PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Prosilbym o IMEI i kod sciagajacy smoka z siemensow...


Prosilbym o IMEI i kod sciagajacy smoka z siemensow...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Prosilbym o IMEI i kod sciagajacy smoka z siemensow...
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-15, 17:14   

W tym momencie nie chodzi mi konkretnie o siemensy z seri C65 tylko wogole o nowsze siemensy.
^
 
 
     
AdSense


m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-11-15, 17:23   

OK wiec powiem ze sa kalkulatory do cl50, cl55, st55, st60 do innych nie widzialem ..
wiec skad te kody do innych bedą ? :| :>
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-15, 19:31   

czyzby jak obliczymy algorytm z programu napisanego np. przeze mnie??? :]
^
 
 
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-11-15, 19:55   

riger, no ok ale skad wezmiesz te kody uzyte do simlocka zeby napisac algorytm ? ;>
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
Dr.Vans 
Użytkownik



Telefon: SE K750i
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączył: 31 Paź 2005
Posty: 82
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2005-11-15, 21:42   

Z tego co wiem to team niemiecki "postrał" sie zeby nie mozna było sciagac simlockow ot tak z koda wiem ze wszystkie syfensy po serii 3 maja taki bajer ze kodem sie ich nie da bo w sofcie nie ma takiego odpowiednika. Do starszych znajdziesz generatory z tego co miałem to w sofcie MaciejKa 7.47 miałem do takich syfensow 35 i on działał. Twój upor nic nie da.
_________________
Wolfenstein | Black Mesa
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-11-15, 22:24   

Dr.Vans napisał/a:
w sofcie MaciejKa 7.47 miałem do takich syfensow 35

po pierwsze pisze sie Siemens a nie syfens
Po drugie to pierwsze słyszę żeby byly kalki dostepne do 35 i to jeszcze w sofcie.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 25
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-11-16, 13:34   

Dr.Vans, to tylko twoja mysl. A jak to sie mowi "Dla chcacego nic trudnego"
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 3100 imei 0000000... fulus DCT-4 2 2008-07-17, 20:12
Brak nowych postów 3410 nie da się zmienić IMEI lala166 DCT-3 15 2008-10-29, 20:54
Brak nowych postów Przyklejony: Skutki podawania numeru IMEI publicznie EMEK Simlock 9 2008-12-18, 15:51
Brak nowych postów Dziwny imei michaltraczyk BB5 2 2009-01-20, 12:26
Brak nowych postów Czy łatwo jest zmienić imei w noki 62... jubi20 BB5 5 2009-11-24, 20:08