PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Siemens ST55


Siemens ST55

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » BenQ-Siemens » Siemens ST55
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Dunik 
Nowicjusz


Telefon: Siemens
Operator: Era
Dołączył: 21 Lis 2005
Posty: 2
  Wysłany: 2005-11-27, 09:49   Siemens ST55

Kupiłem sobie kabelek do ST55 USB Forever. Były dołączone sterowniki i program, ale niestety nie uzyskałem żadnego połączenia z kompem. Poczytałem trochę i dowiedziałem się, że ten telefonik obsługuje program SmartTool_1_5 ściągnąłem zainstalowałem, ale niestety dalej mam problemy. SmartTool_1_5 czasami połączy z telefonikiem a czasami nie, a o ściągnięci czy wysłaniu czegokolwiek do telefonu to już mogę tylko pomarzyć.
Win XP+SP2+Kaspersky AMD AthlonXP 2000+ Płyta ASUS A7n8x.
Gdzie jest błąd?
Jak mogę to odpalić?
Szukałem w starych postach na forum, ale nic nie znalazłem.
Pomóżcie jak wiecie albo wskażcie gdzie takie informacje mogę zdobyć.
^
 
     
AdSense


Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2005-11-27, 09:59   

bledem bylo kupienie kabla pod usb. Sprawdz czy Data Exchange Software dziala poprawnie i da sie z nim komunikowac. Sterowaniki zainstalowales PL 2303 czy jakies inne? I co najwazniejsze - Podlacz telefon do kabla, kabel do kompa :P wpisz *#06#, daj wiecej/info i zjedz na pozycje Acc i powiedz czy jest none czy pisze cos innego? Bo wina moze lezec po stronie kabla
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
Dunik 
Nowicjusz


Telefon: Siemens
Operator: Era
Dołączył: 21 Lis 2005
Posty: 2
Wysłany: 2005-11-27, 13:35   

Po wpisaniu *#06# wyszło 353144-00-o23320-4 wcisnołem info i jeszcze wyszło 030827n-03.0A ML1.MIC-o.11 DPWMEa kompletnie nie wiem co to znaczy .

Jeśli chodzi o sterowniki to USB-UART Tx Line pod porty com i LPT a pod USB Mam tylko Standardowy kontroler openHCD hosta USB

Data Exchange Software nie wiem nawet gdzie to jest . Mam tylko SmartTool_1_5 a tam nie widze nic takiego.

Instalowałe jeszcze usb_uart1 ale to też nic nie pomogło.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: