PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > c25 - martwy


c25 - martwy

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » c25 - martwy
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-12, 18:42   c25 - martwy

Witam!

Posiadam martwego siemensa C25, oto jego historia:
Siemens działał, chciałem ściągnąc sim-locka, ściągnąłem prog podłczyłem kabel ok podał jakis kod, wpisałem do telefonu....

pierwszy zonk telefon sie uwalił (destroyed by c25 unlocker)
co sie okazało to kabel miałem do transmisji danych a nie do flashowania/usuwania sim-locka.

dalem gościowi do zrobinia (nie serwis), i teraz siemens wogóle sie nie włacza... :evil:
gośc wgrywał flasha (boxem chyba) i mówił że coś nie dochodzi do końca...
ponoć trzeba samym kalbem próbowac....

poczytałem to i tamto i wychodzi że potrzebuje kabla z auto ignition (a taki stoi cos z 70 zł)

poradźcie!!
mógłbym kupić jakis kabel do 25 zł, jesli macie namiary do kabli-pewniaków to bardzo prosze.!!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


tomme45i 
Nowicjusz


Wiek: 32
Dołączył: 26 Cze 2004
Posty: 6
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2004-11-13, 15:18   

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34768915
ten kabelek powinien wystarczyć. W aukcji pisze że tylko do S45 i Me45 ale wtyczka jest ta sama i powinien taki w zupełności wystarczyć. Ja też mam taki a serwisować mogę X25X, X35X, XX45X, bo sam kupowałem kiedyś do Me45, a teraz mam SL45i.
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-11-13, 16:04   

zwykły kabeleki poszło. postaraj sie wrucić ten soft który był przed uwaleniem ponieważ jak sflasshujesz na zbyt wysoką wersje to moze potem wariować(niestety to nei stara poczciwa nokia : ))tomme45i, co do tego co wypisujesz to c45 czasami potrzebuje zewnetrznego zasilania i wtedy ten kabelekmożna sobie pi pi pi ach ta cenzura :) )
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-13, 21:02   

SERWIS_GSM, własnie ten gośc mi flashoał tego c25 jaką wersja (niemam pojęcia jaką) to co kupować ten kabel, cyz moze jakis inny??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-14, 15:49   

- downgradujesz do wersji 43
- jesli nie idzie upgradujesz jakas wyzsza, musisz sprawdzac ktora pojdzie, wazne jest zmodyfikowanie pliku ini od flashera ( i ustawienie autoignition na manual, bo nawet przy kablu nei pojdzie jesli on ci fona flashowal ii cos uwalil
- jak bedziesz jzu flashowal ta wyzsza wersja, i zobaczyc ze flash sie kasuje to wtedy rozlaczasz kabel, robisz w ten sposob z telefonu warzywko (ale musisz to zrobic gdy procedura kasowania flasha dojdzie do konca , jeszcze przed wgraniem poczatku flasha
- do tak ubitego telefonu wgrywasz flash ktory byl, najlepiej jak najnizszy (ja czest wgrywam 43 , bo z nim nie mialem problemow
!!!!! Bron boze nie wgrywaj 61 !!!!!! Lepiej nie wgrywaj tez 51 i 53 chyba ze taki byl w fonie.
!!!!! Flashujesz wylacznie pod czystym DOSem !!!!!

jak juz wgrasz tel bedzie pewnei nadal walniety i cos bedzie glupiego wyswietlal Wrong Soft lub Destroyed by c25 unlocker....

Naprawiasz go softem
Siemens C25 all (pracuje tylko pod czystym DOSem)
to naprawia imei

a potem naprawiasz go programem Siemens Maker by Bartek 1.92 i tyle...

Aha aa tak wogole to tym wlasnei programem naprawil bys to Destroyed by C25 unlocker...
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-20, 13:33   

narvany, niestety stało sie najgorsze....
koleś własnie wgra wersje 6.1 :|

próbuje na c25 flasher wywala "boot sequence error"
na czeskim form znalazłem takie cos: "pise " Boot sequence failed ". Když ji zkouším naflashovat jako 61"

czyli koles zkopał mi sprawe...

dobra SWUP idzie bez problemu, podczas flashowania miaja diody w telefonie, ale telefon nieche powstac :evil:

co mam zrobić POMOCY!!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-20, 13:53   

logos2000, v61 to nie jest cos strasznego :wink:
proponuje to:
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-20, 16:04   

m_arti21, niestety to tez nie pomaga.....
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-21, 15:51   

Pozostalo Ci tylko jedno, no w sumie dwa rozwiazania...
Najpierw sprobuj SWUPem i gdy flash bedzie wykasowany rozlacz transmisje, (wyciagnij wtyczke z fona) i Probuj downgradowac do starszej wersji...

A opcja druga to program Siemens Tool by Koci (nim tez mozesz poprobowac)

Za wszelka cene musisz doprowadzic telefon do sytuacji gdy wyswietli komunikat Wrong Software, a po kazdym flashowaniu probuj go podnies Siemens Maker by bartke 1.92
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-21, 16:01   

narvany, własnie staram sie tak robic...
juz wgrywalem wersje, 43, 46, 53, 61 na kadenj nie rusza...
wgyrywalem swupem i tak jak mówisz powracalem do wcześniejszej wersji

chcialem wgrac werjse 10 i 12 ale nieda rady (pisze ze otrzymuje zle znaki od telefonu (bad characters))

Koci nierusza - pisze Error
C25 tool tez nie - boot sequense error
Christmas by Maxim - zatrzymuje sie na 1% i nic

jakies jeszcze pomysly??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-21, 17:18   

logos2000, a bateria naladowana ?? :wink: :D :D :D
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-21, 18:38   

m_arti21, przeciez flashuje sie swupem!! (i diody jeszcze mrugaja), czyi wystarczajaco naladoawna.

Gadalem z narvany, i doszlismy do wniosku ze moze to za male zasilanie na kablu, jutro postaram sie kupić przedlużacz portu com i do niego podlaczyc troche Voltów :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-11-23, 16:19   

logos2000, podpiołeś wkońcu te zasilanie ??
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-23, 17:12   

SERWIS_GSM, w srode ma dopiero byc ten kabbel w sklepie......
i wtedy pokombinuje

[ Dodano: 2004-11-23, 22:50 ]
niestety i naładowanie bateri nie pomogło......
Koci tylko wchodzi do Service mode, ale na wyśwaitlaczu nic sie nie pojawia.

oto co udało mi sie odczytać z fona,

http://logos2000.webpark.pl/c25.jpg

wyglada ze wersja 58 ale nigdzie takiej nie widziałem...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-24, 21:45   

To nie wersja... nawet modelu nie rozpoznalo poprawnie...
Wgral ci sie jakoś dziko flash... i tyle.

a co do kabal to nie czekaj na taki w sklepie bo i tak pewnie nie beda mieli.
Kup w elektronicznym:
- wtyczka RS232 żeńska
- wtyczka RS232 męska
- 7 przewodowy kabelek (albo 7 kabelkow :) hehe)
- 2 przewodowy kabelek (nim dostarczysz zasilanie

połącz tymi kabelkami piny 1 do 1 ... itd w obu wtyczkach
pomijajac wylacznie te od RTS i DTR

a nastepnie we wtyczce (RS232 męska) czyli tej do ktorej podlaczysz swoj kabelek
zewrzyj RTS i DTR razem , i przylutuj tam jadną z żył tego 2 przewodowego kabelka
ta na którą podasz potem (+) a nastepnie ta druga przylutuj do 5 pinu we wtyczce GND
ten kabelek na ktory podasz (-). Jesli w swoim kablu masz stabilizator na 5V 78L05 (mówiles ze masz kabelek z allegro, wiec tak prawdopodobnie jest) to jak podasz napiecie rzedu 8V-15V to wszystko powinno chodzic ladnie :)
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Martwy VK200 Uczeń Inni Producenci 0 2007-06-18, 14:10
Brak nowych postów A51 martwy koyot24 BenQ-Siemens 0 2007-06-18, 16:26
Brak nowych postów A51 martwy koyot24 BenQ-Siemens 5 2007-06-18, 16:28
Brak nowych postów martwy siemens SL55 Mar_Gaj12 Inni Producenci 3 2007-07-13, 10:31
Brak nowych postów martwy spv m3000 gsone Inni Producenci 1 2007-08-14, 08:31