIEM

Ostatnio zakupiłem nowy telefon benq-siemens ef81. niestety jak sie okazało po właczeniu telefon gubi zasięg. Na wyświetlaczu zamiast loga operatora jest napis brak sieci lub ograniczona obsługa. nie wiem czy wada ta jest wynikiem poprzestawianych ustawien sieci czy wadliwy jest telefon. Gdyby ktos wiedział coś na ten temat proszę o kontakt. z góry dziekuje. mój email : mateusz.sk8@interia.pl
^
 
     
AdSense


kitek 
Nowicjusz


Telefon: 6280
Operator: Orange
Wiek: 48
Dołączył: 19 Kwi 2007
Posty: 1
Skąd: krakau
Wysłany: 2007-04-19, 21:56   

Ostatnio do polski trafiła dostawa EF81 z tą wadą.Mój kolega miał ten sam problem i zwrócono mu pieniądze.
^
 
     
alberthus 
Nowicjusz
homo econometricus



Telefon: SE T68i
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 27 Sty 2005
Posty: 64
Skąd: Breslau
Wysłany: 2007-04-28, 21:57   

kitek napisał/a:
Ostatnio do polski trafiła dostawa EF81 z tą wadą.Mój kolega miał ten sam problem i zwrócono mu pieniądze.


Zgadzam sie, ja tez kupilem ten telefon i co chwile gubil zasieg. poprosilem sprzedawce o wymiane na nowy i na razie czekam na przesylke - oby tym razem wszystko bylo ok :mad:

Edit:
problem z zasiegiem zostal chyba rozwiazany - czesc telefonom nie ma.. anten :shock:
wystarczy dorobic antenke 30mm i zasieg diametralnie sie poprawia :)
jak dostane telefon to bede mogl porobic foty
poszukajcie na necie, to znajdziecie rozwiazanie tego problemu lub jesli admini sie nie zedytuja tego posta, to:
http://forum.siemensiak.p...vote=viewresult
^
 
     
Merilon 
Nowicjusz


Telefon: W200i
Operator: Orange
Dołączyła: 03 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-03, 20:02   Benq-Siemens po upadku gubi zasięg

słuchajcie mam problem z EF81...otóż telefon gubi mi ciagle zasięg: na wyświetlaczu pisze mi "brak sieci" lub "ograniczona obsluga"...telefon mam od ponad roku i wszystko bylo z nim ok,jednak niedawno upadł mi i od tej pory mam ten problem...jak myślicie czy to tylko zbieg okoliczności czy jest to skutek tego upadku? i czy można coś na to poradzic? bardzo proszę o radę :)
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2008-11-03, 22:52   

na 90% jest to po upadku, jakis uklad sie zruszyl, wypadałoby poprawic luty ukladow odpowiadajacych za zasieg
^
 
 
     
Merilon 
Nowicjusz


Telefon: W200i
Operator: Orange
Dołączyła: 03 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-08, 23:01   

dzięki za radę...będę musiała znaleźć kogos kto sie nim zajmie,bo narazie w jednym serwisie koles pomachal ramionami i nic nie pomogl :mad:
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-11-09, 11:57   

Merilon, W serwisach często nie podejmują się naprawy gdy telefon nie ma zasięgu.
^
 
  Skype
     
Merilon 
Nowicjusz


Telefon: W200i
Operator: Orange
Dołączyła: 03 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-14, 23:36   

aham....a to dziwne ...oni to tłumaczą raczej marką, jak słyszą że benq - to od razu zakładają że ciężko będzie , no ale znalazłam juz jeden punkt, w którym stwierdzili, że coś tam mogą popróbować.
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-11-14, 23:44   

Merilon napisał/a:
jak słyszą że benq - to od razu zakładają że ciężko będzie

No tak bo ta marka nigdy nie cieszyła się popularnością.
W niektórych serwisach mają więcej czasu to próbują :wink:
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52