PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Siemens CX65 zablokowany IMEI w sieci


Siemens CX65 zablokowany IMEI w sieci

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Siemens CX65 zablokowany IMEI w sieci
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-06, 19:05   Siemens CX65 zablokowany IMEI w sieci

Zamierzam kupic takowego siemensa tyle ze jest zablokowany na idee jak wloze karte to caly czas pisze szuka sieci i jak klikne info to pokazuje aparat odrzucony na innych sieciach chodzi i ma zdjetego simlocka.

Chcialem mu zmienic IMEI na inny lecz niewiem jakim programem bo czytalem i patrzylem w downloadzie i niewidze nic takiego zeby obslugiwalo ten model.Moze poprostu sie nie znam bo dawno sie nie bawilem siemensami.

Bylem w komisie to facet powiedzial ze koncowka mocy walnela i nie dziala na idei moim zdaniem bzdura skoro wykrywa na karcie idei wszystkie sieci tyle ze sie nie loguje bo aparat jest zablokowany.

Co wy na to? Czy jak zmienie IMEI to bedzie smigal?
Jakimi programami to bezpiecznie zrobic?
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-06, 22:10   

Gorallll stary user z Ciebie a kfalifikujesz się na warna !!
Gorallll napisał/a:
Bylem w komisie to facet powiedzial ze koncowka mocy walnela i nie dziala na idei moim zdaniem bzdura skoro wykrywa na karcie idei wszystkie sieci tyle ze sie nie loguje bo aparat jest zablokowany

A moim zdaniem ma rację bo jak był zablokwany to by na każdej nie chodził. A nie wiesz że idea najczęściej korzysta z częstotliwości 1800 a Era i plus z 900 ? To że wykrywa sieć nie znaczy że PA jest sprawne.
A co do IMEI to po pierwsze nielegalne, a po drugie jest zapisany w OTP.
^
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-07, 06:19   

ale jakim programikiem bym mogl zmienic imei w calach testu skoro to faktycznie koncowka
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-03-07, 16:09   

Gorallll, WARN!
Na forum nie mówi się o zmianie numeru seryjnego. Jest to niezgodne z prawem.
Widzę że tego jeszcze nie zauważyłeś.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-07, 16:39   

Dziekuje za warna. A tak swoja droga to sciagnalem program SST v5.31 i jak chce odczytac info o tel. to prosi mnie zebym wlaczyl. wiec wciskam guzik potem jest napisane starting service mode i nic wiecej tel sie wlacza. co robie nie tak?
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-07, 16:44   

Poszukaj moich postów z ostratnich dni, a bedziesz wiedział :D
aha ja też miałem Ci posypać warna, ale że tu nie moduję to zostawiłem to innym
dla ścisłości tak jak napisałem IMEI jest w OTP (One Time Programmable). Myślę że to już mówi Ci wszystko.
^
 
     
Gorallll 
Starszy Użytkownik
Praktyka-nie teoria.



Telefon: 3310/CX65
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sie 2005
Posty: 125
Skąd: Warszawa Grochow
Wysłany: 2006-03-07, 18:34   

no za duzo mi to nie mowi. prosze o inne wyjasnienie. bardziej dokladne
_________________
Nokia 3310 soft mdawidma v 2.12
http://kamil004.fotosik.pl/albumy/4166.html
-
Cx65 Orginal
Tel.510-383-027
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-07, 18:44   

jest zapisany w sekcji którą programuje się tylko raz. Tak jak UEM w Nokii
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-12, 02:17   

Gorallll napisał/a:
Dziekuje za warna. A tak swoja droga to sciagnalem program SST v5.31 i jak chce odczytac info o tel. to prosi mnie zebym wlaczyl. wiec wciskam guzik potem jest napisane starting service mode i nic wiecej tel sie wlacza. co robie nie tak?

xury, tez bym cie prosil zebys napisal co jest... bo ostatnio SST mi cos swiruje... niby cos kombinuje z teleofnem ale gowno robi :|w SM normlanie go przelacza... a dalej jest Power ON :| albo czasami normlanie zapierdziela pasek pisze ze baypass cos tam a tak naprawde jka tleofn jest dolacozny albo wlacozny normlanie to robi to sami :| Fake to nie jest bo wczensiej normalnie robilme nim CX65 i C65...:|
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-12, 13:52   

Trzeba zrobić tak jak gdzieś już pisałem. TP do GND i botujemy. Chyba że wcześniej wgraliśmy patcha do bootcore.
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-03-12, 14:01   

xury, ale ja mam tkai problem na CX65 v25 wiec tutaj bez TP dzialac powinno. Papa normlanie go czyta itd...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: