PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Martech i c60


Martech i c60

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Martech i c60
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Wladimir 
Starszy Użytkownik
Władza dla ludu ...



Telefon: 6600 +3330
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 20 Sie 2005
Posty: 176
Skąd: Ze wschodu
Wysłany: 2006-08-19, 12:54   Martech i c60

Znalazłem takie coś

http://www.c60.fks.pl/pli...y%20Martech.rar

Czy tym czymś da się ściągnąć simlocka z c60 bez cięcia TP ?
(mam kabel serwisowy bez dodatkowego zasilania)

Byłbym dźwięczny za opis krok po kroku bo nie chce uwalić tego tela bo nie mój. Swojego już raz uwaliłem i tak mnie to wkurzyło że rozwaliłem go o scianę :/
_________________
"Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi."

Gość jeśli nam pomożesz to sądzę że ten cel który sobie zdeklarowaliśmy uda nam się wspólnymi siłami osiągnąć... To jak towarzyszu? Pomożecie?...
^
 
 
     
AdSense


pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-08-19, 15:10   

tak to prawda ale martech to sprżet który kosztuje ... 2000zł... i nie zadziałą bez boxa - dodatkowo żeby nie trzeba było TP uzywaćć należy mieć przystawkę (podpinasz się pod odpowiednie punkty zamiast ciąc) więc jak robisz dużo siemensów to może Ci się przydać :)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-08-28, 21:03   

da sie zrobic bez martecha - koles mi pokazywal kiedys nie pamietam dokladnie jak i czym ale ma to opisane gdzies na swojej stronie www.warezgsm.com - trzeba tylko poszukac ;]
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-08-29, 22:53   

Oczywiście że się da np. PapuaUtols Lite i kabelki do masy lub przez diodę w odpowiednie punkty. Już gdzieś to dawałem z opisem. Najlepiej sobie wykonać takie kabelki jak są przy martechu tzn. ze switchem przy igiełce np. ze zrabanego zestawu słuchawkowego i zadbać o zasilanie np. z portu Usb to wtedy nie jest nam potrzebna trzecia ręka. Inną metoda to patchowanie bootcore apletem java ale działa to tylko na telefonach z procesorem AMD.
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-08-29, 23:13   

xury, no wlasnie to byl PapuaUtols ;];] koles robi za free kawalkiem kabla z rezystorem to samo co drogi martech ;d ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-08-29, 23:24   

Zgadza się tranceman a punkty gdzie przyłozyć masę z opornikiem 15-40 Ohm i opisy są bodajże w Siemens TP Station i sorki za literówkę program nazywa się PapuasUtils Lite dostępny np. na www.schwantz-i.org
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-08-29, 23:39   

xury, nie zwrocilem uwagi na literowke i skopiowalem poprostu ;d;d;d
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów martech, sst czy dreambox- co wybrac dariusz_21 BenQ-Siemens 5 2006-02-21, 11:20
Brak nowych postów Martech - program xir BenQ-Siemens 1 2006-08-22, 20:48