PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z Siemensem SX1


Problem z Siemensem SX1

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Problem z Siemensem SX1
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
  Wysłany: 2005-02-28, 18:25   Problem z Siemensem SX1

Znajomy ma Siemensa SX1 który pewnego razu zgasł i od tamtej pory tylko na chwilke się włącza po czym sam się wyłącza. Co to może być?? Pod ładowarką też tak się dzieje. :?

-=DODANO=-

Zauważyłem że po wciśnięciu dżojstika i powera razem to wyświetla się taki komunikat jak na zdjęciu poniżej. Czy da się zaktualizować softa jakoś przez to USB, czy to pomoże i skąd wziąc sofcik?? :roll:
^
 
  Skype
 
AdSense


bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-03-04, 00:45   

Na PW wysłałem Ci stronke, na której jest soft (ok. 20mb) do tego Siemens'a. Co do wgrywania to musisz mieć Windows XP, ale jakim programem to nie wiem. Soft wgrasz prawdopodobnie kablem (USB) dołączonym do tego telefonu (ale nie jestem pewien), jest też dołączona płytka (powinna :wink: ) na której znajdziesz sterowniki do SX1 zainstaluj je. Życze powodzenia :wink: Dokładnego opisu, jak wgrać soft to nie mam, program do wgrania softu to chyba coś w stylu WinSwuup. Poszukaj na google a na pewno coś znajdziesz :mrgreen:

Ostrzegam, robisz to na własną odpowiedzialność :wink:
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
 
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2005-03-04, 08:45   

boss_53, jak odpalisz aktualizacje softu to bedziesz musial caly czas trzytmac on w telefonie to wtedy może zaskoczyć. W wielu modelach tak własnie bylo
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
 
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-03-04, 15:36   

Oki coś pokoombinuje. Jak mi sie uda to napisze tutorialik jakiś. I jeszcze czy kabelkiem pod COM dam rade bo nie moge znaleźć pod USB. :wink:
^
 
  Skype
 
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-03-04, 23:59   

boss_53, wszystko co czytałem o tym fonie to pisało że potrzebny jest kabel pod USB, ale wszystko możliwe że zrobisz to także kablem pod COM , w co wątpie.
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
 
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-03-05, 10:05   

Nom dowiedziałem się już że tego nie zrobie kabelkiem pod COM. Teraz nie mam dostępu do USB i musze czekać do poniedziałku. :(
^
 
  Skype
     
logrox 
Nowicjusz


Telefon: SiemensSX1
Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-07-19, 20:48   Re: Problem z Siemensem SX1

Witam.
Mam właśnie ten sam problem z moim SX1. telefon nie włącza się tzn Włącza i wyłącza.
Wgrałem mu nowego Softa śćiągnietego z strony Siemensa ale to nic nie dało dalej zachowuje się tak samo.
Próbowałem nawet trzymać wsiśnięty klawisz "ON" ale to nic nie dało.

Prosze o POMOC
^
 
     
dabkin 
Nowicjusz



Telefon: S55
Operator: Era
Wiek: 33
Dołączył: 13 Lip 2005
Posty: 1
Skąd: krk
Wysłany: 2005-07-19, 21:41   

hmmm a Ty boss poradziles sobie? jestem ciekaw czy to cos dalo...
^
 
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-07-19, 22:31   

Pomogło wgranie całego softa od podstaw. logrox, spróbuj może formatowanie po przyciśnięciu kombinacji klawiszy.
^
 
  Skype
     
logrox 
Nowicjusz


Telefon: SiemensSX1
Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-07-20, 04:57   

boss_53 napisał/a:
Pomogło wgranie całego softa od podstaw. logrox, spróbuj może formatowanie po przyciśnięciu kombinacji klawiszy.


Spróbuje wszystkiego.

Wczoraj próbowałem wgrać jeszcze raz ale jest informacja "Voltage low, please recharge" i wgranie jest niemożliwe, co robić.(tą informacje podaje winswup)

Może ja coś źle robie.
A robie to tak:

Uruchamiam program "SX1_CENTERTEL-PL-uk-hu-pl_13_0001_service.exe" (winSWUP)
W obcji "Serial Config" wybieram pole "USB Only"
W polu obok "USB2"
Potem "OK"
Naciskam na przycisk "Start"
Wyskakuje informacja "Connect USB cable and set Mobile to SwupMode (Center button)"
Wciskam "OK"
Wyskakuje informacja (Na obrazku) potem daje "TAK"
Pokazuje się notatka w niej pisze "Please Wait" a zaraz poniej "Voltage low, please recharge"

Chyba tu chodzi o słaby stan bateri, ale jak go naładować. bo jak go ładuje to telefon sie włacza wydaje z siebie niski ton dzwięku poczym się wyłącza.

Prosił bym o podanie jak ty "boss_53" to zrobiłeś że ci fon chodzi.

Prosze o POMOC
Jaka jest ta kombinacja klawiszy.

[ Dodano: 2005-07-23, 09:53 ]
Widze że nikt niezna odpowiedzi na mój problem. Trudno pujdę do autoryzowanego serwisu Siemens
^
 
     
boss_53 
Expert
Początkujący



Telefon: Nokia N97
Operator: Era
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1353
Skąd: Northampton
Wysłany: 2005-08-15, 22:18   

logrox, zapomniałem całkiem ale na początek próbuj go sformatować kombinacją przycisków #+*+ czerwona słuchawka wciśnięte naraz przy wyłączonym telefonie.
^
 
  Skype
     
logrox 
Nowicjusz


Telefon: SiemensSX1
Dołączył: 19 Lip 2005
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-08-16, 09:43   

boss_53 napisał/a:
logrox, zapomniałem całkiem ale na początek próbuj go sformatować kombinacją przycisków #+*+ czerwona słuchawka wciśnięte naraz przy wyłączonym telefonie.


Dzięki za info ale już sobie poradziłem.
Problem polegał na tym że softa nieda sie wgrać z pustom bateriom/
A tej bateri sie nieda naładować z uszkodzonym softem od fona. więc podpiołem baterie odrazu do pinów od ładowarki i poczekałem 2 godziny aż sie naładuje, potem wgrałem softa bez problemowo.

Tak wogule to, co by sie stało jakbym teraz wcisnoł tą kombinacje klawiszy????
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-08-16, 09:59   

logrox, telefon powinien wrócić do ustawień fabrycznych
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Mejson1944 
Nowicjusz


Telefon: noki333
Operator: Era
Dołączył: 25 Sie 2005
Posty: 2
Wysłany: 2005-08-29, 14:35   

W moim sx-ie było to samo, wysłałem na gwarancje i mi naprawili poprostu "Reset".
Ale skasowało mi to książkę i wszystkie inne dane z pamieci wewnetrznej
^
 
     
dc_dominik
Nowicjusz


Telefon: Siemens SX
Operator: Heyah
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2005
Posty: 1
Wysłany: 2005-09-15, 20:34   

Jak Masz wyłączony telefon to wciśnij i przytrzymaj # oraz * i włącz telefon. Telefon wtedy sam się naprawi. Powodzenia!!!!
_________________
DC
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52