PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > CX65 nie działa klawiatura


CX65 nie działa klawiatura

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » CX65 nie działa klawiatura
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-10, 16:52   CX65 nie działa klawiatura

Jak w temacie. Trafił do mnie półroczny CX (od nowości noszony w silikonie). Prawdopodobnie zrobiło mu się za wilgotno i zaczął świrować. Od razu dodam że płytka klawiatury jest sprawna (podstawiałem do innego tel. i działa). Proszę o jakąś poradę.
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
AdSense


paflica88
Nowicjusz


Telefon: mam wiele
Operator: Plus
Dołączył: 23 Gru 2005
Posty: 66
Wysłany: 2006-03-11, 13:27   

spróbuj przeczyścić styki od klawiatury...jeśli to nie pomoże to może zmień membranke...

[ Dodano: 2006-03-11, 13:28 ]
a moze opisz dokładniej co się dzieje...co rozumiesz pod pojęciem świruje??
^
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-11, 13:30   

Jak już pisałem płytka klawiatury jest w 100% sprawna. Sprawdzona na innym telefonie. Podstawiałem z innego telefonu również i nic. Te same objawy. Pod pojęciem świruje mam na myśli nie działającą klawiaturę ;)
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-12, 02:09   

wacho_czk, masz cos takiego ze wlaczasz telefon i klawisze poprostu nie odpowiadaja? bo to wcale nie musi byc problem HW. Jakis czas temu mialem takiego CXa i okazalo sie ze trzeba bylo zrobic reset A i C w Papautilitis. I teleofnik smiga do dzis bez zadnych zastrzezen. Proponuje ci zorbic bekapa danych z teelfonu jezeli ci sa potrzebne i zrobic resety A i B w Papie. Tlyko nie rob C. A i nie przestrasz sie ze telefon sie nie wlacza po tych resetach ;) On tam bedzie sobie wewnatrz muslil i resetowal wszytko i sam sie powienbim uruchomic po czasie od okolo 2,5 do 5 min :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-13, 01:07   

Jak softowo nic nie pomoże to może to się przyda do czegoś. Ewentualnie wygrzanie procka.
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-13, 11:43   

Z doswiadczenia wiem (grzlaem swojego CX65 5 razy ;) ) ze jak telefon sie wali i sa problemy z przelaczeniem go do Service Mode to odrazu grzanie i telefonik bedzie chadzil :)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: