PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > c35 simlock freja


c35 simlock freja

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » c35 simlock freja
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Powis 
Nowicjusz


Telefon: MDA2
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 68
Skąd: IRAK
Wysłany: 2006-12-08, 11:45   c35 simlock freja

Witam
Do ściągania simlocków z siemensów uzywam martecha i jest to wspaniałe uządzenie jednak nie obsługuje c35. Dlatego chciałem sciągnąc sima freią.
Czy freja ściąga simlocka z kazdej wersji programowej w telefonie?
Kiedyś chciałem sciągnąć chyba z m35 i go uwaliłem dlatego dałem sobie spokój z freia.
Ale sądze ze coś zle ustawiłem w programie i dlatego telefon padł :)
Moze mi ktoś pomóc jak ustawić freie z telefonem zeby mi go nie uwaliła.
Na forum znalazłem coś takiego:


a36 i freia ->
1. read log from phone
2. make map from log (wybierasz zczytanego log'a)
3. make backup map from phone
4. load map to phone (tego co powstał po punkcie 2)

telefon odblokowany ;)

CZy ten opis jest ok?
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-12-08, 16:14   

dajesz unlock, wciskasz na chwile power, chwile czekasz i po smoczku.

[ Dodano: 2006-12-08, 15:16 ]
a jeszcze boot type ustawiasz na normal, a jak nie idzie to bootcore bug
^
 
     
Powis 
Nowicjusz


Telefon: MDA2
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 68
Skąd: IRAK
Wysłany: 2006-12-10, 13:49   

Oj chyba nie o tej samej frei mowimy :)

umieszczam 2 skriny poglądowe.








Widze ze nie są zbyt czytelne wiec dokładniej mozna zobaczyc tutaj:
http://www.powis.webpark.pl/freia_con.jpg
http://www.powis.webpark.pl/freia.jpg

Jak widac nie wystarczy kliknąc tylko unlock. Ostatnim razem wybrałem jakąś tam opcję i telefon juz sie nie uruchomił :(
Dlatego jak ktoś juz robił tym programem to czy moze napisac co mam wybrac zeby zdjąc z c35
Moze wystarczy tyko "load map to phone"
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-10, 14:02   

Powis, w pierwszym oknie zostaw jak jest, w drugim wybierz "direct unlock also saves map"
p.s. jakiej frei uzywasz? polecam v18
aha - jesli masz w X35 wersje softu 18 lub wyzsza to wybierasz "X35 new" jako model
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Egregio Warsztat 4 2013-01-04, 14:33
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37