PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czy da się sflashować sx1 za pomocą twistera?


Czy da się sflashować sx1 za pomocą twistera?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Czy da się sflashować sx1 za pomocą twistera?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-12-04, 16:50   Czy da się sflashować sx1 za pomocą twistera?

Tak jak w temacie mam pytanie czy da się sflashować siemensa sx1 za pomocą UFS Twistera?
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-12-04, 20:37   

hemicalyaction, strefe core sie da.. ale tej z symbianem juz nie. :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-12-05, 15:14   

kolega ma problem bo sx1 przy uruchamianiu mu sie zawiesza a jak czasem uda mu się uruchomic to przy wpisywaniu pinu się wiesza. Czy to może być problem software'owy? Dodam, że telefon ani razu mu jeszcze nie spadł ani nie był zalany.
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2006-12-05, 19:35   

hemicalyaction, spróbuj aktualizacji firmwaru za pomocą zwykłego kabla USB.
^
 
  Skype
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-05, 20:01   

Miałem dokładnie taki sam objaw, najpierw soft a potem poważne granie i działa do dzisiaj:)
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-12-06, 14:33   

ok. kupie kabelek i spróbuje. Jakby co to napisze później czy to coś dało.
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-07, 00:29   

hemicalyaction, jaka wersja SX? z rezystorem TP czy bez? robiony byl TP pod procem? musisz zresetowac FFSinit (nie pytaj w czym bo niemam pojecia jak to jest dla SX) ale bankowo pomoze,mi pomoglo w CX mialem identyczny problem.. to chyba jest zalezne od przeladowanai stosu kiedy telefon zaczyna sie wlaczac...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Jahmal
Nowicjusz


Telefon: Sx1
Operator: Era
Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-12-07, 07:01   

hemicalyaction, sproboj tu www.sx1.pl :)
^
 
     
hemicalyaction 
Nowicjusz
Pogromca Win2003!



Telefon: Nokia 6630
Operator: Plus
Wiek: 27
Dołączył: 20 Mar 2006
Posty: 59
Skąd: Dzierzgoń
Wysłany: 2006-12-07, 15:50   

test pointa nie robiłem mu. w sumie do tej pory zajmowałem się nokiami no ale nie odmawia się kumplowi naprawienia fona... ;) . Pytanie do MasterJapko: FFSInit robi się programowo?
_________________
Nok3210 => Nok 3410 => Nok 3310 => Nok 6100 => N-Gage => Nokia 6630

"Co masz zrobic dzis, zrob pojutrze. Bedziesz mial 2 dni wolnego..." (kodeks honorowy czlowieka szczesliwego)
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-07, 20:46   

hemicalyaction, tak.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-12-07, 22:01   

trzeba tu chyba wyjąć jedną kulkę spod proca co nie?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-12-07, 22:09   

_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów [6310] Nie daje sie sflashować.. lala166 [DCT4] Modyfikacje HW i SW 2 2007-03-09, 19:00
Brak nowych postów Przyklejony: Zmiana oprogramowania + PL Menu za po... smefrik BB5 178 2008-02-07, 18:18
Brak nowych postów Przejęcie kontroli nad kompem za pomo... EMEK Software 5 2008-12-20, 11:08
Brak nowych postów soft N73 na N73 Me za pomocą Phoenixa... Piotrek222 BB5 5 2009-03-30, 06:39
Brak nowych postów Problem z flashowaniem za pomocą phoe... e_colin BB5 4 2009-05-06, 16:26