PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Prosilbym o IMEI i kod sciagajacy smoka z siemensow...


Prosilbym o IMEI i kod sciagajacy smoka z siemensow...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Prosilbym o IMEI i kod sciagajacy smoka z siemensow...
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-14, 15:46   Prosilbym o IMEI i kod sciagajacy smoka z siemensow...

Witam!
Czy moglby ktos podac swoj IMEI i kod za pomoca ktorego sciagnal smoka?
Chcialbym sie pobawic i wykombinowac jakis algorytm. Najlepiej zeby bylo ich jak najwiecej.
Obiecuje ze jak dam rade to napisze program i opublikuje go tutaj. Bo chyba dobrze mysle ze mozna zczytac jakiegos loga z phona, co nie?
Pozdro 4 all
Ostatnio zmieniony przez riger 2005-11-15, 17:15, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-11-14, 16:38   

riger, Bez szans ;]
Cytat:
kod za pomoca ktorego sciagnal smoka?

a to wiesz ze raczej z siemensow sie sciaga kablem ?
a najwazniejsze to trzeba wziasc to pod uwage ze narazie jezeli wogole istnieje algorytm to nikt go nie rozwalil (lub nie dal na swiatlo dzienne) wiec to raczej trudne... :]
ale powodzenia tylko czy ktos ma tak naprawde jakis kod do simlocka od swojego imeia ?
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-14, 16:50   

No ja jednak chcialbym sprobowac :)
Ostatnio zmieniony przez riger 2005-11-15, 07:33, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-11-14, 17:07   

riger napisał/a:
Chcialbym sie pobawic i wykombinowac jakis algorytm


To Ty chyba nie wiesz jak taki algorytm moze wyglądać. Jak widziałem algorytm na simlocka na nokie to ała (długość). Wiec wątpie abyś dał radę.
Lepiej zajmij się algorytmem na karty doładowujące ;-)
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
maciek2107 
Starszy Użytkownik


Telefon: se k508i
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Sty 2005
Posty: 164
Skąd: polska
Wysłany: 2005-11-14, 18:18   

ała nudzi ci sie w domu wieczorami?:D
wszystkie tegie mozgi zajmujace sie gsm pewnie zastanawialy sie and tym wiec jakby to dalo rade zrobic to juz bysmy mieli takiego progsa
_________________
PASJA ............i wszystko jasne:)
Gość rozumiesz?:D
^
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-14, 19:09   

Jeezu, ja tam mam czas wiec chcialbym sie pobawic. Widzialem algorytm do nokii ale bez przesady on nie jest jakiejs takiej kosmicznej dlugosci :)
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-11-14, 20:24   

riger, No ale z siemensow tych do od c25 do sl45 sie nie da sciagnac kodem ! wiec skad masz dostac kody z imei ?
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-11-14, 20:30   

słuchajcie...z tego co słyszałem, ktoś na forum ściągał simlock kodem w taki sposób, że kablem wgrywał do C35i IMEI i kod operatora z jakiego chciał ściągnąć simlocka i generował jakimś programem kod (zgrywał go z telefonu) i za odpłatnością wysyłał...tylko nie wiem co i jak...może by przejąć tą metodę i wziąć powiedzmy 100 czy 1000 kolejnych numerków IMEI z jednego operatora, tyle samo z drugiego...porównywać je itd. może jakiś bruteforce napisać i zaprządz kompy do wielogodzinnej pracy...we wpasowywanie kodu...i wygenerowanie algorytmu...
Każdy kto ma Siemensa jakiegoś starszego (z serii 3) mógłby spisać kilka/kilkanaście kodów (oczywiście musialby być podział pracy, żeby nie były to zupełnie przypadkowe numery i żeby się nie powtarzały...)

może z kilkuset/kilku tysięcy takich par IMEI+OPERATOR i KOD można by było wymodzić co z czym się je...ale sami wiecie, że jest ciężko...popatrzcie na MD5...próbował ktoś w drugą stronę?? nie da się...
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-14, 22:25   

m_arti21, nie pomyliles sie? Tam chyba mialo byc od sl45 w zwyz, co nie? A tak wogole jakby co to ja jestem gotowy do pracy. (Czyzby nowa grupa SimlockTeam? :p) Wiec jesli ktos posiada starego Siemensa i chcialby wspolpracowac z nami nieh da znac albo do mnie na PW lub GG. Mysle ze razem mozemy cos zmodzic.
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-11-14, 22:28   

grzesiek1711, tą osobą był elektro255, niestety już tego nie robi, na dniach bede miał c35 i bede męczył elektra bardzxiej :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-11-15, 09:02   

no ja mam m55, sl45i, s25 i 2x c25 wiec jak cos to moge sluzyc pomoca :)
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-11-15, 14:25   

Ludzie ! :/ zlitujcie sie ;D tak jak juz mowilem powiedzcie mi czy ktos z was sciagal kiedys simlocka kodem z siemensa ? Jaki program wam szczyta taki kod ? (jezeli wogole istnieje)
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-15, 14:39   

m_arti21, progam moze zaden nie zczytal (chyba) ale byly generatorki (nadal sa), co nie?
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-11-15, 15:56   

Tak ale takie generatorki nie są dla nikogo dostępne niestrty

_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-11-15, 16:39   

riger, chyba zdeczka nie rozumiesz :) przeciez nikt nie ma kodu od simlocka od c65 bo przeciez nie istnieje generator prawda ?

_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 3100 imei 0000000... fulus DCT-4 2 2008-07-17, 20:12
Brak nowych postów 3410 nie da się zmienić IMEI lala166 DCT-3 15 2008-10-29, 20:54
Brak nowych postów Przyklejony: Skutki podawania numeru IMEI publicznie EMEK Simlock 9 2008-12-18, 15:51
Brak nowych postów Dziwny imei michaltraczyk BB5 2 2009-01-20, 12:26
Brak nowych postów Czy łatwo jest zmienić imei w noki 62... jubi20 BB5 5 2009-11-24, 20:08