PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [c60 by szczuru v1.10] Modyfikowany soft do Siemensa c60


[c60 by szczuru v1.10] Modyfikowany soft do Siemensa c60

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » [c60 by szczuru v1.10] Modyfikowany soft do Siemensa c60
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
  Wysłany: 2006-12-16, 19:07   [c60 by szczuru v1.10] Modyfikowany soft do Siemensa c60

Od razu przechodze do opisu :)

Cytat:
Modyfikacja na bazie softu v27 lg3

WERSJA 1.1
=============
-Inne Menu główne w stosunku do wersji 1.0
-Dodane nowe schematy kolorów
-Biling rozmów jest zapisywany do pliku (A:\calls.txt)
-Zmieniony styl vibry
-Wybór systemu GSM w menu
-Podczas pisania SMS'a pod przyciskiem "T9 Info" Mamy wybór języka T9
-Przyspieszone włączanie telefonu
-Wyłączone sprawdzania włączenia telefonu :)
-Net Monitor włączony na stałe


WERSJA 1.0
=============
-Zmienione wiele grafik (nie ma sensu opisywać, lepiej zobaczyć)
-Przemapowane klawisze 1 i 0 (znaczki, które były pod 0 są też po 1, pod 0 jest także dodana spacja)
-Zegar Cyfrowy przy zablokowanej klawiaturze widoczny cały czas (nie tylko podczas wyświetlania wygaszaczu)
-Temperatura Baterii, Stan Baterii w %, Poziom Natężenia sygnału.
-Nowe "kreski" baterii i zasięgu
-Jeśli mamy ustawionego hotkeya na "Odebrane" to przenosi nas bezpośrednio do Odebranych SMS'ów
-CAŁKOWICIE usunięte logo operatora/napis (już nie trzeba używac przezroczystego GIF'a)
-W explorerze plików można zmieniać rozszerzenia
-Przyspieszenie ładowania Javy od 30% do 70% (zależy od midletu)
-Otwarte BfB umożliwiające robienie screen shootów
-Uruchamianie opcji głośnomówiącej podczas rozmowy bez potwierdzenia
-Z menu Grafiki\Dźwięki itp usunieto opcje "Pobierz Nowe"
-Możliwość uruchomienia aparatu nawet gdy bateria jest słaba
-Zmiana kontrastu/podświetlenia o 5% a nie o 10%
-Lekko Zmieniona czcionka w menu
-w menu zamiast "Moje" jest Explorator (ten z net monitora)
-Na Pulpicie strzałka w Lewo -> Profile
-Na Pulpicie strzałka do Góry -> Explorator
-Zmieniony napis "Podaj PIN" na "Wstukaj PIN"
-Zmieniona nazwa menu "Wiadomości" na "SMSy"
-Flash SMS wyświetlany na pełnym ekranie
-Menu główne dostępne bez karty SIM
-Usunięte Potwierdzenie włączenia/wyłączenia GPRS
-Usunięte Potwierdzenie Dostania SMS'a
-Usunięte Potwierdzenie Zablokowanie Klawiatury
-Usunięte softkey'e z pulpitu
-Nowy schemat kolorów "Amena"
-Druga Animacja startowa zmieniona na Animację ładowania Windows XP

Więcej grzechów nie pamiętam :) Postaram się wydać nastepne wersje softu :)

Kontakt:
GG - 906733
@ - szczuru@gmail.com
ICQ - 333-230-881

Zabraniam sprzedawanie tego softu w serwisach aukcyjnych.
Soft jest CAŁKOWICIE DARMOWY.


Soft Można pobrać stąd (FUBU):
1.00
Kod:
http://www.playstationpl.boo.pl/c60_v27_1.00_szczuru.rar

1.10
Kod:
http://www.playstationpl.boo.pl/c60_v27_1.10_szczuru.rar
_________________
by szczuruŸŸ 2015
Ostatnio zmieniony przez szczuru 2006-12-17, 19:59, w całości zmieniany 2 razy  
^
 
 
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 19:17   

szczuru, brawo!! Wkońcu jakis sofcik do C60, ile jest wolnego miejsca na dysku?

szczuru napisał/a:
W explorerze plików można zmieniać rozszerzenia


To jest to ;)




Ale i tak se niepotestuje bo mi C60'siatke zawineli...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 19:20   

seba123, Niestety póki co standard, postaram się powiększyć flexa, ale musze najpierw skompletować inne patche, które będą działa na powiększonym flex'ie
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 19:43   

szczuru, a mógłbys dodać czytanie esów przy zablokowanej klawiaturze?? Bardzo przydatna rzecz, a jest dodany patch umożliwiający robienie screenów? A i mógłbyś rytm vibry, bo ten standardowy jest taki "zwykły" ;)

[ Dodano: 2006-12-16, 19:44 ]
A nie wystarczy dodanie po prostu patcha powiększającego miejsce?

[ Dodano: 2006-12-16, 19:45 ]
Ooo jest nawet patch na "Powiększenie dysku do 4,14MB" :D
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 20:18   

seba123, Patcha na powiekszanie dysku narazie nie bedzie. Vibra bedzie. Nie mam patcha na czytanie esów przy zablokowanej klawiaturze ;/
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 20:21   

szczuru, www.siemensy.pl www.c60.fks.pl tam masz troszke patchy ;)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 21:20   

seba123, ale tego na czytanie przy zablokowanej ni ma :/
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 21:22   

No fakt jest do wersji 25 - ale powinno działać, o tu -> http://www.siemensy.pl/mo...cid=64&lid=1539
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 22:20   

seba123, Dzieki, zaraz przetestuje

[ Dodano: 2006-12-16, 22:22 ]
Niestety Patch na czytanie przy zablokowane nie działa na v27 :(
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-16, 23:45   

szczuru, zobacz tu -> http://forum.siemensinfo....-v25-vt9050.htm
wybór systemu 900/1800, ale ie wiem czy na 27 działa :/ a czemu zrobiłeś to na 27 a nie 26? Na 26 więcej chodzi, jak cos jeszcze znajdę to wrzucę.

[ Dodano: 2006-12-16, 23:48 ]
Jest jeszcze przyśpieszenie startu telefonu, dedykowane dla 27

[ Dodano: 2006-12-16, 23:49 ]
Pełny menadżer plików (widać all foldery)

[ Dodano: 2006-12-16, 23:57 ]
jeszcze dorzuc tego patcha, daje mozliwość wejścia do menu bed SIMki ;)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-17, 00:02   

seba123 napisał/a:
Pełny menadżer plików (widać all foldery)


To już jest

seba123 napisał/a:
jeszcze dorzuc tego patcha, daje mozliwość wejścia do menu bed SIMki ;)


To też just jest

Cytat:
Jest jeszcze przyśpieszenie startu telefonu, dedykowane dla 27


Rozważe to. Czasami przez ten patch telefon lubi sie wieszać

seba123 napisał/a:
wybór systemu 900/1800


To będzie

seba123 napisał/a:
a czemu zrobiłeś to na 27 a nie 26


27 jest kawałek bardziej stabilniejszy

[ Dodano: 2006-12-17, 20:00 ]
Wersja 1.10 w Pierwszym Poście.
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-03, 05:56   

szczuru, oddaj sofcik :> linki nie działają, popraw...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
szczuru 
VIP
eŁDeZet Ma(j)ster



Telefon: Samsung i9070
Operator: Play
Pomógł: 18 razy
Wiek: 28
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 966
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-03, 20:36   

Linki juz działają :]
_________________
by szczuruŸŸ 2015
^
 
 
 
     
militarius
Nowicjusz


Telefon: C60
Operator: Plus
Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 1
Wysłany: 2007-09-26, 07:45   

Sory za odkopanie tematu, ale mam problem.
Jeżeli można to poprosiłbym o poprawienie linków bo nie działają...
^
 
 
     
lebron23cavs 
Nowicjusz


Telefon: siemens c6
Operator: Plus
Wiek: 25
Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2007-12-01, 11:23   

ja rowniez mam prosbe o poprawienie linkow, poniewaz nie mozna pobrac softa... z gory dziekuje
_________________
leBron23
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39