PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > mc60 nie włącza się.


mc60 nie włącza się.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » mc60 nie włącza się.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
jacmax 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 14
Skąd: dolnoslaskie
Wysłany: 2005-06-20, 20:55   mc60 nie włącza się.

Witam. Dostalem mc60 w ktorym po wlaczeniu zapalalo sie podswietlenie ale po 5s wylaczal sie .Wiec znalazlem fubu naprawcze i mu go wrzucilem pozniej oczywiescie imei i niestety klapa nawet nie reagowal na slychawke. wiec zrobilem ciecie tp wlaczyl sie wrzucilem mu SIEMENS MC60 LG95 V10 - 00200000.FLS potem imei i dalej nic nie wlacza sie jedynie reaguje na sluchawke . Prosze o pomoc i porady jak go ozywic
^
 
     
AdSense


Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-20, 20:56   

a próbowałes wgrywac nowe oprogramowanie (swupa)
^
 
  Skype
     
jacmax 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 14
Skąd: dolnoslaskie
Wysłany: 2005-06-20, 21:09   

probowale wgrac MC60 070303_service.EXE i MC60079111_service.EXE ale cos nie idzie nie wiem moze cos zle robie bo siemensa robie poraz pierwszy
^
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-20, 21:45   

Tutaj masz opisane jak wgraś soft http://c60.fks.pl/index.php?url=firmware :) a dalej sie włacza i sie zapala swiatło ?jak próbujesz wgrac soft to musisz te 2 okienka zaznaczyć i nacisnac start i lekko naciśnac power i powinno sie wgrać :P a mozę to nie jest wina oprogramowania tylko czegoś innego.
^
 
  Skype
     
jacmax 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 14
Skąd: dolnoslaskie
Wysłany: 2005-06-20, 21:57   

prubuje i wyskakuje Could not Ping Mobile a telefon sie nie podswietla juz tylko reaguje czerwona sluchawka
^
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-20, 22:00   

a jaki masz windows ? xp ?
Ostatnio zmieniony przez Bujki 2005-06-20, 22:11, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
jacmax 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 14
Skąd: dolnoslaskie
Wysłany: 2005-06-20, 22:02   

tak mam xp
^
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-20, 22:10   

lipa !!połowa programów nie działa na xp !!idz do kogos co ma 98 lub sam zrób sobie 98 i graj soft i tel powinien działać (chyba)!Dziwisz sie ze Ci nic nie wychodzi bo masz xp :P
^
 
  Skype
     
grzesiek1383 
Nowicjusz



Telefon: MC60 v13
Operator: Plus
Dołączył: 08 Cze 2005
Posty: 17
Skąd: ::| BRZOZÓW |::
Wysłany: 2005-06-21, 08:10   

jacmax, a czego chcesz grać wersje v7? nie lepiej załatwić v13?
Bujki, co do systemu to nie wiem ale w każdym serwisie w moim mieście na XP pracują. Ja z resztą też pracuje na XP i wszystko dobrze sie robi, żadnych komplikacji.

[ Dodano: 2005-06-21, 09:12 ]
jacmax, tak a propos jak ciąłeś TP i zmieniłeś imei to ustawiłeś kontrast na x55contrast?
^
 
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-21, 08:29   

Cytat:
Bujki, co do systemu to nie wiem ale w każdym serwisie w moim mieście na XP pracują. Ja z resztą też pracuje na XP i wszystko dobrze sie robi, żadnych komplikacji.

to może maja coś wgrane ze im chodza programy!jak ja wgrywam patche przez v-klay to musze cały czas właczac telefon i wyłaczac przy wgrywaniu patcha a na 98 to cały czas wgrywam i dopiero jak skończe to właczam :P
^
 
  Skype
     
grzesiek1383 
Nowicjusz



Telefon: MC60 v13
Operator: Plus
Dołączył: 08 Cze 2005
Posty: 17
Skąd: ::| BRZOZÓW |::
Wysłany: 2005-06-21, 10:37   

v_klay to mi chodzi bez zająknięcia bez żadnych programów wspomagających... normalnie bajka. Może masz XP HOME, a nie XP PROFESSIONAL.
^
 
 
     
jacmax 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 14
Skąd: dolnoslaskie
Wysłany: 2005-06-21, 15:57   

Witam po robocie.
grzesiek1383-jak cialem tp to imei zmienilem ale nie ustawialem kontrastu bo myslalem ze jak sie nie wlacza to nie trzeba.Jak masz namiar na wersje v13 to prosze zapodaj link Fubu naprawcze wgrywalem freira v klay jeszcze nie uzywalem ale sprobuje tylko prosze o ustawienia np.mc60 bootcore czy mc60 patched no i jeszcze adresy i rozmiary

znalazlem takie solucje do zrobienia
1 freia 8 wgrac 2MB boota (jako m55, i zaznaczyc firmware) i pozniej freia 10 fulla 14MB (jako mc60 i zaznaczyc firmware)
2- freia 10 wgrac 2MB boota (jako mc60 boot i zaznaczyc firmware), potem fulla 14 MB (jako mc60 i zaznaczyc firmware)
czy ktos to probowal ? jesli tak to gdzie znajde plik 2mb boot do mc60
^
 
     
Magik-no1 
Starszy Użytkownik



Telefon: 693559257
Operator: Plus
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 142
Skąd: malopolska
Wysłany: 2005-06-21, 18:51   

jacmax zrob tak :
1 Wgraj Freia Firmware (fubu)
2 W zkladce unlocking functions wpisz imei z pod bateri zaznacz Update flash Imei Ok i jeszcze raz Ok

Musi chodzic zrobilem tak juz wiele siemensow a jak nie to wrzuc jeszcze eprom
Swupa nie wrzucisz po cieciu TP na wylaczonym telefonie musisz robic to na wlaczonym a oprogramowanie samo wylaczy tel i zmieni firmware czyli narazie musisz go postawic ful flashem
^
 
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-06-21, 20:30   

No właśnie czytałem zę jak sie tnie TP to trzeba wgrac ful flash.
^
 
  Skype
     
jacmax 
Nowicjusz


Telefon: nokia
Operator: Era
Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 14
Skąd: dolnoslaskie
Wysłany: 2005-06-21, 20:32   

wgralem freira ladnie sie wszystko wgralo telefon wlacza sie podswietla i po paru sekundach bzzzzz i wylacza sie.Mam przeczucie ze chyba uszkodzenie mechaniczne ale jeszcze poprobuje cosik wgrac w niego
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 5000d-2 nie włącza się logos2000 BB5 1 2011-10-06, 11:14
Brak nowych postów Nokia 6220c nie włącza się czacha777 BB5 1 2011-11-13, 14:22
Brak nowych postów Nokia X2, włącza się i za chwile wyłącza Karu HW 4 2012-02-15, 20:23
Brak nowych postów 6120c-1 nie włącza się (RESET) karamba26 BB5 1 2012-03-27, 12:49
Brak nowych postów LG L5 II - Nie włącza się, zatrzymuje... enchantment LG 3 2014-11-25, 10:47