PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > C60 przypadek standardowy


C60 przypadek standardowy

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » C60 przypadek standardowy
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Juzef
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-11-05, 21:24   C60 przypadek standardowy

Witam
Mam egzemplarz C60 który uległ dość pospolitej awarii: bzz i off. Szukałem, kopałem, grzebałem, ciąłem i kułem a efektu nie widać. Sprzęt jak sądzę na bebechach AMD. Jako żem noob, mogłem coś łatwo przeoczyć. Postępowałem wedle dostępnych opisów. Podpiąłem kablem COM i przez Freie próbowałem zadziałać. Niestety nic to nie dało, więc wziąłem się za cięcie testpointa. Dotąd wyryłem już spory dołek i na razie zaprzestałem bo chyba zaraz przebiję sie na drugą stronę, a efekt w Freia nadal ten sam: "boot file is not accepted". Pliki z których korzystałem pochodziły z www.c60.fks.pl, zdaje się ciut starawe.
A więc reasumując:
- gdzie mogę znaleźć najnowszy soft do C60 i inne elementy które potrzeba? Strasznie o to ciężko, jak dotąd szukałem...
- przede wszystkim czy można powiedzieć orientacyjnie, co mogłem schrzanić? Jeśli trzeba zapodam zdjęciem co naorałem z testpointem. Chyba niczego z okolicy nie wykroiłem niepotrzebnie. Głębiej nie będę się zapuszczał, piszą na w/w stronie ze dziura ma mieć 1-1,5mm podczas gdy cała płytka ma góra 2mm. Ten 1mm juz chyba mam, ale nic tam nie widziałem po drodze ciekawego. Chyba że trzeba jeszcze głębiej...
Jeśli ktoś coś wie, nie zaszkodzi jeśliby zechciał się podzielić. Przydałoby się grata reanimowac...
Za kazdą pomoc z góry dzięki.
Juzef
^
 
     
AdSense


boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2007-11-05, 21:29   

http://forum.pasjagsm.pl/...m?highlight=c60


poczytaj tam.
^
 
  Skype
     
Juzef
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-11-05, 21:58   

Tak tak, wiem, widziałem, zastosowałem. Tylko po czym mam poznać że tego testpointa przeciąłem? Pod światło nic tam ciekawego nie widzę, akurat ten obszar jest dość jednolicie ciemny. Jakaś inna przyczyna może być że nie rusza? Na pewno mam AMD, więc czy może być np. sprawa softu który pakuję? Brałem ten z opisu w/w... nie pogardziłbym nowszym czymś... chyba tu w okolicy widziałem Szczuru'owy, ale linki pozdychały...
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-11-05, 22:15   

ja stawiałem zawsze fubu v14 .. wiec troche stary ..

albo mam jakiś opis jeszcze inny z plikami:
Cytat:
1. Flash phone freia8 like m55 with flash c60flash_1.fls adr. 0x800000 - 0xffffff
2. Flash phone freia9 like c60 with flash c60flash_2.fls adr. 0x200000 - 0xffffff
3. unlock phone with freia9 "use original imei"
4. phone will work again

viho@viho-bg.com


lupa, światło od dołu i tp musisz oblukać .. Nie jest on trudny w tym modelu ..
^
 
 
     
Juzef
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-11-05, 22:19   

Taa... jeszcze popróbuję, tylko gdzie się powinienem zatrzymać - jak przebiję się na drugą stronę? Wziąłem raz jeszcze spróbowałem z tym softem co w w/w temacie był dostępny, lipa taka sama.
Trudne to może i nie jest, ale z drugiej strony nic nie jest proste jak robi się to pierwszy raz...
EDIT:
Na ile mogłem w obecnych warunkach, zrobiłem fotę. Oceńcie na ile się da, czy już kaplica, aż tak schrzaniłem czy jeszcze coś można...
EDIT2:
Ludzie, odezwijcie się coś, bo nie wiem czy sprzęta już mam złomować czy też są jakieś szanse...
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-11-07, 01:13   

Juzef, na bzzz i off czasem pomaga wygrzanie procesora.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-11-07, 02:00   

Juzef, coś ty kurka narobił.... tak tnij głębiej to klawiatura przestanie ci działać :???: test point to cieniutki paseczek a ty dziure wydłubałeś jakby ktoś tam granat odłamkowy rzucił....

problemu był szukał w programie, musisz robic programem FREIA i wybrac profil C60 a nastepnie 14mb soft fubu, gdy to bedzie dzialac to daj znac pokierujemy cie dlaej ze swupem na polski jezyk
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Juzef
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-11-07, 12:33   

No wiedziałem że coś tu musi być nie tak :mrgreen: Spoko, doświadczenie rośnie proporcjonalnie do ilości zniszczonego sprzętu. Po prostu kopałem głębiej, bo ciągle nie było reakcji w programie. A do tego w tutorialu kompletnie porębali wymiary, jakbym się trzymał, jużbyłbym na drugiej stronie.
Freia cały czas używam, kombinuję wedle opisów, ale jak dotąd nie dało rady. Idem męczyć dalej...
EDIT:
Czego bym nie wybrał, zima. Dalej ten sam błąd. Próbowałem C60 i C60 boot, ale nic. Ustawienia jak z instrukcji na http://c60.fks.pl. Fubu V14 i Freia 15.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-11-07, 13:15   

Juzef, a wciskasz czerwona słuchawke?? wklej co ci freia wyswietla
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Juzef
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-11-08, 14:06   

Aż o takie noobostwo mnie nie posądzajcie...
Leci to tak:
Kod:
COMM_LoadBoots : selected phone family is 14
TTY_OpenCOMPort : opening Prodigy
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is powered on
COMM_SendBoot : boot file is not accepted

Próbówałem też pobawić się (dosłownie, bo nie kumam tego wcale) Jokerem i przy połączeniu z telefonem daje tyle:
Kod:
Start...
Loading ServiceBoot...
Sending ServiceBoot Ok.
No Ping Mobile!
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-11-09, 00:40   

Juzef, zmniejsz prdekosc, po drugie masz prodigy ze uzywasz przerobionej FREIA?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Juzef
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-11-09, 21:06   

Oj, zan00biłem. Prędkość zmniejszałem i nadal nic. A co to ten pro... cośtam? Nie wiem, pewno nie mam, a co za wersja Freia to nie wiem, brałem pierwsze lepsze. Miałem też spróbować SST ale długo i bezskutecznie go poszukiwałem, wszystkie linki padłe.
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-11-09, 21:15   

to jest box ..
program znajdziesz tu: http://www.gsm-support.ne...ock.inc.pl.html
^
 
 
     
Juzef
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Orange
Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 8
Wysłany: 2007-11-11, 15:10   

Coraz więcej mam argumentów by wywalić złoma w błoto za oknem. Ściągnąłem w/w wersję, odpaliłem standardowo i nadal TO SAMO. Cóż więc, mam się pochlastać? A może zebrać do wora części i zatargać jakiemu fachowcowi; oskubie doszczętnie, ale może coś da radę, ha? Co byście powiedzieli? Zaczyna mnie ta sprawa hm... denerwować, że tak powiem...
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-11-11, 19:21   

Juzef, to poprstu sprzedaj...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: