PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > CX65 Przerobka kabla data na serwisowy


CX65 Przerobka kabla data na serwisowy

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » CX65 Przerobka kabla data na serwisowy
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-12, 13:49   CX65 Przerobka kabla data na serwisowy

Czytalem rozne artykoly i w koncu niewiem czy ma byc to tak ze poprostu dolaczamy baterie 4v miedzy piny ( http://www.fks.pl/dzial.p...la&akcja=czytaj ) czy bez bateri wstawiamy 2oporniki po 15k om.(tak jak na zdjeciu)

Jak to w koncu trzeba zrobic?
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
AdSense


wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-12, 13:52   

Gorallll, Ja wstawiłem dwa oporniki bez żadnych baterii do oryginalnego kabla od S55 i śmiga bezproblemowo.
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-12, 13:54   

a jak poprostu wstawie baterie? bedzie dzialal czy lepiej oporniki wstawic?
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-12, 13:59   

Ja w ogóle nie spotkałem się z wstawianiem baterii. Sprawdzonym rozwiązaniem są oporniki więc ja polecam taką metode.
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-12, 14:05   

Ja mam tyle kabli.Znaczy ze co serwisowy jest? raczej nie bo przy 1 pinie jest kabel.
Wiec jesli tak mam to jak to zrobic? gdzie oporniki wstawic?
Odlaczac 1 pin?
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-12, 14:14   

Masz kabel USB czy RS232. Ja miałem RS232 i nie miałem tylu kabli. Ale w DCA-540 (USB) wygląda tak jak u Ciebie. Jak telefon Ci wykrywa kabel??
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-23, 18:30   

to wszystko o kant d... mozna potluc.

W kazdym artykole co innego pisza i w zadnym nie jest to opisane dokladnie ja zrobilem na tym swoim kablu co ma polaczone piny 1,2,3,4,5,7 czyli z opisow wychodzi (orginalny nie serwisowy) czy jakos tak kazali 2rezystory dac i co? i jedno wielkie g....

Zrobilem wiec 2gim sposobem ze odcialem 1pin i dolaczylem baterie od telefonu.
W sumie smiga bo juz wchodzi w tryb serwisowy ale tylko na SST i nic pozatym sie nieda zrobic jak wejdzie do tego trybu. udalo mi sie jeszcze wejsc Papa utilsem ale tam sa jakies powalone znaczki i niewiedomo oco biega.

Teraz taka ciekawostka jak mam
kabel bez przerobek wykrywa jako DCA-500
z odlaczonym 1 pinem bez podlaczonej bateri DCA-540
z podlaczona bateria DCA-510

ja tego nie rozumiem i to jakies powalone jest wszystko czy znajdzie sie ktos kto wie jak np zpaczowac vklajem telefon ? bo nawet na takim kablu niechce paczowac bo wywala ze nie otrzymuje odpowiedzi od boota.

z gory napisze ze wiem ze powinien byc kabel DCA-500 do tego ale jakos niechce mi sie zrobic taka cyferka.
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-24, 07:10   

Ja mam Papue polską i angielską. W załączniku daje polską wersję.


P.S Zczytałeś HASH i ESN??
^
 
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-24, 16:52   

wacho_czk napisał/a:
P.S Zczytałeś HASH i ESN??
Wytlumacz bo niewiem o co chodzi.
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-24, 22:16   

Czy to takie trudne ?
Masa pin2,
TX pin 3
RX pin 4
i dwa rezystory od masy do pinu 5 i 7 po 15 Kohm lub jeden 20 Kohm do zwartych pinów 5 i 7
jeśli kabel jest na com powinien być wykryty jako DCA 5 lub DCA 500 jeśli jest to kabel USB to będzie DCA 510
^
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-25, 08:54   

xury, Kabel był OK. To była kwestia wygenerowania bootloadera. Moim zdaniem temat so zamknięcia.
^
 
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-25, 11:34   

Tak zgadza sie dziekuje bardzo za pomoc mozna zamknac temat.
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-04-26, 23:13   

a czy po takiej przeróbce można wgrać polskie meni do mc 60 mam kabel usb
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-04-27, 21:25   

kowal0071, kablem USB nie wgrasz.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
kowal0071
Nowicjusz


Telefon: 3310Tuning
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 39
Wysłany: 2006-04-29, 15:14   

mam kabel com od kumpla jak go przerobić żeby flashować MC 60
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Kabel serwisowy Nokia 6300 Mar_Gaj12 BB5 1 2009-07-16, 22:29
Brak nowych postów Opera mini w Nokii N97 jak pobrać bez... Lucas_21 BB5 4 2010-11-03, 18:03
Brak nowych postów Przeróbka kabla FRUNEK1 DCT-3 7 2011-11-15, 17:49
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Recover deleted Data from Galaxy S6 jessrywhite Sagem 0 2016-04-26, 04:35