PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > c65 nie czyta wszystkich kart sim


c65 nie czyta wszystkich kart sim

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » c65 nie czyta wszystkich kart sim
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 36
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-03-31, 20:15   c65 nie czyta wszystkich kart sim

witam.mam c65 ktory dziwnie sie zachowuje bo czyta tylko niektore karty sim.jak wloze abonametowa to wywala wloz karte a jak popa to normalnie sie wlacza ale po jakims czasie wywali blad karty albo sie wylaczy.simlock orange.
^
 
     
AdSense


kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-05, 20:45   

Miałem podobny przypadek,Być może jest to wina softu .Bo własnie u mnie po zmianie softu wystąpił taki przypadek.Proponowałbym przefleshowanie telefonu i wgranie stabilnego softu.
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 36
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-04-07, 23:29   

problem w tym ze raz widzi kabel a raz nie.na zaden program nie reaguje.czyzby tylko pozostalo ciecie tp
^
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-08, 17:45   

hmmmmmm nie sądze bo jak dobrze pamiętam to z siemensie c65 nie trzeba ciąć ścieżek,gdyż wewnątrz to nie jest siemens.(zależy to od typu telefonu )bo w jednym wypuście siemensa było trzeba w drugim nie.
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 36
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-04-08, 20:46   

no masz racje.ten ma wersje 12 i ponoc nie trzeba.ale dlaczego on nie przyjmuje flesza itd
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-08, 21:24   

pajos, SWUP'a wgraj i musi dzialac - nawet jak bedziesz mial najwyzsza wersje to nie trzeba nic ciac przy SWUP'ie

pozdro
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 36
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-04-09, 20:51   

problem w tym ze on nic nie przyjmuje a teraz to nawet nie chce sie wlaczyc
^
 
     
kamien1111 
Użytkownik



Telefon: Sam x480
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 04 Kwi 2006
Posty: 108
Skąd: SZEPIETOWO
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2006-04-09, 21:15   

w takim razie spróbuj zresetować flesha.A następnie wgraj SWUP'a
_________________
Witam serdecznie:)
Jeżeli Ci w jakikolwiek sposób pomogłem to prosze wćiśnij pomógł
Pozdrawiam i dziękuje:)
Karol(kamień)
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-09, 21:47   

Nie chce podwarzac tu niczyjej wiedzy, ale ten problem czytania kart wyglada mi na HW, to by wylasnialo, ze nie widzi tela.
pajos, domyslam sie ze uzywasz jakiegos serwisowego sprzetu? a czesto siemensa podniesc mozna tylko po comie.
Jesli to jest kwestia SW to wystarczy wygenerowanie loadera i wgranie fubu przez vklay, potem ewentualnie repair przy pomocy SST i telefon powinien wstac.

pajos napisał/a:
czyzby tylko pozostalo ciecie tp


kamien1111 napisał/a:
jak dobrze pamiętam to z siemensie c65 nie trzeba ciąć ścieżek,gdyż wewnątrz to nie jest siemens.(


Co to TP to kazdy siemens ma! W C65 nie tnie sie sciezki, tylko laczy opornikiem punkt na plycie z masa. Z tego co wiem to jedynie C62 jest na podzespolach takich jak SE i chyba jescze CF62, ale napewno nie C65:P
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-10, 22:48   

Błędnie rozumujecie pojęcie TP. Ten skrót oznacza nic innego jak Test Point i wcale nie trzeba tego kojarzyć z cięciem ścieżek !. Kto ma Martecha to wie że tam się nic nie tnie (z wyjątkiem SX1 v14 ale to już inna bajka). Jeśli chcecie nie ciąć ani bawić się w dotykanie na ślepo testpointów to jest jescze opcja z wgraniem aplikacji java patchującej bootcore.

Na marginesie pracuje nad projektem kabli do siemensów z kablami do testpointów ale usprawnionymi tak że nie będzie wymagać od człowieka posiadania trzech rąk :) Jak na razie pierwsze testy wycodzą pomyślnie, ale jeszcze kilka rzeczy mi się nie podoba.
^
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 36
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-04-13, 20:15   

zle sie wyslowilem ale kazdy chyba wie o co mi chodzilo.kabel mam pod coma.nie chce sie wlaczyc i nie wiem dlaczego.mam jeszcze jednego ktory ponoc mial podobnie i zauwarzylem ze jeden z elementow na plytce jest przesuniety.chyba ktos za mocno go potraktowal hotem.maly czarny ukladzik.czy ktos moze mi powiedziec czy bez niego tel sie wlaczy czy nie
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-14, 22:22   

pajos, "maly czarny ukladzik" nie wiele mowi, to i nie powiemy ci czy bez niego sie wlaczy :P
raczej jesli chodzi o bga to musza wszystkie byc postawione by tel odpalil, ale nie jestem tego do konca pewien.

to ze telefon nie reaguje na czerwona sluchawke moze byc przyczyna wykasowania, albo uszkodzenia bootcore. mysle ze podniesc go mozna wgrywajac FUBU 16mb przez SST, innego wyjscia narazie nie widze chyba ze przypomni mi sie jakimi sposobami walczylem z siemensami:)

moze jeszcze papua sobie poradzi:-) wkazdym razie, rozbierz tel i sprobuj zczytac dane uzywajac SST lub Papua robiac oczywiscie TP szukaj solucji w sieci, znam jedna dobra, ale nie wiem jak tu jest z linkami, wiec nie zamieszczam :-)
^
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 36
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-04-15, 21:36   

sorka ale nie moge znalesc zdjecia plyty wiec pokaze o ktory uklad mi chodzi na innym siemensie.nie moge nigdzie znalezc tego fubu 16mb a moze zle szukam.najpierw chcialbym wiedziec czy to nie wina tego ukladu
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-15, 21:53   

az tak bardzo to ja w HW nie siedzie by wiedziec od czego on jest, ale cos mi po glowie sie kolacze ze moze byc on od klawiatury, albo podswietlania. Jednak nie kieruj sie tym, bo naprawde nie jestem pewny:-)

[ Dodano: 2006-04-15, 22:54 ]
hmmm.... albo ladowania

[ Dodano: 2006-04-16, 00:04 ]
Poszperalem troche po sieci (nie moge spac:-) ) i ten uklad to wedlug serwisowki Z1500. Serwisowka byla od CX65, ale to bedzie ten sam uklad tylko ze znajduje sie w innym miejscu:-)

Cytat:
problem w tym ze raz widzi kabel a raz nie.na zaden program nie reaguje.


Przechodza przez niego sygnaly z gniazda, wiec moze to byc wina tego ukladu:-)
Zamieszczam, screena z serwisowki z tym ukladem i serwisowke:)
^
 
     
pajos 
Starszy Użytkownik



Telefon: nokia
Wiek: 36
Dołączył: 03 Sty 2005
Posty: 134
Skąd: sieroszewice
Wysłany: 2006-04-16, 20:03   

no wlasnie tez troszke szporalem po sieci i znalazlem ze ten uklad jest odpowiedzialny za komunikacje z kompem,czyli raczej tel powinien sie wlaczac a jednak nie chce.zgadza sie ze w c65 znajduje sie w innym miejscu
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Dla wszystkich posiadaczy iPhone'ów i... yanosik Inne 0 2011-04-29, 15:18
Brak nowych postów Nowa Heyah 1000 smsow do wszystkich s... kmonika Sieci Komórkowe 0 2011-07-20, 14:07
Brak nowych postów Nokia E66 - Nie czyta karty SIM Mar_Gaj12 BB5 1 2011-11-24, 13:14
Brak nowych postów Nokia x3-02 nie czyta karty sim _Brutus BB5 1 2012-02-03, 20:33
Brak nowych postów PS2 nie czyta płyt dobols Elektronika i inne 1 2012-10-26, 21:22