PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Da się jakoś przerobić c55


Da się jakoś przerobić c55

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Da się jakoś przerobić c55
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
marian-gsm+ 
Użytkownik


Telefon: N73,Z370,
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 17 Lut 2005
Posty: 120
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2005-05-14, 13:01   Da się jakoś przerobić c55

Zakupiem mamie i Ciekwi mnie czy coś się da w nim zmienić??
^
 
 
     
AdSense


fijar 
Wie co mówi
Uczę się



Telefon: nokia
Operator: Plus
Pomógł: 28 razy
Wiek: 28
Dołączył: 28 Sie 2004
Posty: 420
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2005-05-14, 14:55   

przerobić w jaki sposób?? w HW oczywiście diodki da się, patchować też się da, więc pole manewru przeróbki jest.
_________________
GSM to Nasza PASJA
^
 
     
marian-gsm+ 
Użytkownik


Telefon: N73,Z370,
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 17 Lut 2005
Posty: 120
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-05-14, 17:31   

a jest gdzies tutorial jak to robić??

[ Dodano: 2005-05-14, 21:54 ]
A jak to jest z tym specjalnym kabelkiem do patchowania??
Mam taki do c/m/s35 co zdejmje nim sim-locki i wgrywam soft ale jak chciałem wgrać patcha do mi kom padł, a brez patcha chodizło. Czy do c55 tez musze miec spaejalny kabel i musze go kupic np. na www.gsmtools.pl??
^
 
 
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-05-14, 22:12   

do C55 wgrywasz patche Vklay-em zwyklym kablem (ja mam za 12zl i chodzi Ok)
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-05-15, 09:16   

marian-gsm+, jezeli padl ci c55 po patchowaniu to najprawdopodobniej bedzie to wina testpointa. Jak robisz FREIA to zaznacz "c55 bootcore bug". Chodz nie wiem do konca jaka masz z nim sytuacje.
A co do przerobek to spokojnie mozesz robic. W sw jest bardzo wiele mozliwosci dzieki Riza PN :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-05-15, 10:09   

marian-gsm+ jakim cudem udalo Ci sie podłaczyc kabel x35 do siemensa x55 przeciez tam sa całkiem inne wejscia w x55 jest wezsze i dużo szersze ????Jesli ten c55 nie wlacza sie to daj znac pomoge Ci go postawić
^
 
 
     
marian-gsm+ 
Użytkownik


Telefon: N73,Z370,
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 17 Lut 2005
Posty: 120
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-05-15, 13:49   

chyba się nie zrozumieliśmy. Telefon jest wpełnie sprawny. Narazie zbieram informacje co moge z nim zrobić, żeby ie łapać sie a niego zielony i nie zepsuć. KJabelek bede miałniedługo i poracuje nad nim.

Czy ktoś wie czemu po wgraniu patcha mój m35 nie działl wogóle a bez patcha tak??
Oprogramowanie modyfikowane najpierw je wgrałem, a pote Vkalejem wgrywałem patcha, niby dobrze wszystko a tu lipa, nie włanczał sie...
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-05-15, 16:18   

marian-gsm+, no skoro oprogramowanie bylo juz patchowane ( modyfikowane ) i ty jeszcze na to wszystko wgrales patcha ktory na 99% nagral sie czesciowo na obszary flasha ktore juz byly zmodyfikowane to sie nie dziwie ze nie dzialal :)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
marian-gsm+ 
Użytkownik


Telefon: N73,Z370,
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 17 Lut 2005
Posty: 120
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2005-05-15, 16:37   

Ten typ co od niego wziłem kazał go nagrać. Nie wyswietlały sie napisy nad dwoma klawiszmie<ale moze tak mialo byc>. Czyli jak jest modyfikowane to nie wgrywa sie patchy?? A jak nie jest modyfikowane to sie wystarczy patche wgrac?????
^
 
 
     
adams1-8 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6610
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 211
Skąd: Krajenka
Wysłany: 2005-07-18, 17:32   

a gdzie można znaleść sofcik do C55 polski ale w formacie fls abo bin.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: