PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > niebieski ekran w c60


niebieski ekran w c60

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » niebieski ekran w c60
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-14, 09:30   

grigorij, czego dokłądnie nie rozumiesz? któego punktu?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


grigorij 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Era
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 3
Skąd: WWA
Wysłany: 2006-03-16, 08:47   

1. przeciac TP

co to znaczy?

2. wgrac np FREIA flash naprawczy (FuBu) ok 30minut - 14MB

jaki kabel jest potrzebny? skad wziasc ten program?

3. jeszcze wgrac bootcore

jaki kabel? skad wziasc ten program?

4. Unlock + Update flash IMEI z uzyciem imeia z naklejki
ustawienia FREIA na Normal Boot

jak zrobic unlock? i update flasha?

Za info będę bardzo wdzięczny!!!
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-16, 18:09   

grigorij,
1. przeciac TP
przeciac specjalna sciezke w telefonie (jest bardzo mala a czesto i niewidoczna - no chbya ze pod swiatlem to widac)

2. kabel a najwyklejszy z allegro za 7 zl :)

3. do bootcore i softu ten sam kabel (patrz 1 pkt wyzej)

4. niechce mi sie pisac :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
grigorij 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Era
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 3
Skąd: WWA
Wysłany: 2006-03-17, 23:32   

dzięki, może jakoś sobie poradzę

[ Dodano: 2006-03-19, 19:26 ]
jak znalezc ta sciezke tp w telefonie?

czy może być taki kabel:
http://allegro.pl/item911...0_mc60_c62.html
^
 
     
wichura118 
Nowicjusz



Telefon: 6230i
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 23 Wrz 2005
Posty: 41
Wysłany: 2006-03-22, 00:57   

tak, kabelek idalny, a tu masz podane kawe na ławe co i jak

http://forum.pasjagsm.pl/tematy17/8532.htm
_________________
JAK SIĘ NIE MA CO SIĘ LUBI, TO LUBI CO SIĘ MA!!!
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-22, 09:59   

CZy tym kablem co poda link grigorij da sie zrobis wszystko do c60? Zaden inny kabel potem nie jest potrzebny np. do przeliczania sum kontrolnych tak jak w noki????
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2006-03-22, 10:42   

-=TOMA=- napisał/a:
Zaden inny kabel potem nie jest potrzebny np. do przeliczania sum kontrolnych tak jak w noki????

nie, zaden inny nie jest potrzebny
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-22, 16:29   

No to go musze kupic i zaczac zabawe z siemensami :D Tylko gdzies musze zaczerpnac jezyka apropo flashowania siem.
Znajde gdzies na pasji co i jak?!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-22, 16:38   

-=TOMA=-, ee jak ty nawet programem nie umiesz sie obslugiwac to odradzam bo siemensy strasznie zdradliwe są!! (TestPoint)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-22, 21:06   

logos czego mnie straszysz :) Nauczylem sie flashowac nokie to i Siemensa sie powinienem nauczyc!
Wszystko jest dla ludzi i przeciez jakos da sie tego nauczyc!
Jest cos na pasji jakis tutorial czy cosik gdzie moglbym zaczerpnac cocnieco wiedzy na ten temat!

PS: Chyba wiem dlaczego nie lubie Siemensow... hehehe
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-22, 22:39   

-=TOMA=-, a ciales kiedykolwiek TP??
ja polecam do tego cyrkiel :) niezawdona metoda juz 3x ciolem w C60 i wszystkie zyja :)

plytke najlpeij polozyc na cos miekkiego (ja klade na paczke chusteczek higienicznych :) do tego lampke biurkową zeby widziec co sie robi i heja :)

wpierw trzeba troche napocząc sciezke, a potem jechac juz po tym, z wyczuciem, z 8 x bedzie dobrze jak przejedziesz
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-23, 13:39   

logos2000nie cialem zadnego TP i niewiem co to jest nawet [pewnie chodzi ci o sciezke]. Nie mialem do czynienia jeszce z siemensami jesli chodzi o software....

Ale mam nadzieje ze mi pomozesz zaczerpnac troche info na ten temat co i jak....

PS: Czy we wszystkich siem. trzeba przecinac sciezki?! I czy jest jakis tutorial na pasji bo jak nie to bede cie bie meczyl logos2000 :P
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-23, 14:46   

-=TOMA=-, w starszych siemensach tupy c35, sl45 nie trzeba nic ciac
w nowszych tak , albo styknac odpowidnia sciezke do masy (np. CX65)

zreszta otworzysz sobie telefonik kiedys i zobaczysz jak tam duzo miejsca jest :)
mi ciecie (juz na roskreconym telefonie) zajmuje troszke ponad minute
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-03-23, 18:15   

to wiem do kogo bede pisal w razie problemow z siemensem :P
teraz czekam aby na aktywacje konta w allegro i kupie sobie kabalek. A potem bede cie zadreczal pytaniami :D

Pozdro logos2000
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-23, 18:21   

-=TOMA=-, chciałbyś :p wszystko jest w necie, a ja wcale tak duzo nie wiem :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów N70 nie włacza się, biały ekran Ache Nokia 4 2010-02-11, 18:34
Brak nowych postów [3650] Tylko świeci ekran na biało korpi Nokia 3 2010-05-06, 22:41
Brak nowych postów bialy ekran i brak reakcji konstantin Sony Ericsson 2 2012-01-26, 19:40
Brak nowych postów ekran podświetla się na czarno Maciej234 Nokia 6 2012-03-26, 21:10
Brak nowych postów ekran dotykowy jac01 Inni Producenci 2 2013-11-16, 20:07