PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > m35i po flashowaniu wlacza sie ale nic nie wyswietla


m35i po flashowaniu wlacza sie ale nic nie wyswietla

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » m35i po flashowaniu wlacza sie ale nic nie wyswietla
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
M@rcus 
Użytkownik



Telefon: SE K700i
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 77
Skąd: Lubelskie
  Wysłany: 2005-03-31, 19:58   m35i po flashowaniu wlacza sie ale nic nie wyswietla

Hey, flashowalem m35i no i ustawilem mu imei telefon sie wlacza ale nic nie pokazuje sie na wyswietlaczu, i nie da sie go wylaczyc przyciskiem tylko trzeba baterie wyciagac.przed flashem wszsytko bylo ok, wiec wyswietlacz w 100% sprawny, poradzcie mi cos jak mozecie, robilem c35 i bylo ok a w tym cos sie zwallo. Pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 106
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-03-31, 20:17   

M@rcus, zmiena IMEI jest nielegalna sproboj zmienic na stare
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
M@rcus 
Użytkownik



Telefon: SE K700i
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 77
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2005-04-01, 08:07   

y37 napisał/a:
M@rcus, zmiena IMEI jest nielegalna sproboj zmienic na stare

Flash byl zgrywany z netu, a imei zmienilem na ten spod baterii.
^
 
 
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-04-01, 17:51   

Masz pewnie wrong software + kontrast sie sypna po flashu (dlatego nic nie widac) musisz miec ful flasha 100% dobrego wgraj go najlepiej UNIsiemensem a potem w KSIE ustaw wlasnie imei z pod bateri i musi bys git jak dalej nic nie bedzie widac to ustaw kontrast
^
 
 
     
M@rcus 
Użytkownik



Telefon: SE K700i
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 77
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2005-04-04, 15:12   

Sam nie wiem, wgrywalem tez innego flasha i tez siada ale calkowicie, po podlaczeniu ladowarki pokazuje sie ze laduje sie bateria, ale po wlaczeniu aby zapala sie diody a na wyswietlaczu nic nie ma, macie jakiegos sprawdzonego flasha do tego modelu w *.fls? Wgrywam flasha tornadem Fraia, nie ma zadnych bledow ani nic. poradzcie cos..
Pozdro
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-04-04, 15:18   

Spróbuj wgrać flasha x35 flasherem. Flasha możesz znaleźć w downloadzie na portalu, jeśli go nie ma to za jakiś czas dodam.
^
 
  Skype
     
M@rcus 
Użytkownik



Telefon: SE K700i
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 77
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2005-04-06, 12:33   

boss_53 napisał/a:
Spróbuj wgrać flasha x35 flasherem. Flasha możesz znaleźć w downloadzie na portalu, jeśli go nie ma to za jakiś czas dodam.

Dzieki, sciagnolem flasha i poszlo, z tym ze teraz czarny prostakat widac, zmienialem imei, ale nic dalej to samo, co mi poradzicie?
Pozdro
^
 
 
     
Grzyb26 
Użytkownik


Telefon: k800
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 83
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2005-04-06, 15:30   

mialem tak kiedys jak zlym programem sima sie pozbylem :( ostatnio jak tak mialem to uzylem frei i jak na razie jest spoko :lol: sprobuj.. powinno pomoc :D
_________________
UFS + HWK, UBL, MX-KEY, SAGEMDD CLON, CRUISER, JAF, UB, GENIE CLIP, SMART CLIP, AF, SETOOL3, DREAMBOX, FURIOUS, MULTI-BOX, BB5BOX, NS-PRO, Z3X, EASYUNLOCKER
^
 
 
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-04-06, 17:25   

Zrob tak jak radzi Grzyb26 odpal freie wybierz opcje unlock potem direct unlock no map is... wpisz imei spod bateri i na koncu OK :)
^
 
 
     
M@rcus 
Użytkownik



Telefon: SE K700i
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 77
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2005-04-06, 21:14   

Magik-no1 napisał/a:
Zrob tak jak radzi Grzyb26 odpal freie wybierz opcje unlock potem direct unlock no map is... wpisz imei spod bateri i na koncu OK :)

Robiłem tak, i kicha :?
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-04-06, 21:15   

M@rcus, może być też że ten flash co go dodałem jest jakiś lewy. Teraz nie pamiętam czy go wgrywałem kiedyś czy nie. W razie czego mam jeszcze jeden tyle że w niemieckiej wersji, na który można wgrać spolszczającego swupa. Ten niemiecki na 100% działa bo już go wgrywałem.
^
 
  Skype
     
M@rcus 
Użytkownik



Telefon: SE K700i
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 77
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2005-04-06, 21:46   

boss_53 napisał/a:
M@rcus, może być też że ten flash co go dodałem jest jakiś lewy. Teraz nie pamiętam czy go wgrywałem kiedyś czy nie. W razie czego mam jeszcze jeden tyle że w niemieckiej wersji, na który można wgrać spolszczającego swupa. Ten niemiecki na 100% działa bo już go wgrywałem.


Jak mozesz podeslij mi na marqs85@op.pl tego niemieckiego, bede wdzięczny, Pozdrawiam
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-04-06, 22:22   

M@rcus, na maila nic nie wysyłamy :!: Dodam go do downloadu na portalu i niedługo powinien byc zaakceptowany.
^
 
  Skype
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 71
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-04-07, 09:09   

Soft jest już dostępny w download, można go pobrać z tamtąd dzięki boss_53, ;)
_________________
Carpe diem, quam minimum credula postero.
http://www.garnek.pl/bonzaj/archiwum
^
 
 
     
M@rcus 
Użytkownik



Telefon: SE K700i
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 77
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2005-04-07, 18:44   

Nic, dalej to samo i na tym flashu, jest taki motyw ze wlacze go pojawia sie kwadracik, jeszcze raz power wcisne i wlacza sie ten piesek jak idize i odrazu sie wylacza :x ma ktos moze sam EEPROM?? moze to cos pomoze..po juz powolutku trace cierpliwosc do tego tel.,
Pozdro
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 5800XM padła po flashowaniu 5Stan8 BB5 3 2010-04-09, 22:35
Brak nowych postów Błąd przy flashowaniu N96 programem P... djjanusz85 BB5 3 2010-08-27, 13:23
Brak nowych postów Nieznany błąd przy flashowaniu E66 Kazuyosh2550 SW 5 2010-11-09, 21:13
Brak nowych postów Samsung sgh f480 nie wyswietla kontaktow maretny Samsung 1 2012-02-15, 11:53
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58