PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z klawiaturą w Siemenie cxt70


Problem z klawiaturą w Siemenie cxt70

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Problem z klawiaturą w Siemenie cxt70
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
seba.sen 
Nowicjusz



Telefon: 606352040
Operator: Era
Dołączył: 16 Cze 2005
Posty: 11
Skąd: Połódniowa Polska
Wysłany: 2006-07-24, 15:04   Problem z klawiaturą w Siemenie cxt70

Witam

Mam problem jak w temacie. Telefon można tylko włączyć
i nic poz tym ponieważ nie dział rzaden przycisk

Jeśli ktoś mógłby pomóc to z góry dzięki

pozdrawiam
^
 
     
AdSense


pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-07-24, 17:57   

do wymiany procesor... częsty objaw przy cx65/70 - powód ściąganie smoka za pomocą TP ... wiem bo miałęm :D
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
seba.sen 
Nowicjusz



Telefon: 606352040
Operator: Era
Dołączył: 16 Cze 2005
Posty: 11
Skąd: Połódniowa Polska
Wysłany: 2006-07-24, 18:04   

Sam chyba tego nie wymienię.
A tak nawiasem mówiąc procesor to ta część z dużą literką I ?

I tak się jeszcze zastanawiam czy możliwe by było wylutowanie procesora
z jednej płyty i wlutowanie na drugą za pomocą hotaira bez ponownego stawiania
kulek.

Jeśli jestem w błędzie proszę mnie poprawić

pozdrawiam
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-08-02, 20:09   

pirat, o_O w cx65 przez TP mozna uwalic klawisze? Cos niebardzo moge sie z tym zgodzic... Przeciez tu sie nic nie tnie ani nic.. banal poprostu...


seba.sen, proponuje ci sie najnpierw przyjzec czy linia TP nie jest uszkodzona. Mialem C75 po jakims glombie ktory przeciol sciezke TP <sciana> i trzeba bylo orbic nowa sciezke na plycie :D to byl mexyk :] ale sie udalo. Co do twojego problemu naprawailem kupe Cx'ow, a swojego jednego 16 razy grzalem ;) W kazdym razie motyw z niedzialajcymi klawiszami tez mialem i zwykle grzanie z fluxem az sie dymilo pomoglo.

Cytat:
I tak się jeszcze zastanawiam czy możliwe by było wylutowanie procesora
z jednej płyty i wlutowanie na drugą za pomocą hotaira bez ponownego stawiania
kulek.
takiich duzych ukladow bez kulek jeszce nie stawilem, ale jakies male mikroklocki od audio albo glassy to spokojnie mi sie udawalo bez kulek i problemu nie bylo ;) Najlepeij jak by ci sie udalo tak sciagnac procka zeby kulki (a sa one bardzo malutkie i ciezko o sito do tego) zostaly na nim. Takie cos tez zorbilem i tez stawialem bez sita bo jak zobacyzlem podspodem ze niemam do tego klocka sita to musialem sobie poradzic bez ;) I teleofnik takze dziala. Wiec jest to mozliwe. W kazdym razie proponuje najpierw pozadnie wygrzac z duza iloscia fluxu tak zeby az sie dymilo i flux odparowal.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-08-02, 22:26   

Cytat:
pirat, o_O w cx65 przez TP mozna uwalic klawisze? Cos niebardzo moge sie z tym zgodzic... Przeciez tu sie nic nie tnie ani nic.. banal poprostu...

i znowu nie mogę się z Tobą zgodzic... jest to dosyć częste przy CX'ach - nie tnie sie ale nalezy złączyć dwa punkty (na chwile wyłączyc część procka) i jeśli zdarzy się przepięcie... albo nawet i bez niego to procesor pada i nie pozostaje nic oprócz jego wymiany.... dosyc częsty objaw jak napisałem w CX nie w Cxx
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
seba.sen 
Nowicjusz



Telefon: 606352040
Operator: Era
Dołączył: 16 Cze 2005
Posty: 11
Skąd: Połódniowa Polska
Wysłany: 2006-08-03, 07:05   

Dzięki MasterJapko za podpowiedź podgrzeję go jeszcze raz i to tak porządnie.
Tylko mam jeszcze jedno, pytanko, bo swojego czasu słyszałem że jak się daje flux
i ostro grzeje, to flux "gotując się" pod układem może poprzesuwać kulki
Czy to prawda ?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52