PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > C75 white LCD


C75 white LCD

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » C75 white LCD
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-04, 19:18   C75 white LCD

Dostałem od koleżanki(:D) siemensa do naprawy i załączam i biały lcd. Więc myśle że soft, ok wgrałem soft swupem i jednie co zauważyłem poprawę to że przed softem klawisze tylko 3 razy pukały (dźwięki w głośniczku) a teraz można pukać ile sie da i słychać dźwięk pożegnalny. Nie mam zbyt dzej wprawy w siemensach ale czy mógłby ktos mnie poinstruować co by tu jeszcze zrobić? oczywiście biore pod uwage grzanie ale wtedy gdy wszystkie sposoby programowe już zawiodą.
Pozdrawiam
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-04, 19:35   

ustaw kontrast :mrgreen:
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-04, 21:55   

próbowałem ale to nic nie daje, na zdjęciu fotki wyświetlacza, zauważyłem że na tej folii czarnej co była przyklejona do lcd zostały jakieś szczątki z lcd których na szybce(a raczej połączeniu z taśmą) nie ma(uległy chyba zniszczeniu). Czy jest mozliwe że przez to nie działa ten wyświetlacz?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2006-12-04, 22:03   

hmm, możliwe, ale to raczej nie działała by część wyśietlacza, najlepiej jakbyś miał gdzie sprawdzić czy wyświetlacz jest dobry.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-04, 22:17   

bercik12345, jest wielce prawdopodobne, ze to przez to
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-04, 22:47   

chwilowo nie mam dostępu do jakiegoś w 100% działającego lcd z C75, ale popytam się, no to jak narazie powiem klientce że dobrze sie nie zapowiada ale może da rade coś zrobić:]
Kurde koszt nowego lcd to ok 84 zł:/
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Dwi Nokie 7650- white screen i wyrwan... jezior86 DCT-4 2 2006-08-12, 09:12
Brak nowych postów White screen w Nokii 3650 jezior86 DCT-4 4 2006-09-06, 10:01
Brak nowych postów White LCD w 3300 NEM-1 Uczeń DCT-4 3 2007-06-19, 22:19
Brak nowych postów Z630, tasma i white screen po wcisnie... riger Samsung 4 2009-04-20, 07:01
Brak nowych postów White Sox Stop 3-Recreation Sweep, Co... brandon6414 Sieci Komórkowe 0 2016-04-14, 03:24