PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [C55]Mignie podswietl. przy właczaniu zamruczy i się wyłączy


[C55]Mignie podswietl. przy właczaniu zamruczy i się wyłączy

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » [C55]Mignie podswietl. przy właczaniu zamruczy i się wyłączy
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tom34 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Orange
Wiek: 40
Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 10
Skąd: Ustroń
  Wysłany: 2006-04-27, 19:16   [C55]Mignie podswietl. przy właczaniu zamruczy i się wyłączy

Witam
Jak w temacie, co zrobic, mam kabel, zrobic tak jak jest napisane TUTAJ?
^
 
 
     
AdSense


Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-04-27, 19:46   

A telefon nie upadl ani nic? Najpierw spróbuj wgrac soft a jak nie to tym co podales linka a jak nic z tego nie bedzie trzeba bedzie suzkac gdzie indziej przyczyny
^
 
  Skype
     
tom34 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Orange
Wiek: 40
Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 10
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2006-04-27, 23:02   

A jest jeszcze gdzies indziej opis wgrania softu niz na tej stronie co podalem który można polecić dla tej sytuacji?
^
 
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2006-04-28, 08:48   

Masz tutaj opis http://s55.fks.pl/readarticle.php?article_id=2 spróbuj tym naprawic.
^
 
  Skype
     
tom34 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Orange
Wiek: 40
Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 10
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2006-04-28, 09:20   

Aha ale opis jest dla S55, mam robic tak samo ale pliki podmienic dla C55?
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2006-04-28, 09:28   

najperw trzeba go przeluować bo eekt bzyczenia to albo wywalony soft albo proc więc napierw przelutuj a potem zsoftuj(najlepiej martechem) powinno wstać
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
tom34 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Orange
Wiek: 40
Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 10
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2006-04-28, 09:48   

Niestety nie mam takich mozliwosci jedynie softowanie wchodzi w gre.
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2006-04-28, 09:52   

heh o to po co sie woógle za to brac, bez przelutowania nawet jak zsoftujesz to i tak po jakims czasie sie wywali
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
tom34 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Orange
Wiek: 40
Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 10
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2006-04-28, 10:16   

Ale na tej stronce co podal Bujki nic nie pisze, że trzeba bedzie cos lutowac ani na tej: http://www.siemensinfo.pl...ile=detal&id=22

Aha niekiedy nawet nie zamruczy tylko mignie przy wlączaniu słychac wtedy tylko lekkie pyknięcie w głośniczku...
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2006-04-28, 10:25   

heh tego nigdzi nie pisze ale zwsze ak sie robi, przynajmniej w serwisach
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
tom34 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5210
Operator: Orange
Wiek: 40
Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 10
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2006-04-29, 19:42   

A może wgrać mu tylko nowe Bootcore z tego tutoriala czy po czymś takim tez trzeba ciac TP?

[ Dodano: 2006-04-30, 00:14 ]
Jeszcze inny pomyslł:
Ma ktoś pliki potrzebne do sflaszowania z tej solucji tylko, że pod C55?

[ Dodano: 2006-05-04, 14:31 ]
Czy da sie to naprawić bez cięcia TP? Którym programem najlepiej flaszowac, flaszowac bootcore eproom i firmware?

Szukalem dlugo na forum ale jest tyle porad, że nie wiem z której skorzystac.

Próbowalem fleszowac (na Win98) TĄ solucja ale zaraz po nacisnieciu czerwonej słuchawki pisze "Sending preloaders" i stoi (przez 5 minut stało).

W programie Joker gdy próbuje dać Normal Mode to wyskakuje:
Start...
Loading ServiceBoot...
Sending ServiceBoot Ok.
The phone was switched off on an error:
EXIT: 7313 08 6C

A przy Service Mode jest napis Service Mode na wyświetlaczu w Jokerze wyskakuje:
Start...
Loading ServiceBoot...
Sending ServiceBoot Ok.
BFB Speed 115200 Baud - Ok.
HWID: 130 (C55)
C55 lg1 Sw18 18.12.02 21:07:34
IMEI: 351011702531478
Code(05): OTP closed
Code(0Cool: BootKEY is unknown
Code(0D): Keys are registered in BCORE
Code(10): Minimal access to BFB
Code(15): Complete condition
Code(19): Monitoring is switched on
Code(1D): Blocks 5121,5122,5123 are present
Battery Voltage 4119 mV.
SecurityMode: Customer

SWUP wogóle nie reaguje na tel. po chwili pisze Error on waiting for Ack EOT

Próbowalem robic Repair w SST ale nic to nie dało.

Aha niekiedy nawet nie zamruczy tylko mignie przy wlączaniu słychac wtedy tylko lekkie pyknięcie w głośniczku...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Pomoc przy Samsungu SHG - F480 szumi20 Samsung 1 2011-01-13, 20:59
Brak nowych postów [NOKIA N73] Wgrywanie języka polskieg... N73C702 BB5 0 2011-04-10, 17:20
Brak nowych postów spv i problem przy zdejmowaniu simlock'a Masakra Inni Producenci 0 2011-07-04, 22:58
Brak nowych postów Nokia 3100 uwalona przy flashu chelseatb Nokia 1 2012-06-26, 14:41
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58