PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Siemens C60 po TP


Siemens C60 po TP

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Siemens C60 po TP
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-04-18, 06:58   Siemens C60 po TP

Ciąłem TP w Siemensie C60 i wszystko śmigało, dopóki właściciel nie postanowił pobawić się w serwisanta i zmienić softa i przy tej operacji telefon umarł. Reaguje na czerwoną słuchawkę, soft się wgrywa bezproblemowo ale telefon się nie włącza. Mi się już skończyły pomysły. Ma ktoś jeszcze jakiś??
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-18, 08:33   

wacho_czk, C60 jest baardzo oporny. ale na szczeście w ostanim czasie mailem z 5 takich telefonów to juz jestem z nimi obeznany :)

ostani tel wlasnie mial taki przypdaek, nie wstawal nawet po FUBU v14 a był na 100% sprawny, TP sam cialem (wczesniej) i chdzil.

postawilem go programem SST, zgralem z drugiego C60 wszystko co siedalo (software, eeprom i jescze jedna rzecz), wgralem i powstal :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-04-19, 07:41   

Na C60 co nie chcą wstać jest rada taka (uwalone softowo):
bootcore
eeprom
fullflash
MasterJapko podał na forum potrzebne pliki. Działa na 100 % jeśli nie jest uwalone HW bo czasami przy rypniętych kulkach objaw jest ten sam.
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-19, 17:01   

dzisiaj mialem kolejnego C60 :)
nie wlaczal sie, ale po przecieciu TP, wgarniu fubu, i ustawieniu kontrastu
smiga az milo :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-04-20, 14:08   

Mógłby mi ktoś podesłać BOOTCORE do C60??
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-04-20, 14:49   

poczytaj TUTAJ a bootcore w załączniku
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-20, 15:05   

www.c60.fks.pl tu jest wszystko czego trzeba :)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-04-21, 17:51   

Robię wszystko wg opisu MasterJapko ale dalej d... nic :). Gdzieś kiedyś czytałem że jest różnica pomiędzy softem do C60 z prockiem INTELA a C60 z AMD. Mój ma AMD.
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-22, 05:59   

wacho_czk, tak jest roznica. taka ze z prockiem INTEL-a nie ruszysz Freia (tylko przez SST)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2006-04-22, 07:21   

logos2000, No to ja chwilowo nie mam pomysłu, dzisiaj spróbuje go wygrzać może pomoże :)
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-22, 07:30   

wacho_czk, eee nie grzałbym na Twoim miescu!!
przeciez to jest uszkodzenie programowe!

chbya ze chcesz dobic telefon do końca to prosze bardzo!
z doświadczenia wiem ze C60 jest strasznie marundy i raz pojdzie raz nie.
bateria musi byc naprawde mocno naladowana! inaczej moze sie flashwoac ale dalej nie odapac (raz caly dzien flashwoalem z 5x = kolo 4 godzin oczywiscie na darmo bo bateria byla w polowie!!)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-23, 16:51   

wacho_czk, zamiast wgrywac to wszystko (eeprom, bootcore itp) sprobuj wgrac fubu 16mb pod SST :-)
Znajdziesz je tutaj http://siemens-free.tk/
sa dwie wersje pod intela i amd, ale sprobuj obydwu, bo ja na AMD musialem wgrac ten z dopiskiem intel bo inaczej nie chcial wstac:-)
Po wgraniu flasha, daj repair by przywrocic oryginalny imei, jesli po zabiegu bedzie niebieski wyswietlacz to ustaw kontrast:-)

Pozdrawiam
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-04-23, 18:39   

najlepsze jest to ze w SST po repair tel sie uwalał a nie naprawiał :)
ale ogolem z tym flashem 16 mb to dobry pomysl (ale to jest to samo co wyzej tylko w jedyn pliku)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-04-30, 22:13   

Luuuuuuuuuuudzie !!!! Nie karzcie mu zabijac tego C60 :D

No wiec tak... jezli twoj C60 nie wstaje po wykonaniu solucji ktora napisalem na pasji tzn ze masz fonik na procu AMD. I wcale nie rozni sie on tym ze mozna jednego robi SSt a drugiego freia.. oby dwa robisz freia tylko ze tego na AMD robi sie w troche dziwny sposob ale dziala 100% czesto w serwisie musialem tego sposobu uzyc bo niestetyy szef jeszce na martecha siana nie dal :P

A wiec...

1. Flash phone freia8 like m55 with flash c60flash_1.fls adr. 0x800000 - 0xffffff
2. Flash phone freia9 like c60 with flash c60flash_2.fls adr. 0x200000 - 0xffffff
3. unlock phone with freia9 "use original imei"
4. phone will work again


Tak wyglada solucja :) a teraz pliki hmm.. sproboje wrzuci jako zalacznik moze mi sie uda:]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
Ostatnio zmieniony przez MasterJapko 2006-04-30, 22:26, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
toporek18 
Starszy Użytkownik



Telefon: rozne :-)
Operator: Heyah
Pomógł: 2 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Wrz 2005
Posty: 181
Skąd: Gubin rulezzzz
Wysłany: 2006-04-30, 22:24   

logos2000, a jakiego SST uzywales? Bo wersja 5.32 faktycznie uwala sluchawki, ale starsza dziala bez zarzutu :-) jest tez juz jakas spathowana wersja 6.0, ale jej nie sprawdzalem jeszcze

MasterJapko, mi sie wydaje czy ta solucja to wgrywanie bootcore i flasha tylko ze freia? SST tez go podniesie :) Ty podnosisz freia, a ja SST :) Kazdy sposob jest dobry, byle byl skuteczny. Wiem, ze moj jest, ale wcale nie twierdze ze twoj nie :-)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: