PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Lock A50


Lock A50

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Lock A50
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
  Wysłany: 2007-02-08, 19:16   Lock A50

Witam!
Kupiłem Siemensa A50 bez polaka i z lockiem na jakąś zagramaniczną sieć. Wgrałem mu softa v11 i Freią próbowałem ściągnąć locka - no i właśnie w tym rzecz... Na wyłączonym telefonie i kablu serwisowym (dodatkowe napięcie 2x1,5V) COM daje "Unlocking Functions" potem "Direct unlock no map is saved" zostawiam odznaczone pola i daje "Use original IMEI". Każe mi wcisnąć na krótko czerwoną słuchawkę "power", oczywiście to robie i wywala mi "phone is powered on" i potem "boot file is not accepted" i tak za każdym razem. Na KSIE jest dokładnie to samo... Próbowałem już chyba wszystkich kombinacji alpejskich i nic. Może mi ktoś pomóc bo nie mam pojęcia co jest! Falsh idzie jak trzeba a telefon raczej jest sprawny (a przynajmniej na takiego wygląda). Odpala normalnie i wszycho niby ok oprócz locka...
HeLP!!!
^
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-02-08, 19:26   

Badyl18, a mase do TestPointa przyłozyles??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-08, 19:37   

tu masz fotke tp, połącz ten punkt z masą, bo wygląda na to, że tego nie robisz.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-02-08, 21:04   

czyli po wciśnięciu "power" muszę połączyć te dwa punkty czy mogę to połączyć na cały czas operacji???
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-02-08, 21:12   

możesz na cały
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Badyl18 
Nowicjusz



Telefon: DCT-3/4
Operator: Orange
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 31
Skąd: UKF
Wysłany: 2007-02-08, 21:13   

dobra chłopaki mam! zrobiłem! Wielkie ThX!!!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Sim-lock Nokia 6233 jubi20 BB5 5 2009-11-10, 12:40
Brak nowych postów Sim-lock Nokia 5130XM Mar_Gaj12 BB5 2 2009-12-26, 12:25
Brak nowych postów Darmowy SIM-Lock - kalkulator ONLINE ... mm-gsm1 Simlock 0 2010-08-12, 13:03
Brak nowych postów Czy wróci sim-lock po aktualizacji op... pietrek998 BB5 3 2010-09-26, 20:33
Brak nowych postów sim lock nokia 6230i sidorek191 Simlock 0 2013-04-14, 08:39