PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Program Mobile Phone Manager do Siemensa EF81


Program Mobile Phone Manager do Siemensa EF81

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Program Mobile Phone Manager do Siemensa EF81
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Tomasz Choszcz 
Nowicjusz


Telefon: BENQ EF81
Operator: Sami Swoi
Wiek: 22
Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 4
  Wysłany: 2007-05-12, 10:40   Program Mobile Phone Manager do Siemensa EF81


Siemka wszystkim!! Poszukuje programu Mobile Phone Manager do Siemensa EF81 i mam problem z jego znalezieniem więc jesli ktoś z was posiada lionk do tego programu i chciałby się nim podzielic byłbym wdzięczny..... podaje adres e-mail: motoryzacja1@buziaczek.pl
_________________
Tomek C.
^
 
     
AdSense


Tukeip 
Nowicjusz



Telefon: B-S EF81
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 47
Wysłany: 2007-05-23, 12:57   

Prosze o to link do MPM http://www.edownload.pl/D...4_40_43_PL.html

[ Dodano: 2007-05-23, 13:59 ]
A tu najnowsza dostepna wersja http://www.instalki.pl/pr...one_Manager.php
^
 
     
Tomasz Choszcz 
Nowicjusz


Telefon: BENQ EF81
Operator: Sami Swoi
Wiek: 22
Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-05-24, 10:43   

Wielkie dzięki za te linki ale niektóre z wersji tego programu poprostu nie obługują tego typu fona i nie są to wcale jakies stare wersje typu 3.0 czy jeszcze starsze ale np. wersja 4.1 poprostu nie obsługuje tego modelu... Czy jestes pewien że wersja tego programu do którego przesłałeś link obsługuje ten telefonik????
_________________
Tomek C.
^
 
     
Tukeip 
Nowicjusz



Telefon: B-S EF81
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 47
Wysłany: 2007-05-24, 11:23   

http://www.instalki.pl/pr...one_Manager.php

Dokladnie ta sama wersje mam u siebie i EF81 obsluguje bez problemu. Nie wiem czy wiesz ale musisz miec takze sterowniki do portu i do kabla inaczej nie bedzie dzialal.
Pozdrawiam
^
 
     
siupek 
Nowicjusz


Telefon: bs ef81
Operator: Era
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-05-27, 08:40   

Tukeip,
a masz może linka do stronki gdzie moge sassać sterowniki do portu i kabla to to co udało mi sie zdobyć z netu nie działa. (niestety przy zakupie ef81 nie dostałem żadnej płytki).
^
 
     
Tukeip 
Nowicjusz



Telefon: B-S EF81
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 47
Wysłany: 2007-05-28, 08:22   

Sterowniki do portu i do kabla powinny byc na cd z kablem. Ale napisz jaki masz kabel to zobaczymy co da sie zrobic.

Tutaj wrzucilem obraz plytki ktora dostalem z kablem. http://www.sendspace.com/file/go3y6m To jest MPM + sterowniki do kabla i portu. Aby zainstalowac ow stwrowniki trzeba zamontowac obraz plyt, podlaczyc telefon i gdy system nie wykryje potrzebnych sterownikow nalezy mu je wskazac w zamontowanym wczesniej wirtualnym napedzie. Najpierw instaluja sie stery do kabla potem w taki sam sposob do portu. Sorry za tak dokladne tlumaczenie ale moze sie komus to przyda. Obraz plyty zajmuje 188mb.
Ostatnio zmieniony przez Tukeip 2007-05-30, 08:21, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
siupek 
Nowicjusz


Telefon: bs ef81
Operator: Era
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-05-28, 20:49   

Tukeip,
dzięki za pomoc, ale zrobiłem wszystko jak radziłeś (zainstalowałem stery) i lipa.. to samo. Telefon reaguje na podłączanie i rozłączanie kabla usb ale przy uruchamianiu MPM ciągle to samo: brak podłączonych telefonów.

Jeżeli chodzi o kabel to chyba jest oryginalny (DCA - 140 jak sądzę bo był zapakowany w podełku z telefonem).

co robić???
Inna sprawa (jak napisałem w inym poście) od kupna tego fonu (piątek) nie mogę z niego dzwonić ani wysyłac sms'ów (sprawdzałem z różnymi kartami) i ciągle "POŁĄCZENIE NIEUDANE> PONOWIĆ?". Połączenia odbiera bez problemu.
Myślisz że to sprawa ustawień telefonu, czy akurat trafiłem na lipny egzemplarz przy którym trafił sie jeszcze do tego wadliwy kabel do usb?

Pomocy!!

Dodano: 2007-05-28, 21:50
Tukeip,
dzięki za pomoc, ale zrobiłem wszystko jak radziłeś (zainstalowałem stery) i lipa.. to samo. Telefon reaguje na podłączanie i rozłączanie kabla usb ale przy uruchamianiu MPM ciągle to samo: brak podłączonych telefonów.

Jeżeli chodzi o kabel to chyba jest oryginalny (DCA - 140 jak sądzę bo był zapakowany w podełku z telefonem).

co robić???
Inna sprawa (jak napisałem w inym poście) od kupna tego fonu (piątek) nie mogę z niego dzwonić ani wysyłac sms'ów (sprawdzałem z różnymi kartami) i ciągle "POŁĄCZENIE NIEUDANE> PONOWIĆ?". Połączenia odbiera bez problemu.
Myślisz że to sprawa ustawień telefonu, czy akurat trafiłem na lipny egzemplarz przy którym trafił sie jeszcze do tego wadliwy kabel do usb?

Pomocy!!
^
 
     
Tukeip 
Nowicjusz



Telefon: B-S EF81
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 47
Wysłany: 2007-05-30, 08:17   

Ostro masz z tym telefonem. Szkoda ze nie mozesz podlaczyc tela do kompa to bys wgral nowy sofcik i potem sprobowal wykonac polaczenie sieciowe i to by wiele wyjasnilo. Poki co to proponuje sie wybrac do operatora sieci moze tam cos doradza.
^
 
     
kompilator1
Nowicjusz


Telefon: 505111111
Operator: Orange
Dołączył: 30 Maj 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-05-30, 21:02   

Witam,

Widze ze kolega Tukeip tu dzielnie walczy z kapitalistycznymi tyranami ktorzy nie wiedziec czemu probuja zaciemnic cala sytuacje a nie prosciej byloby po prostu wyposarzyc zestay w niezbedne sterowniki

Panowie to jest jakas masakra ... !! :lol:

niemniej zasysam wlasnie zolwim tempem DCA-140 i bede z tym tez walczyl mam nadzieje zze owocnie jakby co podziele sie swoimi doswiadczeniami

pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje !!

....a nawiasem mowiac telefonik pierv sort
^
 
     
Tukeip 
Nowicjusz



Telefon: B-S EF81
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 47
Wysłany: 2007-05-31, 14:58   

Z innego forum:

"z brakiem polaczenia zrobilem tak wszedlem na "moj komputer" i kliknolem prawym na "wlasciwosci" nastepnie wszedlem na "sprzet"--->"menadzer urzadzen"
i tam na dole jest taki dzial "Porty (COM i LPT)" i pisze tam benq Siemens ... (COM8) oto cala tajemnica mysle ze to sie wielu osoba przyda pozdro"

Nie wiem, nie sprawdzalem tam z tymi portami, ale jak cos to moze sprobuj jeszcze programem Brew Mobile Commander , moze sie polaczysz.
^
 
     
Tomasz Choszcz 
Nowicjusz


Telefon: BENQ EF81
Operator: Sami Swoi
Wiek: 22
Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-06-01, 16:30   

Witam!!! Mam cholerny problem z tym fonem.... Do przeżucania danych na karte micro SD zaczołem używam czytnika kart bo nie mam siły juz walczyc z tym kablem.... ale mam kolejny problem!! Po wrzuceniu różnych bajerów takich jak muza, filmy, obrazki itp. telefon odczytuje tylko część tych wszystkich danych. I nie jest to wina formatu tych plików bo wszystko jest przekonwertowane i sie zgadza.... Jeśli wiecie jak to naprawic to dajcie znac.


Pozdro
_________________
Tomek C.
^
 
     
siupek 
Nowicjusz


Telefon: bs ef81
Operator: Era
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-06-01, 20:32   

Sukcesssss!.
Rozwiązałem swój problem z połączeniem BS ef81 z kompem!!!.
Problem nie tkwił w kablu, sterownikach czy w samym MPM.]
Koleś w serwisie też próbował na różne sposoby i nic.
Na koniec wgrał mi jeszcze raz na nowo soft (tę samoą wersję co poprzednio -58) z wyjaśnieniem że miał na 500 sprzedanych modeli 2 takie pzypadki i po wgraniu softu raz jeszcze problem zanikał. (pytanie jak soft jest wgrywany podczas produkcji fonów.....)

Tomek C.
co do twojego problemu z nie-odczytywaniem wszystkich danych z karty słyszałem z wielu źródeł że dużo zależy od pojemności a przede wszystkim od samej marki karty (dziwne ale miałem podobny problem w mojej starej motorolce)
^
 
     
Tomasz Choszcz 
Nowicjusz


Telefon: BENQ EF81
Operator: Sami Swoi
Wiek: 22
Dołączył: 09 Maj 2007
Posty: 4
Wysłany: 2007-06-02, 12:33   

SIUPEK.............

Ty to masz farta..... a posiadasz może link do stronki gdzie można pobrac tego nowego sofcika?? A co do karty pamięci to jest dobrej firmy a problem powtarza sie z wieloma innymi kartami... Chyba zadzwonie do gostka i nieźle opierdole.... Mam ten fonik dopiero miesiąc a mam wiecej problemów niż z noia 3310
_________________
Tomek C.
^
 
     
Tukeip 
Nowicjusz



Telefon: B-S EF81
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 47
Wysłany: 2007-06-02, 12:41   

Tomasz Choszcz przeczytaj sobie ten temat http://forum.pasjagsm.pl/...f81-vt13462.htm duzo znajdziesz o sofcie do EFki. Wgraj sobie wersje 58 moze to cos Ci pomoze.
^
 
     
siupek 
Nowicjusz


Telefon: bs ef81
Operator: Era
Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-06-02, 22:03   

Tomasz,
Idź za linkiem Tukeip'a. Mojemu kumplowi też pomogło wgranie nowego softu.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Windows Phone NOKIA marekn93 Ginger 8 2012-07-01, 12:17
Brak nowych postów Uwaga na T-Mobile, Ostrzeżenie!!!!!!!... jardin64 Sieci Komórkowe 16 2012-10-12, 16:42
Brak nowych postów Sony xperia Sola vs HTC 8S Windows Ph... dawcu Co wybrać? 3 2013-02-11, 18:45
Brak nowych postów Jaki box (program) zakupić? beeniek BB5 1 2013-12-27, 15:46
Brak nowych postów Pytanie o program Kaspersky Lab Misiork Sieci Komórkowe 3 2014-08-20, 12:10