PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Nie działa klawiatura w c65... jak naprawić... ? ;D


Nie działa klawiatura w c65... jak naprawić... ? ;D

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Nie działa klawiatura w c65... jak naprawić... ? ;D
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-08-25, 18:29   Nie działa klawiatura w c65... jak naprawić... ? ;D

Jak w temacie... :] c65 włączy się - czerwoną słuchawką - ale klawisze już nie dziąłają, wyłączyć również nie mozna... :| zaznaczę że telefon się NIE wiesza...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
AdSense


seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-26, 05:30   

A dżoj działa?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-08-26, 06:06   

seba123, dżojstik też nie działa... :/
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-26, 06:06   

bubek3, grzanko płyty głównej...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-08-26, 06:12   

seba123, grzanko i kompanko płyty już było... ;D zapomniałem o tym wspomnieć :(
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-26, 06:13   

Słuchaj niedawno spyliłem ziomkowi taką płytę i on to naprawił, dowiem się dokładnie co robił.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2007-08-26, 10:20   

A może ktoś probówał ściągnąć simlocka przez cięcie testpointa?
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-08-26, 16:46   

mdawidm napisał/a:
A może ktoś probówał ściągnąć simlocka przez cięcie testpointa?
a ma ti jakiś wpływ ??
zresztą z tego co słyszałem to telefon nie był ruszany... być może spadł, bo koleś na budowie pracuje... :| ale przecież był grzany... :|
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-26, 18:10   

bubek3, wygląda na to że dialog do wymiany.
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2007-08-26, 19:13   

nie tyle dialog co procesor :) ten pod klawiaturą ;)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-08-26, 19:27   

nie mam żadnego trupa, wiec nie naprawie... ;/
a można w jakis sposób odzyskać kontakty zapisane na telefonie ? bo głównie o to chodzi...
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2007-08-27, 14:15   

bez problemu - waczasz go papuasem (simsim) podłaczasz kabel do siemsnsów x65/70/75 po usb i zczytujesz wszystko ładnie :)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
fulus 
Nowicjusz


Telefon: spv
Dołączył: 25 Maj 2006
Posty: 11
Wysłany: 2007-09-02, 15:43   

Witam, Jezeli szkoda Tobie naprawiac ten telefon to mozesz uzywac go podłączonego do kompa i uruchomic wirtualna klawiature (załączam do wyboru programy)
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2007-09-03, 19:52   

skorzystam z tematu... ponieważ cały czas mam problem z tym telefonem :|
włozyłem karte sim, bez pinu, telefon podczas włączania pyta się czy na pewno uruchomić telefon (do wyboru tak lub nie - nie wiem jak dokładnie brzmiało pytanie), jednak nie mogę żadnego przycisku włączyć, gdyż klawiatura nie działa... da radę jakoś to ominąć ??
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2007-09-04, 10:12   

tak jak Ci napisałem - pewnie słyszałeś o papuasie tym do simloków x65/75 włączasz telefon bez karty w środku - podpinasz pod coma normalnego serwisowego - i w papuasie ustawiasz port i chyba w pierwszej zakładce masz przycisk simsim - czyli emulacja karty - telefon sie zrestartuje i uruchomi bez proszenia o włączenie - wtedy podpinasz orginalny kabel na usb i sobie zczytujesz wszystko co chcesz :)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: