PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Siemens cx65 soft,pik i kreska na ekranie


Siemens cx65 soft,pik i kreska na ekranie

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Siemens cx65 soft,pik i kreska na ekranie
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
kawasaki5
Nowicjusz


Telefon: CX65
Operator: Plus
Dołączył: 18 Lut 2007
Posty: 12
Wysłany: 2007-02-23, 19:55   

Brałem baterie z innego cx65 to samo piknie i kreska na wyświetlaczu po podłaczeniu do ładowarki nic sie nie dzieje =/
A może kąpanie coś pomoże jeśli tak to w czym wymoczyć i co odłaczyć od telefonu
^
 
     
AdSense


Pucek91
Nowicjusz


Telefon: 3310
Operator: Heyah
Dołączył: 19 Gru 2006
Posty: 13
Wysłany: 2007-03-07, 19:01   

OMG ludzie co Wy gadacie, żaden swup w niczym nie pomoże... Potrzebujesz zrobić Test Pointa (czyli spięcie) Opis masz tu . Zakładam że nie robiłeś nigdy patchowania bootcore ani kopii zapasowej, Musisz więc zrobić TP oraz wgrać czyjeś FuBu (ff) (Tu poszukaj) . Później wgraj najnowszego swupa. Jeśli chcesz zachować esy i książkę to musisz ściągnąć backupa uszkodzonego od siebie i wygenerować user swupa. Zmień w freia imei i odpalaj, powinno go postawić na nogi. Pozdro i powodzenia!
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-07, 20:46   

Pucek91 napisał/a:
Zmień w freia imei i odpalaj


yyyy imei w cx65 freią? naucz mnie...

Pucek91 napisał/a:
Musisz więc zrobić TP oraz wgrać czyjeś FuBu (ff) (Tu poszukaj) . Później wgraj najnowszego swupa.


Po co niby i FF i Swupa :?: Do SWUPa przynajmiej TP nie trzeba. TO bierzesz FF i robisz SWUPa ze wszystkim (nawet z bootcore jak ktoś chce).

Pucek91 napisał/a:
OMG ludzie co Wy gadacie


Taa, i kto tu źle gada...

---

kawasaki5, weź od kogoś FF, zrób Papuą WinSwupa (zaznacz opcje recalculate) i wgraj to. Telefonik powinien ożyć.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
m_arti21 
PasjaTeam


Telefon: Komórkowy
Pomógł: 28 razy
Dołączył: 21 Lip 2004
Posty: 1430
Skąd: Polska
Wysłany: 2007-03-07, 21:15   

Pucek91 napisał/a:
Potrzebujesz zrobić Test Pointa (czyli spięcie)

od kiedy TP oznacza "spięcie" ? :|

Poza tym zle mowisz... wystarczy wziąć papue zapisac nowego bootloadera potem zczytujesz imei i esn nastepnie za skey wpisujesz 12345678 liczysz Bootkey i HASH nastepnie bierzesz fubu i generujesz swupa z zaznaczana opcja przeliczenia kluczy z zakladki "codes" we flashu i nadpisania bootloadera i taki oto swup wgrywasz i lata...

ja znam taką procedure w pełni przetestowaną i 100% skuteczną a ta twoja to mi sie kupy nie trzyma..
_________________
Baza telefonów
Słownik pojęć GSM
Zdjęcia serwisowe - administrator
http://hw.pasjagsm.pl/banner.gif
^
 
 
     
kawasaki5
Nowicjusz


Telefon: CX65
Operator: Plus
Dołączył: 18 Lut 2007
Posty: 12
Wysłany: 2007-03-17, 10:30   

Byłem serwisie powiedzieli mi że to płyta główna pewno nie da sie tego naprawić ?
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-22, 23:02   

kawasaki5, jak płyta główna to potrzebujesz HA(lub opalarke)+FLUXa i musisz wygrzać płyte główną telefonu.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
kawasaki5
Nowicjusz


Telefon: CX65
Operator: Plus
Dołączył: 18 Lut 2007
Posty: 12
Wysłany: 2007-04-11, 14:15   

A jak opalarka żeby nie przygrzać czegoś na płycie a ten FLUX to co to :P ?
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-11, 14:29   

kawasaki5 napisał/a:
A jak opalarka żeby nie przygrzać czegoś na płycie


wiele razy na forum

kawasaki5 napisał/a:
FLUX to co to


topnik
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
kawasaki5
Nowicjusz


Telefon: CX65
Operator: Plus
Dołączył: 18 Lut 2007
Posty: 12
Wysłany: 2007-04-11, 14:35   

Możesz mi wytłumaczyć krok po kroku jak to wszystko zrobić żeby telefon zadziałał
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-04-11, 23:03   

Pucek91 napisał/a:
Zmień w freia imei i odpalaj
i od kiedy freia robi serie x65??


pozatym na pikanie i kreskowanie najlepsze jest dobre grzanie :lol: I nie jak mi ktos podskoczy ze nie to odrazu daje WARNa bez zastanowienia :P Swojego siemnesa cx65 naprawialem 16 razy (przez grzanie) zawsze wstawal.

A ile tego sie w serwisie przewalilo to mala bania. Hot, duzo fluxu i grzejemy az odparuje.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Koziol24
Nowicjusz


Telefon: siemens
Operator: Orange
Dołączył: 28 Maj 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-05-28, 20:19   

Witam!

Mam problem posiadam siemensa cx65 niedawno poprostu mi się wyłączył i juz się nie chce włączyc;/ wiec pomyślałem ze to soft. Mam kabel DCA-500, sciągłem winswupa (500300_rus.exe) włączyłem ustawilem port COM 1 zaznaczyłem obydwa skipy i daję start czekam, czekam nic się nie dzieje i po 5 min wyskoczy komunikat:

Error on waiting for Ack EOT

Moze ktos wie co z tym zrobic?

kiedy podłączylem telefon do ladowanie niekiedy jak poruszam telefonem lub wyłozę i włozę baterie to nadwyswietlaczem migają takie białe lampki nieiwem do czego one słuzą. PROSZĘ O POMOC!!!
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-05-28, 20:28   

http://softgsm.pl/readarticle.php?article_id=51
to na początek
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-05-28, 21:26   

Koziol24, grzej proca i flasha. Pomoze. I daj spokoj z flashowaniem, narobisz sobie tylko wiecej roboty.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Koziol24
Nowicjusz


Telefon: siemens
Operator: Orange
Dołączył: 28 Maj 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-05-28, 21:38   

REICH, sprubuje zrobic tak jak na tej stronie ale z ka mam wziąc te programy bo sciąglem tylko HEX WORKSHOP a z fullflasha link niedziała a w goglach go nieidzie znaleść;/ mógł by mi ktos tad linki do tych prohramów co tam są potrzebne?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów bajzel na ekranie [xperia x8] amar4nt HW 1 2013-08-28, 20:33
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39