PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z simlockiem w C45


Problem z simlockiem w C45

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Problem z simlockiem w C45
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wikkon
Nowicjusz


Telefon: Siemens C4
Operator: Plus
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 3
Wysłany: 2005-11-23, 20:13   Problem z simlockiem w C45

Witam. Probuje juz dluzszy czas sciagnac locka w Frei ale nie moge :/. Robie wszystko zgodnie z opisami na forum i nic :/. Uruchamiam Freie, ustawiam port, wybieram model fona, podlaczam wylaczony doi kabelka, wybieram unlock - > use original IMEI i dupa nic nie dziala :/. kiedy pojawia sie komunikat : "COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ..." i wciskam power to i tak wyswietla : "COMM_LoadBoots : phone is not powered on" i nic sie nie dzieje :/. O co moze chodzic ???
^
 
     
AdSense


Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-11-23, 21:18   

wikkon, kabelek serwisowy? Bo normalnym raczej za duzo nie zdzialasz. I sprobuj nie Freia tylko KSIE - z slka smiga ladnie (a to przeciez tez seria x45). Dajesz security/unlock i unlock :) Pisz jak tam sprawy z telefonem
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
wikkon
Nowicjusz


Telefon: Siemens C4
Operator: Plus
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 3
Wysłany: 2005-11-23, 23:04   

Czy kabelek serwisowy? Hmmm dobre pytanie ;). Kupiłem go na allegro za 4,90zl + koszty przesylki a jego opis byl taki:

Zastosowanie:

Pobieranie/Modyfikowanie dzwonków w telefonie używając odpowiedniego oprogramowania
Pobieranie/Modyfikowanie Logo Startowego/Logo używając odpowiedniego oprogramowania
Wysyłanie SMS'ów bezpośrednio z komputera używając odpowiedniego oprogramowania
Edytowanie książki telefonicznej (numery) bezpośrednio z komputera
Pobieranie/Modyfikowanie zdjęc, obrazków z telefonu bezpośrednio na komputerze
Używanie aplikacji serwisowych dla danego telefonu
Wgrywanie wiadomości graficznych
Usuwanie kodu w aparacie

Wiec chyba ten co trzeba ;). Niestety w tym drugim programie tez probowalem i nic :(. A najgorsze jest to ze kabel jest chyba sprawny bo korzystalem z generatorka zeby odblokowac menu serwisowe i dalo rade :|. Moze jeszcze na cos zwrocic uwage ??
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2005-11-24, 10:41   

może ustaw sobie odpowiedni port szybkośc i rodzaj bootcore - jeśli telefon się komunikuje tzn że uklad komunikacji w telefonie dział - może być tak że jakiś program blokuje Ci port COM powyłaczaj wszystko z tłą i spróbuj jeszcze raz
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
wikkon
Nowicjusz


Telefon: Siemens C4
Operator: Plus
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 3
Wysłany: 2005-11-24, 20:50   

No problem już rozwiązałem i simlock zdjęty :D:D. Jednak okazało się coś zupełnie innego niż mówiliście ;). Na innym forum wyczytałem że są różne kable i niektóre trzeba przerobić poprzez odpowiednie dołączenie zasilania 5V, wtedy wszystko chula od razu. Ale dzięki za zainteresowanie :). W razie gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem, to zamieszczam opis jak go rozwiązać:

1. Nieoryginalny kabel ma podłączone we wtyczce do telefonu jedynie linie 1, 5 i 6. Oryginalny dodatkowo 4, 7 i 8.
2. Odlutowujemy linię 4 i podłączamy do kabelka źródło zasilania 3,5 - 4,5V z baterii lub zasilacza, a minus do pinu nr 1 (wraz z przylutowanym już tam kabelkiem).
3. Do telefonu nie podłączamy zasilania. Pin 4 pozostaje niewykorzystany.

w załączniku macie rysunek jak to ma wyglądać :)

THX All :)[img]http://forum.pasjagsm.pl/download.htm?id=1700[/img]
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-11-25, 11:00   

wikkon, to co zrobiles to byla zmiana kabelka do transmisji na kabelek serwisowy :) Czyli to o co sie Ciebie pytalem czy masz :) Pozdro
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52