PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Plyta gl w MC60 - jak sie do niej dobrac?


Plyta gl w MC60 - jak sie do niej dobrac?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Plyta gl w MC60 - jak sie do niej dobrac?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
przemekk74 
Nowicjusz


Telefon: MC60
Operator: Plus
Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 7
Wysłany: 2005-08-31, 12:08   Plyta gl w MC60 - jak sie do niej dobrac?

generalnie mam slaby zasieg i jak sie dowiedzial to pomoca moze byc wyczyszczenie plyty spirolem, wysuszenia, zlozenie telefonu + modlitwa w jego intencji
Nigdy siemensa nie rozbieralem (tylko ze 2 nokie ) i nie wiem jak to sie robi i jakie toole potrzeba do tego
Przemek
^
 
 
     
AdSense


boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-08-31, 12:31   

przemekk74, panel zewnętrzny ściągniesz bez problemu później widać srubki dokładnie ile już nie pamietam, nimi jest przykręcony wyświetlacz i płyta do całego korpusu telefonu. Śrubokręt jaki Ci będzie potrzebny, to Torx rozmiar o ile się nie myle to 5 albo 4.
^
 
  Skype
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-08-31, 12:37   

Mi sie zdaje że to bedzie torx 6 lub 5 :) tych srubek jest chyba 6.tak jak mówił boss_53, sciagniesz panel i potem już odkrecisz sróbki i masz juz płyte główna.
^
 
  Skype
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-08-31, 12:59   

Bujki, ale w Siemensie masz nieco mniejsze śrubki niż w noki o ile dobrze pamiętam więc prędzej 5 niż 6.
^
 
  Skype
     
przemekk74 
Nowicjusz


Telefon: MC60
Operator: Plus
Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 7
Wysłany: 2005-08-31, 14:23   

boss_53 napisał/a:
Bujki, ale w Siemensie masz nieco mniejsze śrubki niż w noki o ile dobrze pamiętam więc prędzej 5 niż 6.

dzieki wielki za odp... czyli trzeba wziac tela, pojsc o sklepu np elektornicznego, rozebrac tel do naga i powiedziec "poprosze taki tool ktorym odkrece te srubki"
Pozdrowienia,
Przemek
^
 
 
     
Bujki 
Wie co mówi



Telefon: 6300
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 26
Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 494
Skąd: Lublin
Wysłany: 2005-08-31, 21:40   

przemekk74, dokadnie !Ja pamietam ze odkrecalem chyba mc60 torx 6 no moze i 5 bo mam s55 i c60 to srubki sa na torx 5 !
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: