PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Siemens C35i i uwalony imei po flashowaniu


Siemens C35i i uwalony imei po flashowaniu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Siemens C35i i uwalony imei po flashowaniu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Dias_WBU 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 23 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-02-23, 23:10   Siemens C35i i uwalony imei po flashowaniu

Jak w temacie... chciałem wgrac nowego softa, no i wgrałem, ale uwaliłem telefon. Dotychczas największy sukces jaki osiagnąłem to fakt, ze telefon się włączał, ale nie było nic na wyświetlaczu wyczytałem aby zmienic imei na ten spod bateri, zmieniłem - ale tylko imei flashu ten oryginalny jest wyzerowany i wyskakuje imei lock i nie da sie zmienić na inny! Czy to normalne, że ten imei np. we Frei wyskakuje jako 000000... Telefon 100% legalny, przed flashowaniem smigał elegancko, ale cos mnie podkusiło aby wrzucic modyfikowanego flasha no i teraz mam kłopot a szkoda mi wywalac tego grzmota bo jest dobry jako awaryjny telefonik :) Mam nadzieje, ze fakt iz do dzisiaj nie postawiłem tego telefonu wynika z tego imeia bo juz opadam z sił i nerwów :(
^
 
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-02-23, 23:43   

Dias_WBU, spróbuj wgrać Backupa albo Swupa i potem zmienić IMEI, jezeli masz wersje do 18 (włącznie) to wybierasz we freii C35, a jeżeli masz wersje wyższą, to wybierasz C35 new.
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Dias_WBU 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 23 Lut 2006
Posty: 4
Wysłany: 2006-02-24, 00:05   

No właśnie ja nawet nie wiem jaka mam :( ale raczej C35new bo tym simlocka kiedys ściągałem z tego telefonu w jakims programie Ksie... a co do tego backupa... to nie zrobiłem żadnej kopi zapasowej... ściągnąłem tylko jakis bin naprawczy do c35 ale nic więcej o nim nie wiem oprócz tego, że jest naprawczy! Wrzucałem go x35 flasherem i telefon zupełnie nie reaguje! Wcześniej grzebałem tylko SW w Nokiach...i pomyslałem sobie, że jak z tym imeiem takie kłopoty to wrzuce eeprom :P i jak wrzuciłem to już nawet nie mruga wyświetlacz przy próbie włączenia :D
^
 
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-02-28, 19:38   

tez sie kiedys z siemenstem bawilem c35 fajna zabawa i latwa. oprostu wystarczy wgrac soft niepamietam pod jakim programem wgrywajac zawsze dawal mi imei po zmianie softu na jakis 1234567890123 itd ale nie bawilem sie w zmiane bo tel smigal ladnie wiec nie zmienialem na orginalny. we frei jest taka opcja i dzialala bez problemu moze poprostu cos u ciebie jest nie tak?
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 5800XM padła po flashowaniu 5Stan8 BB5 3 2010-04-09, 22:35
Brak nowych postów Siemens CXT70 i usługa Kto tam? (Era) Juzer BenQ-Siemens 0 2010-04-14, 12:41
Brak nowych postów Błąd przy flashowaniu N96 programem P... djjanusz85 BB5 3 2010-08-27, 13:23
Brak nowych postów Nieznany błąd przy flashowaniu E66 Kazuyosh2550 SW 5 2010-11-09, 21:13
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58