PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > C60 solucja na naprawienie "Włacza sie, robi bzz i OFF&


C60 solucja na naprawienie "Włacza sie, robi bzz i OFF&

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » C60 solucja na naprawienie "Włacza sie, robi bzz i OFF&
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-03, 21:35   

pirat, dobry sposob polecam, sam kiedys nad swiatlem robilem:] Czesto tez po cieciu podkladam plyte pod zarowke zeby zobaczyc czy ladnie sie przeciela. Co do ciecia uzywam nozyka do tapet, igla jakos niemoge;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-03, 21:52   

pirat igłą to sobie skarpetki można cerować, ja polecam cyrkiel :mrgreen:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-12-03, 21:58   

ja probowlaem przeswietlic plytke i nie poszlo... (widocznie lampka 20W to za malo)

cyrkiel jest oczywiscie najlepszy :) tez go uzywam
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-17, 18:51   

A więc miałem tak: C60 włącza się przygasa podświetlenie na 50% robi bzz i się wyłącza... Wykonałem powyzsze instrukcje i jest tak samo tylko że nie przygasa juz podświetlenie :/ da się jeszcze cos z tym zrobić??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-12-17, 21:44   

seba123, jak nie SW to HW... grzanie proca i dialoga (czy jak mu tam)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-17, 21:45   

Domi, to juz było przed wrzucaniem softa, bo MJ mi tak radził... Ale podobno Szczuru może mi pomóc, dał mi plik a tu lipa jest na megaupload i mam czekać 3,5 tysiaca minut...

[ Dodano: 2006-12-18, 20:55 ]
Szczuru mi dał jakieś 2 softy, wrzuciłem kontrast normalny a jednak nadal się wyłącza. Proc grzany, jakieś pomysły??
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
s-serwis.pl 
Użytkownik
Chineese Miracle :)



Telefon: Dobry
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 91
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-19, 00:22   c60 bzyt

koledzy, po pierwsze należy rozgraniczyć 2 strawy. Są 2 wersje C60 na flashu AMd i na INTELU. Frei'ą intela to możecie tylko pogiglać, albo w płycie dziure na wylot zrobić i tak będzie boot file is not accepted.
Poza tym plik tu załączony stawia, ale tylko AMD'ki.
Najlepiej zasysnąć sobie z sieci program "JOKER", który obsługuje zarówno AMD jak i INTEL'e. Do tego zgrać sobie ze sprawnego C60 fullflash (przy max. prędkości po usb jakieś 12minut) i zaflashować uszkodzone sztuki. Postawiłem w ten sposób kilkadziesiąt sztuk... i nie wracały :)
_________________
s-serwis.pl, Ratajczaka 35 - tanie komórki, profesjonalny serwis,

nabijacze postów - precz!!!
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-19, 00:32   

s-serwis.pl, dokladnie tak jak nasz nowy kolega mowi. Tutaj sprwdzimy czy nasz teleofn jest na Intelu czy AMD. http://diehard.borec.cz/?brand=siemens

Kolejna rzecza sflashowac wg solucji dla AMD lub innej dla Intela telefon i bedzie ok. Osobiscie wole Freia wg solucji bo z Jokerem nigdy niemialem okazji blizej popracowac. W razie czego mam pliki i pod AMD i pod Intela, dawlaem je na forum takze - wystarczy poszukac.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-19, 00:33   

s-serwis.pl napisał/a:
Frei'ą intela to możecie tylko pogiglać


czyli? Przecież można flashować.

[ Dodano: 2006-12-19, 00:36 ]
kurde jednak ten co mam jest na AMD, nie dojrzałem napisu :/, skoro miałem amd to czemu musiałem TP ciąć? MasterJapko, to wyslesz mi albo umieścisz ten soft pod AMD? Coś nie widze go na forum.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-19, 00:36   

seba123, robiac locka freia na ADM, telefon jest uwalany i robi bzz ;]

Sprawdzona solucja do stawienia C60

1. Flash phone freia8 like m55 with flash c60flash_1.fls adr. 0x800000 - 0xffffff
2. Flash phone freia9 like c60 with flash c60flash_2.fls adr. 0x200000 - 0xffffff
3. unlock phone with freia9 "use original imei"
4. phone will work again

viho@viho-bg.com
www.viho-bg.com

[ Dodano: 2006-12-19, 00:43 ]
Link do paczki z oprogramowaniem itp tutaj:

http://rapidshare.com/fil...FORamd.zip.html

seba123 napisał/a:
kurde jednak ten co mam jest na AMD, nie dojrzałem napisu :/, skoro miałem amd to czemu musiałem TP ciąć?
bo jest tak a nie inaczej;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-06-19, 23:35   

A mi dzis po flashowaniu wg tej solucjii telefon sie utrupil <wszystko szlo niby ok, tylko potem sie nie wlaczal> i dopiero joker postawil
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-08, 10:40   

potzrebuje takie cos do cxv70 po biedak padł i robi tak jak w temacie
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: