PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > S35 nie dziala glosnik tylko przy rozmowach


S35 nie dziala glosnik tylko przy rozmowach

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » S35 nie dziala glosnik tylko przy rozmowach
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Druss 
Nowicjusz



Telefon: SE C905 + K750i
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2004
Posty: 60
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2005-12-09, 18:39   S35 nie dziala glosnik tylko przy rozmowach

Tak jak w temacie, przy dzwonieniu nie ma sygnalu i nie slychac nic jak odbierze sie telefon, natomiast dzialaja dzwonki nadchodzacego polaczenia. Na zestawie sluchawkowym jest wszystko ok. Nie mam pomyslu co z nim nie tak skoro glosnik dziala.
^
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-12-09, 19:33   

Druss, głośnik nie działa, bo za dźwięki odpowiedzialny jest buzzer, a nie głośnik.
Wymienisz głośnik to powinno działać.
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-09, 23:35   

wntl napisał/a:
Wymienisz głośnik to powinno działać.

a wcale nie!
w siemensach x35 jest inny problem... sciezki w plycie! trzeba zrobic obejscie (robilem juz kilka takich siemensow i zawsze to samo!)
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-12-10, 11:24   

Domi, jezeli byla przecieta jakas sciezka przez przypadek (gdyby telefon upadl itp), bo to jest droga troszke trudniejsza. Na poczatek moze wymienic glosniczek, jezeli to wystarczy to bedzie mial szczescie, jezeli nie to bedzie musial lutowac...
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-10, 12:06   

Mendi, to jest typowe uszkodzenie x35 i dzieje sie samo z siebie! z polowa 35-ek tak ma! wiec szkoda zachodu wymieniac glosnika... dla pewnosci proponuje sprawdzic przejscia miernikiem. moge sie zalozyc ze nie bedzie przynajmniej jednego!
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-12-10, 13:58   

Też mi się trafiło już kilka takich siemensów. Czasem wystarczyło "wygiąć" - tak mocno ścisnąć tel jakbyśmy chcieli go złamać i zadzwonić. Wtedy działał.
Bo wymiana głośniczka nic nie dawała, wiec Domi ma na pewno racje.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
Dawit000
Nowicjusz


Telefon: Kilka
Operator: Plus
Dołączył: 09 Gru 2005
Posty: 51
Wysłany: 2006-01-22, 15:13   

witam ja też mam ten problem tylko że ja niemam tych dwóch bezpieczników pod które trzeba podlutowac kabelki te kabelki(tych pod tą metalową blaszką) jak podlutowałem te kable to gdy chce zadzwonic to sie telefon wyłancza
^
 
     
Druss 
Nowicjusz



Telefon: SE C905 + K750i
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2004
Posty: 60
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2006-07-27, 13:29   

Po wymianie glosnika z telefonu w ktorym dziala nie slychac dalej nic. Tak jak przedmowca nie mam tych dwoch rezystorow gdzie trzeba te przewody przylutowac. Mam dwa takie same siemensy i w obydwu nie ma tych opornikow.
^
 
     
s-serwis.pl 
Użytkownik
Chineese Miracle :)



Telefon: Dobry
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 91
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-19, 00:49   solucja...

znam pewne uproszczenie, zezwalające na pewne ominięcie polaryzacji kabelków. Gdyż niejednokrotnie zdarzało mi się zamienić polaryzację a to powodowało zwarkę, a telefon reagował wyłączaniem podczas próby wybrania numeru. Usuwamy rezystorki z czerwonego kółka i łączymy jak na rysunku. do kondensatora dużo łatwiej się przylutować bo jest większy. nie przejmując się polaryzacją lutujemy się do rezystorków i po kłopocie.
_________________
s-serwis.pl, Ratajczaka 35 - tanie komórki, profesjonalny serwis,

nabijacze postów - precz!!!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: