PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > rodzaj karty pamięci w sl45


rodzaj karty pamięci w sl45

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » rodzaj karty pamięci w sl45
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
closet 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3210
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 53
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-02, 14:10   rodzaj karty pamięci w sl45

sl45 obsłoguje karty MMC ale przeczytałem gdzies ze mozna tez SD ale raczej to niepewne zródło. zatem ma pytanie czy jest jeste to prawda i czy mozna uzywac kart SD czy jest to niemozliwe a moze trzeba jakis soft modyfikowany wgrac?
^
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-12-02, 14:39   

closet, karty SD tam nie pasują, tylko MMC
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-03, 13:42   

A i owszem pasować nie pasują ale wyłącznie rozmiarem ;)
Sprawdzane. A zaczeło sie od tego że zdziwiłem się że moj czytnik kart SD, czyta moją karte MMC z SL45i... Więc postanowiłem wepchnąc SD do slki :)
Eksperyment polegał na założeniu starej obudowy, w kórej gniazdo karty zostało rozpiłowane przy pomocy pilnika (SD jest grubsza) i włożeniu karty. Sprawdzane na SD128MB firmy SanDisk. Telefon widział kartę. Oczywiście na początku były lekkie problemy z formatem karty, ale potem poszło gładko.
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-12-04, 03:32   

nie bedzie problemow z kartami Kingstona, natomiast mozesz miec problemy z kartami NoName, ale wgrasz patcha i bedzie dzialalo :) MMC+ Kingstona i nic wiecej do slki nie potrzeba :)
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 29
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2005-12-04, 11:13   

a to dlatego że SD/MMC są zdogne ze sobą standardem (SD ma jeszcze dodatkowo nóżki od systemu zabezpieczeń...) ale po instalacji w gnieździe MMC powinny działać.

Ja muszę ten eksperyment przeprowadzić na mojej 3650 - tylko tutaj gorzej obudowę przerobić...bo SD jest pod baterią tak jak simka...
^
 
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2005-12-04, 14:01   

musisz tylko troche wypiłować (wyszlifować) ten kawałem plastiku żeby ona tam wlazła;]
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
closet 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3210
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 53
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-06, 23:39   

dzikęki, jeszcze mam pytanie jakiej pojemnosci maxymalnie karty sl'ka widzi? (plus jeszcze takie pyanie odnośnie samego oddtwarzacza- czy sa z nim jakies problemy np. słaba jakosc odtwarzania czy przerywanie)
^
 
     
ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-12-07, 09:48   

Wiem że widzą przynajmniej do 256MB bo sam testowałem.Firma Kingston :)
_________________
http://www.infosymbian.be/opera.gif
^
 
 
     
closet 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3210
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 53
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-15, 00:22   

znaczy wyszlifowac tĄ szufladke na karte?
^
 
 
ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-12-15, 20:01   

Tak tylko pamiętaj żeby nie za bardzo bo karta mmc i SD będą ci wylatywały
_________________
http://www.infosymbian.be/opera.gif
^
 
 
 
closet 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3210
Operator: Heyah
Dołączył: 16 Kwi 2005
Posty: 53
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-15, 22:22   

hmm sd mi nawet bez szufladki sie tam nie miesci...:| znaczy na hama wejdzie ale i tak jeje telegon nie widzi
^
 
 
mm-gsm 
Nowicjusz



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 32
Skąd: Kartuzy
Wysłany: 2005-12-24, 01:35   Re:

sa przejsciowki z karte na karte, ale tylko pod kompa :)
_________________
PHU MM-GSM Service
ul. Gdanska 9 Kartuzy
83-300 woj.pomorskie
-> tel 506 66 00 77 <-
--------------------------
CENTRUM SERWISOWE
^
 
 
 
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-24, 02:53   

closet nie chodzi o szlifowanie szufadki na karte (tej w ktora wkladasz mmc) ale chodzi o wypilowanie tego garbu ktory uniemozliwia jej wlozenie w miejsce gdzie wkladasz szufladke od mmc. (A co do działania przypominam ze w przypadku niektorych kart bedzie je widac dopiero po wgraniu odpowiedniego patcha)

mm-gsm Co masz na myśłi , bo niebardzo rozumiem ? O jakiej przejsciówce piszesz ? z MMC na SD czy SD na MMC , bo nierozumiem tego ??? (Przeciez to dwie praktycznie identyczny karty różniące się wyłącznei jednym pinem w przypadku kart SD) karty SD i MMC są tak samo czytane zarówno przez czytniki SD i MMC, chyba ze chodzilo ci o mechaniczny klips do karty MMC (aby przyjmowala rozmiary SD - są kart MMC o rozmiarze połowy karty SD)
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Karta pamięci damian550 LG 0 2011-05-01, 16:04
Brak nowych postów Nokia E66 - Nie czyta karty SIM Mar_Gaj12 BB5 1 2011-11-24, 13:14
Brak nowych postów SAMSUNG S8300 nie widzi kartu pamięci!!! kasiaikuba5 Samsung 1 2012-01-27, 23:26
Brak nowych postów Nokia x3-02 nie czyta karty sim _Brutus BB5 1 2012-02-03, 20:33
Brak nowych postów Aplikacje, które najbardziej zapadły ... dlorus88 Aplikacje 4 2016-01-14, 12:09