PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > C55 Nie reaguje na czerwoną słuchawkę


C55 Nie reaguje na czerwoną słuchawkę

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » C55 Nie reaguje na czerwoną słuchawkę
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
dziobas
Nowicjusz


Telefon: Siemens
Operator: Plus
Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 8
Wysłany: 2005-12-23, 22:31   C55 Nie reaguje na czerwoną słuchawkę

Witam
Zacznę od początku. Nabyłem C55 v24 pl język i plT9. Ponieważ miał simloka to zrobiłem backup całego oprogramowania (8 MB) i zdjąłem simloka. Bez żadnych problemów wszystko działało pięknie jednak po ok 2 tygodniach chciałem wgrać inny soft (C55_TUNING_From_00.bin) też v24. Użyłem do tego FREIA. Wgrała wszystko, na końcu komunikat OK. Jednak po tej operacji nie mogę go uruchomić. Nie mogę także wgrać backupu, bo nie reaguje na czerwoną słuchawkę. Próbowałem na dwóch komputerach na różnych COMach, różnymi programami. Bateria jest 100% naładowana. Umarł. Najprawdopodobniej wgrał jakieś śmieci do bootcore. Czy da się go jakoś odratować? Jeśli nie kablem serwisowym, to może BOXem? Jeszcze jedna rzecz. Gdy próbuje wgrać soft WinSwupem to na początku jest komunikat, że nie wykrywa telefonu, później kilka razy dalej, pokazuje który COM i jest komunikat wł/wył telefon. Gdy tylko go włączam automatycznie pokazuje się okienko, że nie znaleziono telefonu.
^
 
 
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-12-23, 22:37   

dziobas, martech go powinien postawić
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
 
mm-gsm 
Nowicjusz



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 32
Skąd: Kartuzy
Wysłany: 2005-12-24, 00:35   

Podlacz pod kabel z autoignition ;)
_________________
PHU MM-GSM Service
ul. Gdanska 9 Kartuzy
83-300 woj.pomorskie
-> tel 506 66 00 77 <-
--------------------------
CENTRUM SERWISOWE
^
 
 
 
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-24, 03:29   

Jeśli nie pójdzie kablem z autoignition, próbuj tricku z wciśniętą czerwoną słuchawką i równoczesnym wkładaniem baterii.. czasami pomaga.. Ale Martech powinien go postawic i bez tego...
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
 
dziobas
Nowicjusz


Telefon: Siemens
Operator: Plus
Dołączył: 22 Gru 2005
Posty: 8
Wysłany: 2005-12-24, 22:08   

Niestety, trick z wciśniętą czerwoną słuchawką i równoczesnym wkładaniem baterii nie działa. Martech za drogi (od 700 do 1800zł). Telefonami zajmuję się raczej sporadycznie i dla znajomych (nie mam z tego zysku). A UFS-3 Flasher może sobie z tym poradzić? A gdzie mozna kupic kabel z autoignition? Na lutowaniu sie nie znam, a na allegro nie ma. I jaka jest szansa, że nim ożywie C55?
^
 
 
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-12-25, 11:41   

zrob testpointa, wtedy juz nie powinienes miec problemow z wgrywaniem softow :)
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi 3200 reaguje tylko na ładowarkę i box tooomek DCT-4 12 2006-07-13, 08:53
Brak nowych postów [3310] Rolis nie reaguje gdy włączam ... baton DCT-3 8 2007-04-10, 08:44
Brak nowych postów M65 nie reaguje mila BenQ-Siemens 1 2007-05-18, 16:29
Brak nowych postów martwa 2600 :/ na nic nie reaguje... bubek3 DCT-4 4 2007-07-29, 19:13
Brak nowych postów nokia3310 nie reaguje EMEK DCT-3 11 2008-01-21, 15:05