PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Siemens SL45i beta 1.1 - Do testów. (21.10, Dodano beta 1.3)


Siemens SL45i beta 1.1 - Do testów. (21.10, Dodano beta 1.3)

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Siemens SL45i beta 1.1 - Do testów. (21.10, Dodano beta 1.3)
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
  Wysłany: 2005-09-24, 00:11   Siemens SL45i beta 1.1 - Do testów. (21.10, Dodano beta 1.3)

Poprawiona i ulepszona wersja poprzedniego softu a1.0...
Na SL45i w miare stabilna, pod warunkiem że sie nie przesadza z uaktywnianiem wszystkich funkcji.. instrukcja wgrywania w archiwum.. Na SL45 nie testowane.

Siemens SL45i beta 1.1 - 7.1 MB

haslo : siemens_extreme

Miłego testowania. Poprawki i przykladowe patche poprawek mile widziane.

Jest tez problem z dodaniem patcha odpowiedzialnego za zegar w odtwarzaczu mp3 i regulacje basow i wysokich tonow.. (robi sie kaszana z animowanym logo i duzym zegarem) jakby ktos to rozgryzl to bylbym wdzieczny za info.
Ostatnio zmieniony przez narvany 2005-10-21, 11:45, w całości zmieniany 3 razy  
^
 
 
     
AdSense


Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-09-24, 13:25   

dodawales app ? Bo mozesz zrobic bez app, wtedy bedziesz mogl dodac troszke innych rzeczy niekolidujacych z app, np. zegar podczas sluchania mp3 i mozliwosc pisania sms :)
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-09-24, 15:59   

w sofcie nie ma app, stad niebardzo wiem z czym koliduje :) Jak siekomus uda wstawic przedemna, to dajcie znac :) i kod również bym poprosil :)
^
 
 
     
n0rbi666 
Wie co mówi



Telefon: S65
Operator: Plus
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 22 Sie 2004
Posty: 382
Skąd: Krakow
Wysłany: 2005-10-03, 10:42   

ooo ktos robi cos dla SLki :D
yyyy jak nie ma app, jak
Cytat:
po wlaczeniu prawdopodobnie zobaczycie ekran w negatywie i to na dodatek do gory nogami
ale prosze sie tym nie przejmowac, wchodzimy do
/Menu/Ustawienia/Telefon/Wyswietlacz/Normal Screen/Other
i odznaczamy funkcje
- Invert screen
- Flip Screen
radze rowniez odznaczyc
- profile logo
- supernet
nastepnie radze podobnie zrobic w menu
/Menu/Ustawienia/Telefon/Wyswietlacz/Keylock screen/Other
a nastepnie w
/Menu/Ustawienia/Telefon/Wyswietlacz/Other settings
proponuje odznaczyc
- Auto#->BlkScr
- Long#->BlkScr
- Invert softs


to przeciez app (cos mi sie wydaje, ze to spec-patch - czyli app od razu z patchami do niego)

masz jakas liste patchy, co jest wgrana ?

a co do wskaznikow w mp3 - mam takie fajne, co wyswietla godzine, procentowo stan baterii i ikonke smsa jak przyjdzie - przyda sie ? ;)
Tu jest opis Gollaba, jak sie wgrywa

u mnie to bez problemu smiga - ale od wypadku radze zrobic backup softu v-klayem :)

i jak cos - moge sluzyc pomoca w kwestii sw do slki ;)

pozdro
^
 
 
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-10-10, 21:36   

Masz racje :) Przejezyczenie....

Dla zainteresowanych... ponizej wersja beta 1.2....
sporo drobnych poprawek... ( w tej wersji standardowo rowniez wylaczony GPS, trzeba uaktywniac patchem )..

W tym wydaniu jest tylko plik roznicowy miedzy flashem 1.2 a oryginalnym czystym... tym zawartym w archiwum od 1.1... czyli w skrocie najpierw wgrywamy czysty soft.. a nastepnie tego patcha...

Beta 1.2 by narvany - Unipatch 1.2

[ Dodano: 2005-10-15, 14:58 ]
W wersji 1.2 występował pewien bug... a mianowicie 'odliczanie czasu' nie dawalo sie uruchomic... z pomocą przyszedł Goll@b, za co wielkie dzieki dla niego...

Do softu nalezy wgrac nastepujaca poprawke...

38E1CE: F0CEF0DF E6FDA102
3BF1D0: DC4DC4EC0400 E6FCF22ACC00

[ Dodano: 2005-10-21, 11:21 ]
No i stało sie.... kolejna wersja... tym razem 1.3 i juz sporo wiecej zmian i poprawek...

opis i screeny w załączniku na samym dole....

a tu paczka ze wszystkimi potrzebnymi plikami.....
Beta 1.3 by narvany - Fullpack

hasło do pliku : siemens_extreme

















[ Dodano: 2005-10-21, 12:14 ]
BUG! nr.1-0

Znalazlem juz pierwszego buga w swoim sofcie.. a mianowicie zamienione miejscami
Auto profiles i Auto backlight... za pomyłke przepraszam...

Jak znajdziecie jeszcze pare innych to wypuszcze poprawki na nie..
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2005-11-27, 19:59   

narvany Wrzuciłem Twój soft do mojego SLa i ten niestety umarł. Reaguje na POWER ON, soft można bez problemu wgrać a mimo to telefon się nie włącza. Próbowałem już wszystkich znanych mi metod (WinSwup) itd. Wiesz co może być przyczyną takiego zachowania???? [/b]
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 29
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2005-11-27, 20:23   

nie zgodna godzina/data...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-11-27, 21:41   

po wrzuceniu softu moglbys ustawic swoj imei oraz sciagnac simlocka, A jezeli wogole nie chce sie uruchomic to wyjmij baterie na jakies 2 min i wloz do stacji - powinno ruszyc
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
wacho_czk 
Starszy Użytkownik
Klub Espero



Telefon: Sl45i/M65
Operator: Era
Pomógł: 4 razy
Wiek: 29
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 131
Skąd: WielkaPolska-Czarnków
Wysłany: 2005-11-29, 17:48   

IMEI ustaiłem na swój, SIM-LOCKa zdjąłem, a telefonu nie robię przez stację tylko kabelek RS232
_________________
http://images3.fotosik.pl/220/7c884fe31dff8d71.gif
^
 
 
     
Zacharo 
Nowicjusz


Telefon: 6310i 7110
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 20 Sie 2005
Posty: 8
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2005-12-25, 14:31   

chialem wrzucic soft kumplowi do slki: wgralem czysty v56 potem wrzucilem eeprom
ale v-klay przy wrgrywaniu pacza 1.3 wyrzucal blad(inne dane w telefonie niz stare dane w patchu) i po tym tel sie nie wlacza.probowalem swupow i inych rzeczy ale byl umarły dalej:P dobrze ze mialem dostep do martecha
^
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Problem z siemens cx65 LIZA BenQ-Siemens 7 2008-05-17, 12:11
Brak nowych postów telefon samochodowy siemens p1- zablo... kris-k97 Elektronika i inne 0 2008-07-12, 15:25
Brak nowych postów Jaf 1.89 (najlepiej beta 4) potrzebne... adammmos SW 5 2008-10-14, 16:35
Brak nowych postów Modyfikacje Siemens C72 lsz BenQ-Siemens 0 2009-09-15, 19:50
Brak nowych postów Siemens CXT70 i usługa Kto tam? (Era) Juzer BenQ-Siemens 0 2010-04-14, 12:41