PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > blad karty sim sl45i


blad karty sim sl45i

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » blad karty sim sl45i
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
dominik260 
Nowicjusz


Telefon: komórkowy
Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 41
Skąd: z miasta...
Wysłany: 2005-01-19, 18:16   blad karty sim sl45i

mam problem: mam siemensa sl45i i jak wloze karte sim do telefonu to wyskakuje blad karty sim jak go wlacze - nie mam zadnego metalowego zapinka zeby trzymal karte czy to moze byc preez to??

[ Dodano: 2005-01-19, 18:49 ]
tzn nie wiem czy to akurat o simke chodzi blad dokladnie brzmi: błąd karty!
to moze chodzi o mmc???
^
 
     
AdSense


Nerverofon 
Starszy Użytkownik



Telefon: k750i,
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2005-01-19, 22:40   

a czy mozesz poruszac sie po menu-bo jezeli nawet tego nie mozesz to sproboj wlozyc inna karte sim niz tą co masz(inny lub ten sam operator) i napisz czy masz dalej błąd(lecz wczesniej pozbądź sie simlocka)-powinno pomoc
_________________
dziewczyny,podmywajcie sie ,bo nie znacie dnia ani godziny....:D
^
 
 
     
dominik260 
Nowicjusz


Telefon: komórkowy
Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 41
Skąd: z miasta...
Wysłany: 2005-01-20, 07:39   

telefon jest bez simlocka ale tez probowalem oczywiscie na wszystkich sieciach - po menu nie moge sie poruszac jest tylko sos tak samo jakby nie bylo simki wcale - zalatwie jakas porzadna obudowe bo moze ta jest zla i nie trzyma jak powinna
^
 
     
Nerverofon 
Starszy Użytkownik



Telefon: k750i,
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2005-01-27, 21:26   

jeśli nadal nie uporałes sie z problemem to spróbuj podłożyć coś twardego między karte sim a baterie(tzn na simke) i wtedy po mocniejszym dociśnięciu karty przez baterie powinno być ok
_________________
dziewczyny,podmywajcie sie ,bo nie znacie dnia ani godziny....:D
^
 
 
     
dominik260 
Nowicjusz


Telefon: komórkowy
Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 41
Skąd: z miasta...
Wysłany: 2005-01-31, 19:50   

nie wiem czy to nie jest przypadkiem wina mmc?? bo takowej nie mam i nie wiem
a simke to dociskalem ile wlaze i nic
^
 
     
Nerverofon 
Starszy Użytkownik



Telefon: k750i,
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2005-01-31, 20:12   

to w takim razie sproboj nie wkładać karty mmc i obserwuj ,czy znów pojawi sie ten komunikat....
_________________
dziewczyny,podmywajcie sie ,bo nie znacie dnia ani godziny....:D
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-01-31, 20:50   

Jest to napewno karta sim. Miałem podobny problem bo małem rozwalony panel. Raz po dociśnięciu czytał simke a raz nie. To czy jest karta MMC to nie ma żadnego znaczenia bo z niej jest tylko pamięć. Jeszcze chciałem dodać że telefon po włączniu i normalnej pracy pokazywał taki błąd i chodziło o kartę sim.
^
 
  Skype
     
heniulek 
Nowicjusz



Telefon: roznie
Dołączył: 30 Sty 2005
Posty: 7
Skąd: Sulmierzyce
Wysłany: 2005-01-31, 22:21   

Witam to moze nie do konca z problemem kolegi ale tak napisze gdyby ktos mial podobny problem.Czasami dzieje sie tak ze telefon normalnie funkcjonuje az wyskakuje nam bla karty sim ale po chwili jest ok (np.jak chcemy wejsc w spis telefonow) czytalem tez o tym ze jesli to nie jset sprawa uszk. mech. to warto sprobowac sformatowac pamiec telefonu (chodzilo o me/s/sl45)sprawdzalem raz i pomoglo. to tak na marginesie pozdrawiam! :)
^
 
 
     
dominik260 
Nowicjusz


Telefon: komórkowy
Dołączył: 11 Gru 2004
Posty: 41
Skąd: z miasta...
Wysłany: 2005-02-01, 11:15   

ale nawet tego nie moge zrobic poniewaz cos mi szfankuje stacja dokujaca i nia mam zadnego polaczenia z kompem
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 6500 nie czyta karty pamieci i brak p... lukaczmarek BB5 3 2010-03-07, 10:00
Brak nowych postów telefon obsługujący dwie karty sim! kinofanka22 Inni Producenci 7 2010-03-10, 19:58
Brak nowych postów nokia 6500 classic- telefon nie widzi... _Brutus BB5 2 2010-05-31, 08:14
Brak nowych postów Nokia E66 - Nie czyta karty SIM Mar_Gaj12 BB5 1 2011-11-24, 13:14
Brak nowych postów Nokia x3-02 nie czyta karty sim _Brutus BB5 1 2012-02-03, 20:33