PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > C60 solucja na naprawienie "Włacza sie, robi bzz i OFF&


C60 solucja na naprawienie "Włacza sie, robi bzz i OFF&

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » C60 solucja na naprawienie "Włacza sie, robi bzz i OFF&
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-03, 13:56   C60 solucja na naprawienie "Włacza sie, robi bzz i OFF&

Kod:
Sposob na c60!! 100% working;-)

Odpalamy freia 9

1.wybieramy c60 boot i wgrywamy bootcore zaznaczajac opcje "firmware"

2.Wybieramy C60 i wgrywamy eeprom zaznaczajac opcje "eeprom1"

3.Wybieramy c60 i wgrywamy full flash zaznaczajac opcje "firmware"


Po tym telefon odpali się ale bedzie buczec;-)

wiec dajemy direct unlock i use oryginal imei

Telefon smiga 

Sprawdzone ,wlasnie wstaly 2xc60

ps.Ten z bateria juz zrobilem,na plycie jeden element byl ulamany,wymienilem i dziala )))))


Sposob z Techa, sprawdzony przed chwila przezemnie i w pelni dziala :) C60 postawiony. Nalezy pamietac o przecieciu TP przed flashowaniem. Osobiscie robilem Freia v15. w zalczniku potrzbne pliki z opisu ktore trzeba wgrac. A takze Freia v15. Moze sie komus przyda.

_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-03, 23:37   

MasterJapko, nie zebym sie czepial ale opisywalem ten sposob jakis czas temu...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-04, 09:32   

MasterJapko, ja robilem niedawno C60 wlasnie z takimi oznakami

przeciecie TP > wgranie fubu v14 i po sprawie!!
potem swupa do v25 i gra gitara
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
wichura118 
Nowicjusz



Telefon: 6230i
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 23 Wrz 2005
Posty: 41
Wysłany: 2006-03-07, 08:13   

ja postawiłem swojego na nogi tym sposobem, ale wybrałem c60, a nie c60 boot, gdy wybierałem c60 boot telefony mi nie wstawały .
_________________
JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI, TO LUBI CO SIĘ MA!!!
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-03-07, 09:44   

ale jak każdy sposób ma swoje wady... działa tylko wtedy gdy uszkodzone jest sw... niestety takie same objawy są przy niektórych uszkodzeniach hw :/ wiem bo tak mam a mozna też stosować do x55 i a60 mc60 :)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
brys4 
Nowicjusz



Telefon: siemens
Wiek: 27
Dołączył: 01 Gru 2006
Posty: 1
Skąd: Mysłowice
  Wysłany: 2006-12-01, 23:23   

no probuje ale nieumiem tego zrobic jak bys mogl to napisz mi krok po kroku jak to zrobic bo mecze sie i nie potrafie nic sie nie dzieje caly czas ten sam napis wyskakuje

COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is not powered on

z gory dzieki
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 09:59   

brys4, no wiesz jak masz ten komunikat

COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...

to wcisnij POWER (tym co wlaczasz telefon) ;]

ps. rozumiem ze TP przeciety?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-02, 14:11   

brys4, albo nie zorbiles TP, albo zle zorbiles TP albo nie przerobiles kabla. Ewentualnie nie wcisneles czerwonej sluchawki.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Kenny90
Nowicjusz


Telefon: SiemensC60
Operator: Plus
Dołączył: 02 Gru 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-12-02, 20:18   

A mnie takie cos wyskakuje :/
COMM_SendBoot : boot file is not accepted
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-02, 20:57   

Kenny90, TP nie przecioles albo za slabo!
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-03, 13:20   

logos2000 napisał/a:
TP nie przecioles albo za slabo!
moja rada, jak pierwszy raz robisz TP w jakims telefonie <sam robiłem wczoraj pierwszy c60> to nie ufaj za bardzo zdjęciom, tylko delikatnie zdrap do ścieżek pierwszą warstwe płytki drukowanej. Tak, że będziesz widział te ścieżkę całą. Wtedy można ocenić z jaką siłą ciać. Fakt, ze samo drapanie zajęło mi 15 minut, ale po robocie udało mi się zlutować TP...

A w ramach OT, powiem, ze boję się, jak nowicjusze zgłaszają problemy w siemensach przy TP, zwykle dostają taką radę, jak dał logos2000, potem w serwisie nie wiemy co z tym robić.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-03, 13:46   

EMEK, a co mialem napisac.... przeciez taka prawda, chociaz mogl tez wybrac zly model na liscie

a jak za mocno przetnie to pozniej nie dzialaja klawisze ;]

ja tam sie nie cykalem, juz to moze pisalem ale pierwszego C60 ciolem o 2 w nocy i na bani, i dziala do dzis dzien :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-03, 14:34   

logos2000, nie kwestionuję, ale doświadczenie zawodowe wywołuje strach.

logos2000 napisał/a:
pierwszego C60 ciolem o 2 w nocy i na bani, i dziala do dzis dzien
Gratulacje... respect.


A zapomniałem napisać co do tematu, sposób sprawdzony i skuteczny.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-03, 18:11   

Cytat:
A zapomniałem napisać co do tematu, sposób sprawdzony i skuteczny.
inaczej bym go nie dal ;)

Zrobilme kilkadziesiat takich trupow;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-12-03, 21:31   

a ja mam inną radę dla początkujących - umieść samą płyte bez membran i wyświetlacza na szybce która leży na pewnej wysokości nad stolikiem od spodu wsadź lampkę i będziesz widział tą swciezke - możesz wtedy ciąc - czasami wystarczy dwa pociągnięcia (ja stosuje igłe)...
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: