PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Poszukuje softu do CX65


Poszukuje softu do CX65

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Poszukuje softu do CX65
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-05, 18:28   Poszukuje softu do CX65

Tak jak w temacie, poszukuje polskiego softu nowszego niż v25, potrzebuje linka albo jak ktoś by mugł to wysłac albo coś w tym stylu

z gury dziekuje za pomoc
^
 
     
AdSense


MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-05, 19:29   

Update: http://www.siemensmania.cz/dnld.php?id=6458
WinSwup: http://www.siemensmania.cz/dnld.php?id=5168

A ostatecznie polecam http://my-siemens.com
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-05, 19:34   

eee jedno pytanie jak moge, to są polskie softy??
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-05, 19:51   

Pandemonium, maja PL :) Sam wgrywalem v25 z v12. Niw wgrywaj wyzej niz v36 bo jak ci sie cos zesra to bedziesz musial sie palowac z TP. a tak to zorbisz w latwy sposob teleofn bez TP.. a z doswiadczenia wiem ze te teleofniki lubia sie psuc ;)
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-05, 20:34   

MasterJapko napisał/a:
bedziesz musial sie palowac z TP. a tak to zorbisz w latwy sposob teleofn bez TP..
eee niebardzo czaje tego kawałku ale nieważne, ja chce wgrać tego softa i sprzedac ten telefon w cholere ze tak powiem :P
^
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-05, 20:48   

Pandemonium, Krótko mówiąc jak spiep***sz coś podczas wgrywania softa będziesz musiał przeciąć ścieżkę na płytce głównej. Z doświadczenia wiem że jest to niewdzięczna robota ;)
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
  Wysłany: 2006-03-06, 13:39   

Pandemonium a jeśli się jednak uprzesz na nowszy soft to W np. w SST jest funkcja TestPoint(new boot). Robi się to bez cięcia, ale trzeba rozebrać telefon (podobnie jak w martechu). Trzeba sobie tylko przerobić kabelek wyprowadzając gnd z wtyczki (pin 2). Przykładasz szpileczkę do punktu na obrazku i bootujesz telefon. (Kabel musi być autoignition lub jak kogoś masz do pomocy to po prostu wetknij wtyczkę do telefonu. Oczywiście musi też być zasilanie przypiete do styków baterii lub przyłożona bateria co nie jest takie proste do wykonania (z tą baterią oczywiście bo przecież telefon jest rozebrany :D).
^
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-03-06, 14:17   

xury, Jeżeli dobrze Cię rozumiem ta czynność zastępuje cięcie?? Czy działa to również w innych telefonach np. S55??
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-06, 14:56   

Tak ta czynność zastępuje cięcie. Więcej info w helpie od sst.
Do S55 jest trochę inaczej. Potrzebna jest dioda (niestety nie wiem jaka podejżewam że 1N4148 będzie dobra). Łączymy za pomocą tej diody punkt A i punkt B i dajemy read info w SST. Jeżeli zczyta ID flasha i IMEI to jest ok. Oczywiście zaznaczamy boot type na Testpoint.
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-06, 23:27   

xury, hmm o takim patencie nie pomyslalem... spedzilem pol dnia z laczniem spinacza Ekran telefonu <-> TP i po pol dnia wolalem isc do kolesia zeby mi go martechem pojechal za pare groszy :| a wsumie ten motyw ktory tutaj pokazals ze szpilka od kabelka calkiem madry :)

Najlepsze jest to ze jak juz trzymamy TP i baterie na stykach to jeszce trzeba nacisnac czerwoa sluchawke w telfonie najelepij "3 reka :P" a zbye bylo jeszce smieszniej to przeciez jest to nie mozliwe i to nie z powodu braku 3 rak w anszym ciele tylko z powodu ze niema klawiatury (plytki klawiatury) bo przeciez w tym miejscu gdzie kladzie sie plytke mamy nasza szpile ktora stykamy z TP i masa ;) I wtedy trzeba sie palowac ze stykaniem 3 i 4 pinu od plytki klawiszy :| Rzeznia jak niewiem... juz wole ciac :P Wogole jest mozliwosc ciecia w Cx65 zamiast stykania do masy?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-06, 23:56   

MasterJapko, to jeszcze pewnie nie pomyślałeś o kablu z autoignition. Wtedy nie ma potrzeby naciskania powera. Ja również mam martecha i konfort pracy jaki na nim jest to poezja. Ale niestety tylko mamy jednego, a pracuję w trzech miejscach (trochę to dziwne - wiem). Wszystko co tu dałem jest w helpie od SST ale pewnie nikt tam nie zagląda :p Podpowiem też następny patent - jak w matechu, mianowicie zamiast męczenia się z baterią możemy za pomocą odpowiednich końcówek (takich jak w martechu) przypiąć zasilanie kabelkami do styków baterii na płycie. Trzeba tylko pamiętać o połączeniu masy zasilania z masą we wtyczce kabla. Napięcie jakie musi być to ok 4-5V. Może być np. z USB. Warto zrobić sobie taki kabelek np łączac masę z usb i wyprowadzając szpileczkę z wtyczki. A plus z usb podać na styk od baterii. Nie trzeba podawać wtedy minusa na styk baterii ponieważ będzie zamknięty obwód przez gnd we wtyczce. Mam nadzieję że jest to zrozumiałe co napisałem.
^
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-07, 21:30   

hmm.. mam telefon CX65, jak włanczam go to tylko sie linia na wyświetlaczu pojawia i bzyk i tyle, nawet podświetlenie sie niewłancza, da sie to w BARDZO łatwy sposób naprawic np. wgraniem nowego softu??
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-07, 21:36   

Pandemonium, wgraj swupa. Jak nie odpali to wygrzej... tylko wgraj jakis v12 albo v25 nie wyzej...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Pandemonium 
Nowicjusz


Telefon: Ngage CLS
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2005
Posty: 19
Wysłany: 2006-03-07, 22:01   

OK :D wielkie dzieki zobaczymy czy zadziała
^
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-09, 16:07   

mam soft do cx65 v50 PL
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów wgrywanie softu do noki 5220 maxo1620 BB5 1 2012-02-25, 20:05
Brak nowych postów 6210 [NPE-3] Pliki Softu Nozycoreki DCT-3 1 2012-03-26, 15:55
Brak nowych postów 3510i Nazwy plików softu do UFS Nozycoreki Nokia 0 2012-03-26, 17:46
Brak nowych postów Nokia 3310 zmiana softu. LubiaK DCT-3 5 2013-04-09, 15:27
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20