PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Cx65 - Wszytko ok bez SIM, po wlozeniu zwis.. :|


Cx65 - Wszytko ok bez SIM, po wlozeniu zwis.. :|

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Cx65 - Wszytko ok bez SIM, po wlozeniu zwis.. :|
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-16, 11:27   Cx65 - Wszytko ok bez SIM, po wlozeniu zwis.. :|

Witam,

Mam taki problem. Posiadam CX65 teelfon normlanie sie wlacza wszytko jest ok. Jednak jezeli wsadze karte SIM (teleofn jest na idee) to po zalogowaniu do sieci teelfon sie zawiesza. Bez karty sim kalwisze nromalnie sie wciskaja itd a z karta niedziala. Telefon jest legalny, kupilem go dosyc dawno na abo jeszcze w ideii. Aktualizowalem oprogramowanie i nadal to samo. Wczesniej bylo wszytko ok.. Stalo sie to tak samo z siebie. Siedzialem w Pubie chcialem zadzown i klawisze odmowily posluszenstwa Ktos ma jakis pomysl?

Pozdrawiam
MasterJapko
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-01-16, 12:26   

mysle ze koncowka mocy padla, ale moge sie mylic
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-16, 13:13   

no to powiem ci odrazu ze sie myslisz:] bo jak on sie zawiesza to diody sygnalizacyjne i wyswietlacz pokazuaj ze zasieg jest.
juz wiem co trzeba zrobic, jak wroce z kina i zrobie i bedzie dzialac to napisze
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-16, 13:19   

Tak to chyba końcówka. W ten sposób objawia się zwarcie na PA w Siemensach, zbyt duży pobór prądu. Spróbuj ją wygrzać. Sprawdź też czy da radę zadzwonić na 112 bez karty. Możliwe też że to eprom. Chociaż ja też nie jestem pewien na 100 %.
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-16, 17:52   

MIalem to samo. Sciagnij to: http://www.schwantz-i.com...CK_BUGFIXED.zip haslo:i-ztnawhcs Zrob FORMAT FFS. Stracisz cale archiwum z melodyjkami itd, ale telefon ruszy. Pozdrawiam


Format możesz zrobic również PAPUĄ, tylko format a i ew.b, c nie ruszać. potwierdzam że pomaga

Galerię przywrócisz FFS init


Tak mi napisali na Techu. sprawdze i zobacze. jak nie zadziala to wygrzeje.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-01-17, 01:03   

No i dziala :)
Juz sie nie wiesza w menu itd.

Tylko jest jeden bol... wsyztko jest ok ale niemoze zlapac sieci :| czy po zrobieniu FFS w Papautilitis trzeba jeszce robic cos zeby lapal zasieg?

BEZ z SIM i z SIM nieda sie zadzownic na 112. PIsze brak sieci.


Okazalo sie ze brakuje jednego filtra przy antenie. po wstawieniu nowego telefon smiga:)

Pozdro
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów niedziala klawa i dżojstik cx65 kitogsm BenQ-Siemens 1 2007-10-22, 19:33
Brak nowych postów N73 komp sie zwis podczas flashowania... arro BB5 4 2008-01-22, 14:33
Brak nowych postów Simlock w CX65 Mazi88 BenQ-Siemens 2 2008-02-13, 11:35
Brak nowych postów Problem z siemens cx65 LIZA BenQ-Siemens 7 2008-05-17, 12:11
Brak nowych postów CX65 wyłącza się podczas ładowania Degustator BenQ-Siemens 0 2009-03-13, 23:41