PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Czym ściągać simlocki z Siemensów?


Czym ściągać simlocki z Siemensów?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Czym ściągać simlocki z Siemensów?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-27, 08:55   Czym ściągać simlocki z Siemensów?

Witam!

Jakich programów używać do zdjęcia sim locka z siemensów?
które wymagają cięcia?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-11-27, 08:57   

logos2000, możesz używać np FREIA a cięcia wymagają te które się nie komunikują normalnie ani na bootcor bug. Kup Martecha i nie będziesz musiał cąć :) )
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-27, 09:02   

SERWIS_GSM, oco chodzi wogóle z tym całyum boot core?? (bo ja wychowany jestem na dct3 i niewiem)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-11-27, 13:32   

zastanawiam sie jakby ci to wytłumaczyc. Boot znaczy odpalać(bootować) jesli p[o odpaleniu pogramu i wcisnieciu unlock nie wykrywa ci telefonu znaczy ze go nie bootuje.
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-27, 13:48   

SERWIS_GSM, aha czyli program niema w sobie boota zdolnego odpalić telefon tak?? a co wtedy daje cięcie test pointa??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-11-29, 08:33   

sprawdż :) ))) tylko nie sprawdzaj na siemensach a52 z serii sami swoi ponieważ one mają inaczej zabezpieczane procki i nawet cięcie nie pomaga :) )
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-29, 14:50   

SERWIS_GSM, to ja juz nic nie rozumiem...
dziwne jakies te siemensy....
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
DaniO 
Nowicjusz


Wiek: 28
Dołączył: 09 Sie 2004
Posty: 28
Skąd: Ełk
Wysłany: 2004-11-29, 15:22   

Nie dziwne tylko zamotane :D

W tych siemensach, których trzeba ciąć TESTPOINTA, czyli nie są bootowalne, oraz mają JAVE wystarczy drobna aplikacja i w niej ustawia sie telefon na bootowalny :) Nie trzeba żadnego cięcia i bawienia się w rozkręcanie telefonu :D Wystarczy aplikacja, a później to normalnie FREIĄ idzie jak po maśle.

No a te co nie mają javy to zostaje zabawa i droższy sprzęt:D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-29, 15:41   

DaniO, a jak sie przetnie test pointa to telefon stanie sie botowalny?? i będzie go można flahsowac ile sie chce tak??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-11-29, 17:01   

DaniO, a jak wgrasz javb jak masz smoka na zagranicza sieć i nei masz karty ???
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-29, 18:56   

SERWIS_GSM, to karte testowa motki............. :mrgreen:
ehh same komplikacje....
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
DaniO 
Nowicjusz


Wiek: 28
Dołączył: 09 Sie 2004
Posty: 28
Skąd: Ełk
Wysłany: 2004-11-29, 19:04   

logos2000, logos no albo tniesz testpointa albo go patchujesz aplikacją javy :)

SERWIS_GSM, no to jest tego minus, ale jeśli ktoś ma karte testową motki to jest git :)
^
 
 
     
Nerverofon 
Starszy Użytkownik



Telefon: k750i,
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2004-11-29, 19:20   

co to jest ta karta testowa motki??
_________________
dziewczyny,podmywajcie sie ,bo nie znacie dnia ani godziny....:D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2004-11-29, 19:42   

Nerverofon, karta testowa motorolla o kodzie operatora 000-00 czyli chodzi na każdym telefonie.

ale ja nadal nie rozumiem co sie zmienia po ucięciu test pointa, a potem trzeba go lutować?? czy jak?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Nerverofon 
Starszy Użytkownik



Telefon: k750i,
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Cze 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2004-11-30, 06:59   

z tego co wiem to test pointa sie juz ponownie nie lutuje(po pierwsze kto będzie chcial lutować ściezke(nozke)
_________________
dziewczyny,podmywajcie sie ,bo nie znacie dnia ani godziny....:D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: