PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > c65 nie włącza się


c65 nie włącza się

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » c65 nie włącza się
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-08-02, 10:47   c65 nie włącza się

witam, kupiłem na allegro nową płytkę do siemensa ct70/c65, nie miała ona wgranego flasha, po wgranu fullflasha od c65 nie włącza się, jest tylko piknięcie i nic. wcześniej włączał się i pisało "wrong software", jednak po kolejnym flashu już wogóle się nie włącza. pierwszy raz flashowałem c65 więc może zrobiłem coś żle. proszę o pomoc
_________________
KoYoT GSM Radomsko;)
^
 
 
     
AdSense


Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2006-08-02, 19:34   

koyot24, a robiłeś testpointa?
Jeszcze można wykąpać, wygrzać i spróbować wgrywać na nowo :)
Moze jakiś kiepski flash wgrywasz? :D
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-08-02, 19:57   

koyot24, zrob w Papua utils 1.7 Lite repair, albo w SST 5.31/2 albo oblicz wszystko przez TP w innym Papuautils i bedzie git.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-08-02, 20:22   

przez przypadek zamknąłem OTP, od tego czasu się nie włącza. telefon nie ma chyba ustawionego imeiu
_________________
KoYoT GSM Radomsko;)
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-08-02, 20:57   

koyot24, zrob freeze w utilisie
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
koyot24 
Użytkownik


Telefon: nokia E65
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 03 Gru 2005
Posty: 78
Wysłany: 2006-08-03, 09:49   

jak wciskam freeze to wyskakuje coś takiego:

Checking values entered and necessary blocks...
IMEI: 356584681957349
Possible only with "Factory" Security Mode!

ja prubóje zrobić tp:

Autostart...
Transfer BOOTa...
BOOT zaladowany...
Pauza 2 sek...
Odczyt informacji...
FlashID: 0089,880D
Czysty nowy flasz?
OTP ESN: 7B0A311C
OTP IMEI: Nie zapisany albo bledny!
Áóň îňęëţ÷ĺí.

poza tym HASH odczytuje w postaci: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
_________________
KoYoT GSM Radomsko;)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 5000d-2 nie włącza się logos2000 BB5 1 2011-10-06, 11:14
Brak nowych postów Nokia 6220c nie włącza się czacha777 BB5 1 2011-11-13, 14:22
Brak nowych postów Nokia X2, włącza się i za chwile wyłącza Karu HW 4 2012-02-15, 20:23
Brak nowych postów 6120c-1 nie włącza się (RESET) karamba26 BB5 1 2012-03-27, 12:49
Brak nowych postów LG L5 II - Nie włącza się, zatrzymuje... enchantment LG 3 2014-11-25, 10:47