PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z robieniem Simensów przez TP


Problem z robieniem Simensów przez TP

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Problem z robieniem Simensów przez TP
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-11-28, 21:14   Problem z robieniem Simensów przez TP

Cześć! Mam problem ponieważ nie mogę zrobić żadnego siemensa po tp.. TP łącze napewno dobrze bo v-klay go "przyjmuje" ale inne programy tzn PapuaUtils wywalają:
Kod:
AutoIgnition...
Transmit Boot...
Boot not loaded !
Wrong    BOOTKey or not closed TP !
Boot unlock .

Sprawdzałem na kilku c65, dzis wygrzebałem cx65 .. Jeżeli telefon jest sprawny to sobie kody przez jave wygeneruje ale jak trup to już lipa ..
Nie mogę v-klayem do końca przeflashować bo on musi mieć loadersy pod odpowiedni telefon .. A tego znowu nie wygeneruje bez wszystkich kodów ..

Aha .. Chodzi mi o siemensy z serii x65/x75

Pozdrawiam
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-11-29, 00:38   

lala166, a jak robisz TP ?
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-11-29, 09:40   

lala166, Nie pamiętam, czy to z Tobą gadałem o TP i rezystorkach, ale zauważyłem, że powyzej 30 ohm i u mnie był problem.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-11-29, 13:46   

EMEK, ze mną ..

Krokodylek - opornik 20 Ohm - kabelek - igła ..
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-29, 15:52   

hmm ja zawsze TP łączyłem samym drucikiem bez opornika...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-12-01, 16:01   

dalej to samo ;| Następny siemens .. 100% sprawny i tp nie idzie ;| Przez jave znów musiałem ściągać simlocka .. Muszę znaleźć źródło problemu bo mam kilka siemensów do postawienia ;]
Kabel długi/krótki? Cienki/Gruby? Igła na końcu może być ? ;]
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-02, 00:45   

lala166, do tp wiecej niz 10cm nie trzeba. Moze problem z kablem rs232?
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-12-02, 11:02   

EMEK napisał/a:
Moze problem z kablem rs232?

emuluje kabel do x55/60 tornadem .. Specjalną wtyczką do totalcmd mogę pracować na plikach w serii x65/70, v-klay flashuje ... Więc myślę że to nie kabel ..

mam jeszcze kabel od Cruisera UC-10 z wtyczką siemensowską i kablami do zasilania .. (c62 - na naklejce) - próbować takim ??
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-12-02, 12:01   

lala166 napisał/a:
emuluje kabel do x55/60 tornadem

To jest problem ! nigdy nie zadziala ci TP na tak emulowanym kablu.
100% sprawdzone prze ze mnie ten sam problem mialem :wink:
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-12-02, 13:08   

od cruisera z zasilaniem też nie działa ..

http://www.allegro.pl/ite..._cv65_sl65.html
http://www.allegro.pl/ite...ja_zobacz_.html

?? takie mogą być ??
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-02, 13:09   

lala166, mogą
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2007-12-02, 20:02   

mi tp dziala na emulowanym kablu(UFS-Siemens)
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-12-05, 20:56   

http://www.allegro.pl/ite...5_sl55_sx_.html

a ten musiałbym przerabiać tak ??
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-12-05, 21:00   

Napiszcie jakim programem emulujecie? Dowiemy się co jest lepsze.

[ Dodano: 5 Grudzień 07, 21:01 ]
lala166, to jest do starszych Siemęczów.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-12-05, 21:20   

oj racja .. spojrzałem na sx tylko ;p ..

Używam DirectCom
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52