PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > siemens c62


siemens c62

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » siemens c62
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Powis 
Nowicjusz


Telefon: MDA2
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 68
Skąd: IRAK
Wysłany: 2006-07-24, 15:59   siemens c62

Witam.
Chce zdjąć simlocka z "siemensa" c62. Mam taki program jak "siemens c62 unlocker" jednak nie działa albo coś zle robie. Kiedy wciskam unlock wyskakuje pasek i na koncu komuniktat timeout, czyli nie widzi telefonu.
Poszedłem dalej myśląć że może potrzebuje telefon zewnętrzengo zasilania i przerobiłem gnizdo w taki sposób że podłączyłem zasilanie pod piny zgodnie z ładowarką. Nadal go nie wykrywa.
Co robie nie tak? Może ktoś mi pomóc ewentualnie polecic jakiś program.
Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-07-24, 17:42   

program masz dobry tylko zasilanie podpinasz nie jak ładowanie tylko troszke inaczej :)
jeżeli masz konto w techtronicu poczytaj ten temat http://forum.techtronic.p...m?highlight=c62 - dowiesz się że są dwa rodzaje c62 z softem do sw 18 i powyżej - aha jak masz cruisera to też możesz zrobić nim - zdjęcia jak podłączyć kabel proponuje szukać na gsmhosting.com

aha często sie w nim IMEI psuje przy smoku :D
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-08-02, 20:11   

pirat napisał/a:
- aha jak masz cruisera to też możesz zrobić nim -
skoro proboje najbardziej protymi programami to raczej watpie zeby posiadal tak wyrafinowany sprzet ;)

Ja bym proponowal freia v18 z opcja butcoore bug zorbic a jak nie da rady to na warezgsm.com lub hw.pasjagsm.pl mamy fote jak zorbic TP i pojdzie ;]
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-08-02, 22:17   

Master no co Ty nie mieszaj chłopakowi w głowie TP robimy na cf62 - i freia nie obsłuży c62 bo to tak na prawde jest SE ;) (jak go rozbierzesz zobaczysz że wszystko jest od se) ale jest dosyć duzo programów za fre... jedyny problem to dobre wykonanie kabla ;)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-08-02, 23:00   

pirat, c62 to SE? o_O normalnie az jutro rozbiore i obejrze:P
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-08-03, 09:18   

a programy:
http://download.pasjagsm....ia-com-904.html
http://download.pasjagsm....locker-910.html
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
Powis 
Nowicjusz


Telefon: MDA2
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 01 Lip 2006
Posty: 68
Skąd: IRAK
Wysłany: 2006-08-03, 10:12   

witam.
Kabel zmontowałem wg. schematu http://www.softgsm.pl/art...?lng=pl&pg=1615
Teoretycznie wszystko jest OK. jednak nie działa ani przy urzyciu programu pdanego przez wntl ani przez program który ja posiadam. Za pierwszym razem pojawił mi się błąd Rx coś tam. Ale to było tylko raz i teraz wyskakuje komunikat timeout. Zastanawiam się czy nie zmienić kabelków na wtyczce.

MasterJapko posiadam Martecha do siemensa oraz usb smarta do sony Ericssona i kilka innych ale jak pisał pirat ten telefon to SE i martech go nie obsługuje i usb smart sie do niego nie przyznaje :cry:
^
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-08-09, 10:10   

A ja mam pytanko, czy zamiast przerabiac kabel moge zrobic tak ze podlacze zwykly nie przerabiany kabel do niego i mam zasilacz servisowy i jakbym z niego dal dodatkowe zasilanie ??!
Poszlo by w ten sposob?!

[ Dodano: 2006-08-09, 11:24 ]
Wlasnie probowalem v klayem i tez nie pojdzie raczej, bo jak biore info o flashu, wciskam powera program wysyla bota a potem pokazuje sie komunikat: 'A hardware I/O error was reported while accesing COM5- Loader: Open: No answer from GoBoot.bin'
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-08-10, 07:48   

TOMA nie pójdzie - musisz przerobić kabel i wtedy zasilanie podłączyc
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
-=TOMA=- 
Starszy Użytkownik
N-box user



Telefon: Nokia 3310
Operator: Orange
Dołączył: 14 Gru 2005
Posty: 173
Skąd: Bełżyce
Wysłany: 2006-08-10, 11:47   

pirat, male nie porozumienie wyszlo, ten tekst dodany
[tzn ten: Wlasnie probowalem v klayem i tez nie pojdzie raczej, bo jak biore info o flashu, wciskam powera program wysyla bota a potem pokazuje sie komunikat: 'A hardware I/O error was reported while accesing COM5- Loader: Open: No answer from GoBoot.bin']
mial byc do innego tematu do MC60 a nie tu, a z tym dodatkowym zasilaniem nie probowalem z zasilacza :P
Takze ponawiam pytanie czy mozna tak jakos obejsc przerobke kabla czy nie!
_________________
Nie liczy się wiek, liczą się umiejętności...
^
 
 
     
s-serwis.pl 
Użytkownik
Chineese Miracle :)



Telefon: Dobry
Operator: Era
Pomógł: 6 razy
Wiek: 35
Dołączył: 18 Gru 2006
Posty: 91
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-12-19, 00:41   

aby zdjąć loka MUSISZ zrobić kabelek:
piny od lewej, klawiatura u góry:
2 - GND
3+5 - TX
4+7 - RX
9 - +5V
Jak chcesz flashować na pin 9 podaj 12V.
Następnie sprawdzasz wersje fona (*#06# i more) jak jest 22,23,26 używasz programu GSM for Asia czy cóś, jak niższe używasz loggera i decryptera, dodam jeszcze że decrypter chodzi mi tylko pod winXP, a logger działa mi poprawnie tylko na win98. Ale zasysnąć z neta VirtualPC i gotowe.
_________________
s-serwis.pl, Ratajczaka 35 - tanie komórki, profesjonalny serwis,

nabijacze postów - precz!!!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: