PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czy można wymienić wyświetlacz z 4tys. kolorów na 65tys.?


Czy można wymienić wyświetlacz z 4tys. kolorów na 65tys.?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Czy można wymienić wyświetlacz z 4tys. kolorów na 65tys.?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
ako 
Nowicjusz



Telefon: SiemenMC60
Operator: Plus
Dołączyła: 22 Lip 2005
Posty: 10
Skąd: Wrocław
  Wysłany: 2005-07-22, 18:20   Czy można wymienić wyświetlacz z 4tys. kolorów na 65tys.?

Witajcie! Mam Siemensa MC60 z wyświetlaczem 4tys. kolorów i chciałabym go wymienić na nowszy 65tys. Taki sam wymiar wyświatlacza mają nowy Siemens A70 i Siemens A53 (unowocześniona wersja Siemensa A52), tylko nie wiem ile mają tysięcy kolorów bo na oficjalnej stronie Siemens-mobile niestety nie jest to podane. Jeśli ktoś wie ile one mają tys. kolorów to proszę o odpowiedź! I jeżeli ktoś wie czy można jakoś zamienić wyświetlacz na lepszy też proszę o odpowiedź :]
_________________
Wierzę w miłość – nie przestanę,
Powiedz słowo, że Ty nie,
Wsiądę w pociąg i odjadę...
...szukać drogi swej
Ostatnio zmieniony przez ako 2005-07-22, 19:58, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2005-07-22, 18:41   

takze sie nad tym zastanawiam lecz na przykladzie nokii wyswietlacz od 3220(65000kolorow) i 6610(4096kolorow) ale to chyba nie wypali ze wzgledu na wiekszy popbor mocy wyswietlacza
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
limping 
Nowicjusz



Telefon: Nokia9210i
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Lip 2005
Posty: 57
Skąd: dobre pytanie ;)
Wysłany: 2005-07-22, 18:57   

a go tego procek moze nie wyrabiac z taką liczką operacji bo przy takiej wymianie raczej trzeba sdie liczyć ze zmianą softa bo telefon nie będzie wyświetlał 65k tylko 4k... tak mi sie to widzi.
_________________
Nokia 9210i Communicator
fon na pełnym wypasie :D
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-07-23, 00:44   

eee... ale głupkowate ppytanie... sami odpowiedzcie :/ ja jestem nastawiony pesymistycznie :D jest to dla mnie nierealne i wogóle szkoda mózgu na takie przemyślania <lol2>
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
ako 
Nowicjusz



Telefon: SiemenMC60
Operator: Plus
Dołączyła: 22 Lip 2005
Posty: 10
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2005-07-23, 14:38   

A jeżeli zdecydowałabym się wymienić wyświetlacz, to co muszę wymienić w sofcie??
_________________
Wierzę w miłość – nie przestanę,
Powiedz słowo, że Ty nie,
Wsiądę w pociąg i odjadę...
...szukać drogi swej
^
 
 
     
limping 
Nowicjusz



Telefon: Nokia9210i
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Lip 2005
Posty: 57
Skąd: dobre pytanie ;)
Wysłany: 2005-07-23, 15:05   

najpierw sprawdz czy wysw 65k nie wywali co baterii albo czegos innego bo to bardzo prawdopodobne ale jesli bedzie dzialac to z softem sie cos wymysli ;)
_________________
Nokia 9210i Communicator
fon na pełnym wypasie :D
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-07-23, 19:55   

LOL ! a nie pomysleliscie ze wydali A70 zeby wlasnie bylo wiecej kolorow i innych funkcji niz w A53 ? Przeciez jest roznica miedzy plytami w tych fonach ! :|
^
 
 
     
ako 
Nowicjusz



Telefon: SiemenMC60
Operator: Plus
Dołączyła: 22 Lip 2005
Posty: 10
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2005-08-09, 21:20   

m_arti21 napisał/a:
LOL ! a nie pomysleliscie ze wydali A70 zeby wlasnie bylo wiecej kolorow i innych funkcji niz w A53 ? Przeciez jest roznica miedzy plytami w tych fonach ! :|


a znasz moze ile kolorow na wyswieltaczu ma kazdy z nich bo zadnych danych technicznych na ten temat nie znalazlam??
_________________
Wierzę w miłość – nie przestanę,
Powiedz słowo, że Ty nie,
Wsiądę w pociąg i odjadę...
...szukać drogi swej
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-08-09, 21:29   

ogolnie słyszałem że mozna zmienić SE T610 na SE T630.
moze nie tyle zmienia sie tam liczba kolorow co wyswietlacz. w t630 jest nowszego typu (widać obrazy nawet pod kątem, podczas gdy na T610 nie (sory nie pamietam jak te rodzaje ciekłokrystaliczych monitorków sie nazywaly).
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-08-09, 21:38   

W T610 - jest LCD
a w T630 - TFT

Ja nie wiem jak z tym wyświetlaczem, ale wiem że można wizualnie przerobić T610 na T630 tylko trzeba mieć taką płytkę tą do klawiatury z diodami bo jest inna (kto rozkręcał T610 to wie) i potem tylko założyć inną obudowę.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-08-09, 22:29   

ej ludziska a jakby to było ze zmianą wyświetlacza w 3650 na wyświetlacz z 3660??
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2005-08-09, 22:48   

wogole A70 to ma wyswietlacz mono:)

lol
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
ako 
Nowicjusz



Telefon: SiemenMC60
Operator: Plus
Dołączyła: 22 Lip 2005
Posty: 10
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2005-08-12, 15:45   

no to jaki bedzie najlepszy?? taki wymiarowo do mc60 bo mi sie moj fon podoba mam troche oryginalnych obudowek i kabel usb stojacy tez oryginalny (taki sie sie wklada do "stojaka" w ksztalcie koła, a potem podlacza sie kabel do kompa). kupe kasy na to wydalam a jedyne co mi przeszkadza w tym telefonie to te 4 tys kolorow reszta jest spoko :)
_________________
Wierzę w miłość – nie przestanę,
Powiedz słowo, że Ty nie,
Wsiądę w pociąg i odjadę...
...szukać drogi swej
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-08-12, 15:59   

ako, moim zdaniem się takiego czegoś po prsotu nie da, a temat nie ma sensu.
A nie podoba się tyle kolorów to sobie kup inny telefon.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-08-12, 17:38   

mdawidm, w sumie masz racje. Jak wiadomo akcesoria nie pasują tylko do jednego telefonu tylko do kilkunastu modeli Siemensa. W wyświetlaczu nie chodzi tylko o ilość kolorów, ale też ilośc pikseli. Zobacz na Nokie 6610 i 3510i. Obydwie maja 4096 kolorów a różnica miedzy nimi jest widoczna.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: