PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > niebieski ekran w c60


niebieski ekran w c60

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » niebieski ekran w c60
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wichura118 
Nowicjusz



Telefon: 6230i
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 23 Wrz 2005
Posty: 41
Wysłany: 2005-11-08, 14:47   niebieski ekran w c60

witam! Panowie ma c60 który po włączeniu mrugnie tylko niebieskim ekranem - tyle. jest na to jakiś sposób??nie raz zdaży mu się zrobić bzzzzz

pozdrawiam
_________________
JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI, TO LUBI CO SIĘ MA!!!
^
 
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-11-08, 16:31   

wichura118, wgraj mu nowego softa, to jest typowe dla tych telefonów
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
wichura118 
Nowicjusz



Telefon: 6230i
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 23 Wrz 2005
Posty: 41
Wysłany: 2005-11-09, 13:28   

próbowałem wgrać softa winsupem, ale nie idzie :(
_________________
JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI, TO LUBI CO SIĘ MA!!!
^
 
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-11-09, 14:01   

robiles testpointa? I najlepiej sprobuj mu wgrac v_klay'em lub freia.
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
tino2003
Nowicjusz



Telefon: C 25
Operator: Plus
Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 50
Wysłany: 2005-11-10, 20:04   

Proponuję zrobić TP i wtedy full flash przez SST 5.32 Kilka takich fonków postawiłem w ten sposób ale kilka sztuk niestety nie poszło, bywały przypadki że wystarczyło wgrać sam eeprom i fonek wstawał.
pozdr
^
 
     
dariusz_21 
Nowicjusz


Telefon: k700i
Operator: Plus
Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 23
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-11-30, 13:34   

a jaki komunikat pokazuje winswup to ci powiem jak go masz zrobić
^
 
 
     
tino2003
Nowicjusz



Telefon: C 25
Operator: Plus
Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 50
Wysłany: 2005-12-07, 16:01   

SWUPem nie naprawi tej usterki, tylko FF.
pozdr
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-07, 16:17   

robilem to wczoraj
1. przeciac TP
2. wgrac np FREIA flash naprawczy (FuBu) ok 30minut - 14MB
3. jeszcze wgrac bootcore
4. Unlock + Update flash IMEI z uzyciem imeia z naklejki
ustawienia FREIA na Normal Boot
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
tino2003
Nowicjusz



Telefon: C 25
Operator: Plus
Dołączył: 02 Lis 2005
Posty: 50
Wysłany: 2005-12-07, 16:38   

Solucja którą podał Domi jest w 100% dobra jeżeli tym sposobem nie postawicie to pozostanie tylko martech.
pozdr
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-07, 23:42   

to jeszcze dorzuce...
tu jest FuBu (wgrywac od 0x200000)
http://dsmedia.pl/~loa/gajowy/siemens/C60/C60.rar
a w zalaczniku bootcore (od 0x800000)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2005-12-08, 11:12   

ja wczoraj takiego robiłem:
1 przeciołem TP
2 fullrepair v20 by sst5.31 (wcześniej był v23) - samo daje repair
3 ustawienia kontrastu
4 swupem wgranie polaka
I telefon działa aż miło :)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2005-12-08, 19:46   

Mozna też jekerem 3.1 i funkcja "recalc all keys"
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-08, 21:02   

pirat napisał/a:
ustawienia kontrastu

wlasnie zapomnialem napisac ze trzeba kontrast ustawic bo inaczej jest caly czas niebieski ekran i nic nie widac chociaz fon dziala...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mm-gsm 
Nowicjusz



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 32
Skąd: Kartuzy
Wysłany: 2005-12-24, 01:47   Re:

@ xury

Potwierdzam dzialanie Twojego sposobu, postawil mi A70 z Wrong Software :)
_________________
PHU MM-GSM Service
ul. Gdanska 9 Kartuzy
83-300 woj.pomorskie
-> tel 506 66 00 77 <-
--------------------------
CENTRUM SERWISOWE
^
 
 
 
grigorij 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Era
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 3
Skąd: WWA
Wysłany: 2006-03-14, 09:03   

"1. przeciac TP
2. wgrac np FREIA flash naprawczy (FuBu) ok 30minut - 14MB
3. jeszcze wgrac bootcore
4. Unlock + Update flash IMEI z uzyciem imeia z naklejki
ustawienia FREIA na Normal Boot"

wszystko ładnie pięknie, ale ja też mam ten sam problem i niestety jako zielony nie rozumiem dokładnie co i czym trzeba zrobic. Jeśli ktoś mógłby napisac jak dla laika + jakieś linki do programów i info o kablu do wgrywania to byłbym bardzo wdzięczny!!!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N70 nie włacza się, biały ekran Ache Nokia 4 2010-02-11, 18:34
Brak nowych postów [3650] Tylko świeci ekran na biało korpi Nokia 3 2010-05-06, 22:41
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów ekran podświetla się na czarno Maciej234 Nokia 6 2012-03-26, 21:10
Brak nowych postów ekran dotykowy jac01 Inni Producenci 2 2013-11-16, 20:07