PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > C60 nie moge przywrócić IMEI


C60 nie moge przywrócić IMEI

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » C60 nie moge przywrócić IMEI
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-06, 18:24   C60 nie moge przywrócić IMEI

Witam, dostałem C60, włączał się na chwile, bzz i wyłączał, no to powgrywałem wszystko tak jak było to gdzieś opisane. Wszystko wgrało się ładnie ale jak klikam na direct unlock to po chwili wyskakuje komunikat:
Kod:
COMM_LoadBoots : original IMEI is 3*1*4*0*6*0*50 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS C60 lgX vff (1)
COMM_LoadBoots : flash ids are 00012212 [00000000] - FFFF
COMM_LoadBoots : phone ids are 9C818B81 [00000000]
COMM_UpdateIMEIBlocks : update is not accepted

Co z tym zrobić, w SST też nie chce się nic zrobić, staje w pewnym momencie i nic nie da się zrobić.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-07, 00:10   

Reich, a inne rzeczy się robią dobrze? Mi też się taki komunikat pojawiał ale przywracało IMEI :!:
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-07, 00:29   

wszystko sie wgrywa itp tylko imei nie chce się przywrócić. Wcześniej telefon włączał się na moment, teraz już wcale się nie włącza.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-07, 00:29   

Reich, flashnij bootcore.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-07, 00:30   

flashowałem
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-07, 00:31   

Reich, ale po co chcesz IMEI przywracać? Czy może simlocka zdjąć?

[ Dodano: 2007-02-07, 00:32 ]
aha i dajesz no map is saved?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-07, 00:49   

seba123 właśnie o to chodzi, tam jest use original Imei klikam na to i wtedy takie cos mi sie pokazuje jak napisalem na poczatku.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-07, 00:50   

Reich, no to wpisz swój imei i kliknij na ok :roll:
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-07, 00:53   

nic nie daje, próbowałem
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-07, 00:54   

Reich, wgraj flash, eeprom oraz bootcore od nowa i spróbuj
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-07, 00:55   

probowałem kilka razy
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2007-02-07, 09:16   

pamiętaj że c60 ma dwa rodzaje procków (intel i amd) są 4 rodzaje flashy po dwa na kazdy procek - frei osobiście nie polecam do siemensów wyższych niż x55... SST full + repair (a najpierw sprawdź jaki tam jest procek - poniżej infeniona drugi duzy "kwadrat" ma pisać amd albo duże i ) wtedy flesh (16MB) i powinno iść ładnie - ewentualnie napisz w którym miejscu staje - aha ateria na full naładowana musi być
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-07, 09:18   

pirat, nie staj, flashuje się normalnie...

pirat napisał/a:
są 4 rodzaje flashy po dwa na kazdy procek


Po dwa? jakoś nie słyszałem...

pirat napisał/a:
frei osobiście nie polecam do siemensów wyższych niż x55


No do x65 nie, ale do x55 i x60 jest dobra.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2007-02-07, 12:18   

ups pomyliłęm sie... do a65 są po dwa a do c60 jest jeden pod intela (v27) i jeden pod amd (np v20) :) sorki... ale osobiście nie polecam freii do c60 raczej joker lub sst :)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-07, 13:34   

AMD, to odpalam SST tylko nie wiem jaki flash do niego.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Dziwny imei michaltraczyk BB5 2 2009-01-20, 12:26
Brak nowych postów Nie moge zainstalowac systemu win Xp ... zielmistrz Software 2 2009-08-09, 12:53
Brak nowych postów se w580i - nie moge wejśc w managera ... diabolic_angel Sony Ericsson 2 2009-11-01, 14:03
Brak nowych postów Czy łatwo jest zmienić imei w noki 62... jubi20 BB5 5 2009-11-24, 20:08
Brak nowych postów Nie moge zainstalowac systemu XP logos2000 Hardware 6 2010-03-31, 18:29