PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Flash c60 bez cięcia Test Pointa ??


Flash c60 bez cięcia Test Pointa ??

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Flash c60 bez cięcia Test Pointa ??
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Czarny2005 
Nowicjusz



Telefon: 8210-8250
Wiek: 28
Dołączył: 04 Kwi 2005
Posty: 13
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-06-18, 15:40   Flash c60 bez cięcia Test Pointa ??

Witam. Mam c60 i chciałem w nim zmienić soft, ale aplikacja „px5amd” nie uruchamia się (mam wersje softu 25, a to działa tylko z niższymi) a we FREIA wyskakuje „boot file is not accepted„. Czekam na podpowiedzi !! CZY DA RADE GO FLASHOWAC BEZ CIĘCIA TEST POINTA !!??
^
 
 
     
AdSense


Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-18, 16:56   

A Ty wogóle masz kabel serwisowy?
Weź sicagnij sobie WinSwupa z tej strony http://c60.fks.pl/index.php?url=pliki1 tam amsz v26 soft i wgraj zrob zghodnie z ta instrukcja:
Uruchom WinSwup'a;
Kliknij Serial config i zmień ustawienia na następujące:
Baud - 115200;
Com - wybierz port COM, do którego podłączyłeś kabel;
Zapisz zmiany klikając OK;


W głównym oknie programu zaznacz obydwie opcje Skip;
Podłącz wyłączony telefon do kabla;
Naciśnij START. Po około 15 minutach program zakończy działanie.


jak masz soft v25 to wgraj sobie v 26 :D i nie musisz ciać TP jak wgrywasz softa :P
Mam nadzieje ze Ci pomogłem :P jak tak to naciśnij taki przycisk pomógł :P jak czegoś nie wiesz o siemensie to pisz do mnie na gg 5001234 (Jetsem na niewidocznym wiec pisz :D a Ci odpisze )
^
 
  Skype
     
Vito
Nowicjusz


Telefon: K300i
Operator: Orange
Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 9
Wysłany: 2006-05-05, 22:30   

Mam proble z flashowaniem tak jak opisales wyskakuje mi komunikat: Error on waiting for Ack EOT co mam zrobic i czy serwisowka od m65 bedzie dobra do flashowania c60 i mc60??
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-05-06, 07:22   

Vito, nie. w x55 i x60 masz inaczej podlaczone kable. Schtematy znajdziesz na http://www.siemensiak.pl/...lub,dca510.html
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-05-06, 21:37   

Przedewszystkim masz kabel ktory nie jest kabelm serwisowym..
Procz tego moim zdaniem ciecie jest zdecydowanie latwiejszym i szybszym sposobem na dostep do telefonu i mozliwosc jego serwisowania...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-06, 22:12   

MasterJapko, a nie ma jakis specjlanych loadaerow jak do C65??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-05-10, 21:26   

logos2000, sa.. tylko po co kabinowac i tracic czas.. a tak 2 min tniesz 10s sciagasz locka freia i juz :)

a c60 to teleofn w cenie 30-60zl wiec nawet jesli uwalimy to nie ejst to jakas ogromna strata.. ale zeby uwalic C60 tak zbey sie nei dalo go odratowac to naprawde trzeba byc sprytnym :]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-05-11, 07:46   

MasterJapko, a moglbys przyblizyc temat loaderow do c60??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-05-11, 21:07   

logos2000, niemal wszytko masz wytlumaczone na Siemensiak.pl i WarezGSM.com
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N70 Error getting flash id... na JA... Hefajsto BB5 1 2010-09-04, 01:58
Brak nowych postów dead flash usb n73 marcin370 BB5 1 2010-10-25, 16:30
Brak nowych postów Flash do Nokii 5000 oraz kilka pytań . Flake BB5 6 2010-11-05, 18:02
Brak nowych postów Samsung F480-NAK FLASH ERROR slawmal Samsung 0 2012-01-13, 22:09
Brak nowych postów Samsung C3530 nieudany flash szczurx Samsung 2 2012-01-17, 09:22