PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Padnięty CX65, po swupie :/


Padnięty CX65, po swupie :/

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Padnięty CX65, po swupie :/
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-11, 16:10   Padnięty CX65, po swupie :/

tak jak w temacie, telefon jak go odpalam to tylko pipczał i pokazywała sie czarna linia pixeli wiec postanowiłem wgrać winswupem soft, raz wgrałem i niepomogło, za drugim razem jak wgrywałem to na 13% wyskoczył błąd i teraz nic sie niedzieje jak go odpalam to nic sie niedzieje, jak próbuje wgrać swupa to zaskakuje gdy naciskam czerwona słuchawke ale potem wyskakuje error, pomużcie .... prosze !
^
 
     
AdSense


Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-12, 14:33   

Ja mam taki soft i jak ci o taki chodzi to m oge ci wyslac ale na nim to musi byc tel wlaczony potem program sam wylacza tel i flashuje
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-12, 14:51   

również mam taki soft, jak próbuje nim wgrać to zaskakuje na chwile jest 0% i sie wyłancza i pisze ze połączenie jest przerwane :/
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-12, 16:57   

Pandemonium, jaka wersje swupa wgrywales?
sproboj wgrac FULL FLASHA pod SST.

[ Dodano: 2006-03-12, 16:58 ]
a czy ten teleofn sie przelaczal w SM przed tym jak zaczeles kombinowac ze swupem?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-12, 17:24   

wgrywałem v43, nigdzie niemoge znaleśc fullflasha (mozecie pomuc :P)co to znaczy ze sie przełanczał w SM??
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-12, 17:36   

Pandemonium, teraz swup moze ci nie wchodzic bo amsz za wysoki soft. Do v36 mozna tlyko bez TP robic teleofn. Teraz aby go sflashowac musisz najpierw polaczyc TP z Masa i dopiero zaczac flashowac.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-12, 18:30   

aha, czyli widze ze sobie tylko zbędnej roboty narobiłem, a napewno nieda sie w żaden inny sposób tego zrobic??
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-12, 18:31   

a tutaj daje zdjecie gdzie jest ten TP
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-12, 18:34   

Pandemonium, dokladnie.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-12, 18:57   

a niemusze przypadkiem zrobic TESTPOINTA??

[ Dodano: 2006-03-12, 19:35 ]
a moze jakieś pomysły jak połaczyć TP z masa??
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-12, 20:13   

Pandemonium, http://forum.pasjagsm.pl/tematy16/8578.htm post xury jest dobrym rozwiazaniem. ewnetulanie maly krokodylek laczysz ekran i dotykasz szpilka przylacozna do krokodylka TP.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-13, 15:48   

Prosze o dokałdne wyjaśnienie jak mam to zrobić, najelpiej w Punktach zeby było czytelnie fajnie by było jakieś zdjecia mieć :P, PROSZE O POMOC
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-14, 01:24   

podlaczasz zasilanie np z baterii podlaczasz kabel, laczysz ekran (ta blaszke z boku plyty) do punktu testowego (TP) wlaczasz pape albo SST wciskasz flashowanie jak wola o wcisniecie sluchawki to laczysz czyms np srubkokretem 3 i 4 pin od zlacza do klawiatury na krotko i tel;fon pownien sie flashowac TP mozesz odlaczyc i tlkyo czekac az sie sflashuje

[ Dodano: 2006-03-14, 01:25 ]
mniejwiecej jakos tak ;P
mi sie to nie udalo :P zamalo rak mialem.. wolalem isc do kolesia i martechem to zorbic
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-03-14, 08:27   

MasterJapko, bo ty za nerwowy jestes :)
ja bym jednak probowal
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-14, 14:29   

Ostatnio coś poczytałem że SST od wersji 7.11 robi to bez TP ustawiając boot type na "boot password". Niestety jakoś mi się klucz usb do SST "zapodział" i nie mogę tego sprawdzić :P
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów niedziala klawa i dżojstik cx65 kitogsm BenQ-Siemens 1 2007-10-22, 19:33
Brak nowych postów Simlock w CX65 Mazi88 BenQ-Siemens 2 2008-02-13, 11:35
Brak nowych postów Problem z siemens cx65 LIZA BenQ-Siemens 7 2008-05-17, 12:11
Brak nowych postów CX65 wyłącza się podczas ładowania Degustator BenQ-Siemens 0 2009-03-13, 23:41
Brak nowych postów Nokia E65 - Padnięty soft, nie rozpoz... Marcinq BB5 3 2009-04-28, 15:12