PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Siemens CXV70 ... chyba padł soft


Siemens CXV70 ... chyba padł soft

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Siemens CXV70 ... chyba padł soft
Przesunięty przez: Domi
2008-03-10, 21:40
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-07, 09:35   Siemens CXV70 ... chyba padł soft

Mam Siemensa CXV70 normalnie działal. A nagle padł (nawet nie wiem kiedy) i teraz nie chce sie włączyć. Jest tylko charakterystyczne pikniecie telefonu przy właczeniu (a raczej jego braku), tak samo po podwłączeniu ładowarki (i nie wiem czy ładuje bo nic nie widać!)

Wcześniej tylko sciagnelem przez IrDE Simlocka bez problemu ale z softem nie miałem jeszcze do czynienia. Na specjalnym forum Siemensa powiedzieli soft padł i przez Irde nie naprawie bo nie ma jak. Potrzebny kabel. To dziś idę kupić. Mam nadzieje że taki pod USB będzie dobry, co?

To jak to wgrać i czym?
Ostatnio zmieniony przez wasiesto 2008-03-07, 10:21, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
AdSense


wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2008-03-07, 10:22   

kabel musi być pod port com i jeszcze przerobiony na serwisowy.
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-07, 11:41   

korpi, WinSWUP kablem serwisowym załatwi sprawę - na allegro kilka zł :)
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-07, 20:25   

O ile luty pod infineonem nie padly, bo tez czasem takie objawy.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-07, 20:32   

mam kabel (USB serwisowy DCA-510 ze specjalnym sterem co daje zamiast usb pod port com)

i comówili specjaliści Z siemensy.pl że wgrac...teraz nawet nie pamietam ale to co ktos pisał
Ciekawe jak to będzie ;-?
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-03-08, 09:08   

korpi, Nie wiem czy WinSWUP wykryje ci kabel USB tam sa tylko opcje COM
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-08, 09:59   

trzeba miec tak jakby patcha i specjalne stery i mam jak byk połączenie (com5) a w winswup jest tylko com 1 i 2? co teraz?

[ Dodano: 2008-03-08, 10:21 ]
Po wganiu patcha do kabla jest com 5 i tu i tu i co teraz bo tel nie wgrywa?
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2008-03-08, 11:33   

korpi, bo masz kabel usb a nie serwisowy;]
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-08, 11:40   

Serwisowy (dca-510) a 540 jest zwykły. Tamten to nawet portu com nie było!!!! A dobrze czytalem na siemensy.pl

Ale może byc inny haczyk..
JAk jeszce działal to tylko ładowarka a zestaw słuchawkowy nie ;/ (a ten zestam działal w c75) to może jest coś ze złaczem albo baterai słaba bo mówia wszyscy że trzeba mieć pełna. A gdzie ja kurde naładuje teraz?
^
 
  Skype
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-03-08, 12:17   

korpi napisał/a:
A gdzie ja kurde naładuje teraz?

u znajomego, a może jak poprosisz w komisie to Ci ktoś naładuje. A gniazdo nie jest zasyfione? Weź szczoteczkę do zębów, spirytus i wyczyść je dobrze. Pamiętaj jednak, że nawet jeśli będzie Ci po tym wykrywać telefon, to powinieneś mieć naładowaną baterie. Jeśli ani to ani to nie pomoże, to tak jak EMEK mówił, wygrzej Infentona i wtedy spróbuj przeflashować.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-08, 12:40   

Reich napisał/a:
korpi napisał/a:
A gdzie ja kurde naładuje teraz?

wygrzej Infentona i wtedy spróbuj przeflashować.


Co tzn???
^
 
  Skype
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2008-03-08, 14:53   

korpi, Infenton to taki układ na płycie głównej. wygrzewanie ma na celu aby luty pod układem ułożyły się na nowo.
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-08, 14:58   

chyba wiem czemu kabel łapie a tel nie... i tego zestawu słuchawkowego. NA dole przy złączu cos "lata" jakaś mała cześc, może cos nie łapie.. może to coś mieć wspólnego z zasilaniem? albo dlatego kabla nie łapie

własnie zaarz jade po torksy więc zobacze co w środku gra

[ Dodano: 2008-03-08, 18:07 ]
Rozkęciłem nic takiego nie było. Spirytusem lekko przeczyściłem i zobacze co teraz...
^
 
  Skype
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-10, 20:18   

kabel usb 510 (serwisowy) emuluje port com...
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-03-18, 09:07   

w serwisie powiedzieli ze telefon nie łapie z komputerem a tak sie domysłalem ze wejscie skopane. Wie może jak to naprawić. Wyczyszczenie tych miejsc nic nie dało. A w serwisie koszt to 50zł troche drogo jak na ten tel
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39