PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > s55 niechce sie wlaczyc


s55 niechce sie wlaczyc

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » s55 niechce sie wlaczyc
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-11, 22:06   s55 niechce sie wlaczyc

Witam! Mam s55 i mam problem przy wlaczeniu. Jak chce gl wlaczyc to podswietla mi klawiature i wyswietlacz na niebiesko nastepnie wie wylancza. Wie moze ktos co moze dla niego dolegac?
^
 
 
     
AdSense


Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-08-11, 23:30   

pawlored, a przeszłość telefonu znasz??Bateria sprawdzana?? Może był zalany i złącze od LCD jest zaśniedziałe. Wykąp telefon w Izopropanolu(najlepiej w wanience ultradźwiękowej). Wygrzej płytę(opalarka, Hot-Air) nowy soft i to powinno postawić telefonik.
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-12, 09:38   

Witam. Przeszlosci nieznam. Bateria jest ok(mam ich kilka sztuk) Wiem ze wyswietlacz jest chyba zepsuty bo wkladalem go do innego simensa i niedzialal. Zas jak wlozylem do s55 dobry wyswietlacz to bylo to samo(poswiecil przez chwile i zgasl grajac jakas muzyczke). Na kapaniu i grzaniu nieznam sie. Ale pora chyba nauczyc sie tego. Pozdrawiam!!!
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-13, 13:47   

Na moje oko soft, wgraj mu pierw swupa, jak nie pomoże to full'a.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-13, 20:40   

Dzieki. A mozesz mi dokladniej wyjasnic jak wgrac softa? Czy dam rade sam go wegrac i co bedzie mi potrzebne? Bo ja jeszcze nigdy niewgrywalem softa :( . Pozdrawiam!
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-14, 21:37   

pawlored, to jest typowe uszkodzenie w siemensach, pomaga wgywanie pełenego softu, ale jeśli po pewnym (krótkim) czasie to się powtórzy trzeba go będzie przesmażyć. Na początek możesz spróbować winswupa, ale to raczej nie pomoże, więc musisz mu wgrać fubu z epromem. Musisz mieć kabelek serwisowy i program np. freia, a także pełen soft (FuBu). Po tym trzeba ustawić imei i zdjąć simlocka i powinen chodzić.
^
 
     
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-14, 22:46   

xury dzieki. A czy do wgrania pelnego softu potrzebny jest box bo ja sie na tym nieznam. Czy wystarczy mi kabel i jakies programy noi soft? Pozdrawiam i dzieki!!!
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-08-14, 22:51   

pawlored, jak przedmówca napisał wystarczy kabelek serwisowy(kupisz na allegro, albo sam przerobisz) i podane wyżej programy. Nie potrzebujesz box"a. potrzebujesz tylko trochę cierpliwości i umiejętności..
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-15, 07:52   

Dzieki Uczen! Wiec zamowie kabelek i poszukam gdzies tych programow oile je znbajde w necie. Pozdrawiam!!!
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-08-15, 11:54   

pawlored, programy i softy znajdziesz TUTAJ

a kabelek kup zwykły za 4 zł i sam sobie przerobisz według schematu niżej..
Kod:
Poniżej prezentujemy opis przeróbki oryginalnego kabla na serwisowy (uniwersalny).

   1. Rozbierz wtyczkę od telefonu (najlepiej jest to zrobic wsadzając np: nóż pomiędzy blaszkę na spodzie wtyczki, a jej obudowę);
   2. Odlutuj kabel od Pinu 1 (patrząc od góry - tam gdzie są styki - jest to pierwszy pin od lewej);
   3. Następnie do przewodu, który przed chwilą odlutowałeś, musisz podłączyć zasilanie (+3V do +5V) - może to być bateria "płaska", czyli 4,5V;
   4. Minus przylutuj do Pinu 2 (jest tam kabel, w związku z tym obydwa przewody muszą być podłączone do tego pinu);

To wszystko. Od tej pory kabel działa jako serwisowy (uniwersalny).


_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-18, 20:36   

Dzieki Uczen:) wiec bede sie wkrotce brac za niego i mam nadzieje ze uda mi sie go zrobic. Pozdrawiam!!!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: